A bibliai sátán és Isten egy és ugyanaz?

Szia!
A kérdésedre a válasz: nem, a bibliai sátán nem Isten.
Bár az tény, hogy szeretné bebizonyítani, hogy az.
Az is tény, hogy nem ismered a Bibliát, mert lehet, hogy hívő voltál, de hogy nem olvastad el egyszer sem tisztességesen az is biztos. Sátán nagyon ügyes. Ő e világnak istene (II.Kor. 4:4), és elhiteti mindenkivel, hogy őt imádják. Azonban van néhány hiányossága ahhoz, hogy Isten legyen: nem örökkévaló, nincs élete önmagában, élete a Teremtőjétől függ, és a Biblia bizonyságot tesz arról, hogy Isten el is veszi tőle az életet (Jel. 20:10).
Üdv. Péter

A magyar nyelvtant is ismered?
Vagy már ott sem kell nagy I-vel írni a nevét?

"Azonban van néhány hiányossága ahhoz, hogy Isten legyen: nem örökkévaló, nincs élete önmagában, élete a Teremtőjétől függ"
Hogy MICSODA?! Nem örökkévaló? A teremtőtől függ? Akkor mi a fészkes fenének van még itt a világon? Csettintésre eltűnhetne... Ah! Erre nem számítottam, hogy pont Tőled jön egy olyan érv, ami a legjobb "bizonyíték" az ateizmusra! Vagy legalább is arra, hogy Isten nem jóságos.

Nem ugyanaz,mind a kettő két végletet megtestesítő eszménykép,egyik a jó,másik a rossz.Hányszor kell leírnom,hogy felfogjátok végre:Ezek a karakterek emberi fantázia szüleményei!Kérlek!Ha az igazi jóságot akarjátok szolgálni,higgyetek magatokban,de ne valami megfoghatatlan lázálomban!Ez döbbenetes valótlanság,blődség!Nézzetek már a naptárra,2010-et írunk!Komolyan,néha kételkedem benne,hogy
elmúlt a sötét középkor!Sokak fejében nem,sajnos. :(

a túlklultúrált válaszolónak: minek szidod Istent? Ha nem értesz egyet a kereszténységgel, tartsd meg magadnak, nem kell így beszélni. Én keresztény vagyok,(legalábbis leginkább ide sorolom magam), nem sértettél meg. Gondolatai mindenkinek lehetnek, többek között ezért van ez az oldal. Viszont, ha a Bibliát nézem, mert hát ez a keresztények szent könyve, ez elég nagy hülyeség, biztos te is belátod:)
Amúgy én nem tekintem készpénznek a Biblia(itt leginkább az Ószövetségre gondolok)minden részét, mert egy több, mint 2000 éves könyvet milliószor átírhattak.
Én egy olyan Istenben hiszek, aki végtelenül jó és könyörületes, és nem csinálna olyan dolgokat, amik az Ószövetségben vannak, de az erről alkotott véleményemet nagyon hosszú lenne itt leírni, úgyhogy nem is fogom...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!