Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova tanúi miért ilyen...

A Jehova tanúi miért ilyen "érzelemtelenek"?

Figyelt kérdés
Pl. miért nem tartanak ünnepeket? et cetera.
2010. jan. 18. 18:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Péter!

(ez csak egy amollyan summa, inkább az idelátogatóknak szól)

Bezárólag: Amint látod, én is látom, az idelátogatók is látják, hogy Isten értelmezése mennyire bonyolult, és nem üres érv ,ha a hívők életüket Istennel, és csak annyival, amennyit nekünk adott, annyival akarja leélni. Nagyon rendszerezett fejjel kéne gondolkodnunk több egymásra épülő tételeket kéne alkalmaznunk, -holott Jézus nem ezt akarja-, hogy Istent deszkribáljuk. Az ideírt "nyakatekert" kérdések, pedig nem egyszerűek.

Szívélyes üdvözlettel: Theosz

2010. jan. 20. 18:32
 12/17 anonim ***** válasza:
44%

Kedves Theosz!

Ajánlom figyelmedbe pl. Máté 19:4-6, Mk. 10:6-9, Ádám és Éva történetére számos helyen hivatkozik az újszövetség...

Üdv. Péter

2010. jan. 20. 18:37
 13/17 Zenon ***** válasza:
Azért,mert ilyen a vallásuk,ők nem fogadják el a mai ünnepeket,de a mindennapokban is éppen úgy megajándékozzák egymást,mint más Karácsonykor.És nem feltétlenül "érzemtelen" emberek.Én nem vagyok hívő,de a legjobb barátom jehovás,és róla egyáltalán nem mondható el ez a tulajdonság.Egyáltalán nem azok,ez általánosítás.
2010. jan. 24. 18:19
 14/17 anonim ***** válasza:
Közelebbről ismerek 3 JT-t, egyikőjük munkatársam, kettő másik osztálytársam volt. Egyik sem akart soha megtéríteni. Akkor beszéltek a hitükről, ha kérdeztem. A háromból kettőnek fergeteges humora volt és rendkívül szorgalmasak. A harmadik kicsit visszafogottabb természetű, de őt sem mondanám érzelemtelennek.
2010. febr. 20. 20:18
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves Péter és Theosz !

Vitátokat tanítani kellene, ilyen egy kulturált vita, amely lényege a különböző nézetek ismertetése és nem pedig egymás leuralása, pocskondiázása, sőt gúnyolása ! Mind a kettőtöket áldjon meg az Úr !

2010. febr. 20. 20:20
 16/17 anonim ***** válasza:

Téosz az előző válaszolónak legtöbb üdvözletét küldi

Hát, én nem érdemlem meg ezt azért ezt a jelzést, mert amikor újra elolvasom, miután elküldtem, sokszor pejorativitást (komolyan venni, vakon hinni) érzek a saját szavaimban akaratomtól függetlenül. Remélem nem érzi ezt Péter viszont, de ha igen, akkor elnézést kérek. (Akkor sok minden nem tudtam róla, csak a későbbi válaszai alapján informálódtam.

Üdvözlettel és elnézéssel: σπουδαστής θεολογίας

dictus 'Téosz'.

2010. febr. 21. 13:44
 17/17 anonim ***** válasza:
2010. márc. 7. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!