Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki igazi vallásos...

Ha valaki igazi vallásos hívőként élt és betartott minden szabályt, de ő mégis a pokolba szeretne kerülni, azzal mi lesz?

Figyelt kérdés
Be kell adnia valami kérvényt?
2010. jan. 18. 20:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Tudod hol bukik az egész? A betartott minden szabályt. Te találkoztál már olyan emberrel? Én nagyon sok tisztességes hívő embert ismerek, de olyat, aki minden szabályt betartott volna még nem láttam. Főleg akkor nem látok, amikor a tükörbe nézek. Senki sem jut a cselekedetei alapján a menybe, mindenki kegyelemből, kegyelem által jut oda! Ha nem akar, nem kell, még senkit sem rángattak be a menybe hajánál fogva. Ezután sem fognak.
2010. jan. 19. 09:15
 12/20 anonim ***** válasza:

A pokol egy olyan állapot, amiben teljesen egyedül vagy, és nem találkozhatsz senkivel. Ráadásul lelki kínokat él át olyan intenzíven, hogy azok testi kínokká alakulnak. Nagyon rossz, ne akarj ide jutni!

De életében kérheti Istent, hogy mutassa meg a poklot, bár ezt is meg fogja bánni.

2010. jan. 19. 12:11
 13/20 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Ha valaki "igaz vallásos hívő", az pontosan tudja azt, hogy nem a cselekedetek által van üdvösség, vagy a mennyországba kerülés, hanem hit által. Vagyis a Biblia szerint hiába tartasz be minden szabályt, attól még nem üdvözülsz. Példaképpen hozom Jézus Krisztus találkozását egy ilyen emberrel:

"Hozzá jött egy ember, és mondta neki: Jó mester, mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?

Ő pedig mondta neki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat.

Mondta neki: Melyeket? Jézus pedig mondta: Ezeket: Ne ölj; ne paráználkodjál; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy, tiszteld atyádat és anyádat, és szeresd felebarátodat, mint önmagadat.

Mondta neki az ifjú: Mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva, mi fogyatkozás van még bennem?

Mondta neki Jézus: Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem.

Az ifjú pedig e beszédet hallván, elment megszomorodva; mert sok jószága volt.

Jézus pedig mondta az ő tanítványainak: Bizony mondom nektek, hogy a gazdag nehezen megy be a mennyeknek országába.

Ismét mondom pedig nektek: Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni.

A tanítványok pedig ezeket hallván, felettébb álmélkodnak vala, mondván: Kicsoda üdvözülhet tehát?

Jézus pedig rájuk tekintett, és mondta nekik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges."

Ha nincs hited, és minden szabályt betartottál is, nincs szükséged kérvényre, mert nem fogsz a mennybe kerülni. Ennek oka nagyon egyszerű: alkalmatlanság.

Üdv. Péter

2010. jan. 19. 12:25
 14/20 anonim ***** válasza:
46%

ne haragudj a kérdés kicsit buta. 1: nincs se pokol, se menny. 2: egy igaz hívő miért akarna a pokolba kerülni?

3: hány éves vagy? 10?

2010. jan. 19. 13:09
 15/20 anonim ***** válasza:
61%
A pokol brutális hely. Aki hiszi, hogy a Biblia igaz, az a Biblia leírásából látja, hogy milyen a pokol, és nem akar oda kerülni. "És kimenvén látni fogják azoknak holttesteit, akik ellenem vétkeztek, mert az ő férgük meg nem hal, és tűzük el nem aluszik, és minden test előtt borzadásul lesznek." Ézsaiás 66.24. Hát én nem akarok féregként égni örökké a pokol tüzében.
2010. jan. 19. 14:01
 16/20 Zenon ***** válasza:
46%

Miért pontozzák le egyesek azokat,akik józan és helytálló válaszokat adnak???Ez jelenti hívőnek lenni?Hmm?Mert akkor alapítsatok új egyházat:,,Ateistagyűlölők Egyháza"

NINCS SE POKOL,SE MENNY TI BUGGYANT AGYÚAK!

A geocentrikus világképet már rég megcáfolta a tudomány.

Heliocentrikus világkép mond valamit egyeseknek?Nem ártana valami olyat is olvasni,ami nem butít,nem kimossa a szürkeállományotokat,hanem építő hatással van rá.

Gyógyuljatok meg!Béke.

2010. jan. 19. 17:50
 17/20 A kérdező kommentje:
Én nem említettem, hogy hiszek a mesékben.
2010. jan. 19. 18:39
 18/20 anonim ***** válasza:

Aki hívő, az tudja, hogy a hit cselekedetek nélkül semmi.

Kedves előttem szólók, a pokol vagy létezik, vagy nem, függetlenül attól, hogy hisztek-e benne. Akkor is oda kerülhettek, ha nem hisztek benne. Meg akarnátok semmisülni akkor, de azt nem lehet.

2010. jan. 20. 12:25
 19/20 anonim ***** válasza:

ez egy perverz gondolat, te pedig perverz vagy.

biztos szigorú vallásosságban élsz, és titkon reméled h a pokolban majd sátán és hitler közösen verik ki neked a kukidat ;)

2010. ápr. 10. 19:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Ki a fene akarna odakerülni?
2010. ápr. 10. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!