Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia szerint a rovaroknak...

A Biblia szerint a rovaroknak hány lába van?

Figyelt kérdés

Minden szárnyas rovart, amely négy lábon mászik, tartsatok tisztátalannak. (3Móz11:20)

A legjobb tudásom szernit a rovaroknak hat lábuk van. Ezek szerint a Biblia nem minden esetben tévedhetetlen?

2010. jan. 17. 17:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
szerintetek a zsidók annyira hülyék voltak, hogy azt se tudták, hogy a környezetükben élő állatok közül melyik kérődző, melyik nem? csak úgy hasra beírtak valamit?
2010. jan. 22. 21:55
 12/18 anonim ***** válasza:

"Miért félsz attól, hogy a Biblia igaz?"

Nem félek én ilyenektől, a morális részével egyet értek, a de a "tudományos" részéről tudom h nem igaz. ahhoz nem kell sokat kutakodni h erre rágyere.

"Ha én egy lábon szökdécselek, akkor a másik lábam nincs?"

Ha te látsz egy embert szökdécselni egy lábán, akkor nem azt fogod írni (egy tudományos könyvbe például) h csak 1 lába van.

"A Jézusba vetett hit reményt ad ... "

Reményt tényleg ad, én is így gondolom, nagyon sok embernek segít az életében. Valamint nagyon sok ember a Bibliából szerzi az erkölcsét. Tudom, h ez sok embernek nagyon fontos.

"hinni lehet az evolúcióban is..."

Nem, azt vagy elfogadni lehet vagy nem, mivel az evolúció egy tudományos tény.

"...de az nem ad semmit."

Erkölcsre gondolsz ? Valóban, azzal nem foglalkozik, nem is az a célja mivel az evolúció biológia témakörébe tartozik.

De sok mindent ad. Pl gyógyszert, ennivalót, orvoslási módszereket. Ha te nem "hiszel" benne akkor ne vegyél be több gyógyszert, ne menjél el orvoshoz ha bajod van.

Ha pedig általában a tudományba nem "hiszel" vagy a tudományos módszerekben, mert "nem ad semmit" akkor ne nézz több tévét, ne hallgasd több zenét, ne kapcsold be a számtógépet, ne használd az internetet, ne vezess autót.

Az evolúció tudomány, a tudományt nem lehet, vagyis nem szabad hit kérdésévé tenni!

2010. jan. 23. 14:30
 13/18 anonim ***** válasza:

"Vannak kivételek, például a rovarok között az imádkozó sáska quadruped. "

Na én viszont ezt nem értem. Akkor legyen az imádkozó sáska. Tudtommal fogólábú... igen, az elülső pár lába máshogy néz ki, és más feladatra fejlődött, de ettől még rovar és hat lába van. Úgyhogy nem értem, miféle "kivételt" jelentene...

2010. jan. 23. 20:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Ja és amúgy a nyúl mióta kérődző?Xd
2010. jan. 25. 18:05
 15/18 anonim ***** válasza:

A négylábú sásákával kapcsolatosan:

[link]

Üdv: Péter

2010. jan. 25. 18:52
 16/18 anonim válasza:
0%

Ez egy elég régi fordítás. Érthetőbben: "Minden szárnyas nyüzsgő teremtmény, mely négy lábon jár, undorító nektek. Az összes négy lábon járó szárnyas, nyüzsgő teremtmény közül csak azt ehetitek meg, amyelnek a lábai felett ugrálólábak vannak, amelyekkel ugrándozhat a földön."

Néhány előttem szólónak: a Biblia SOHA SEHOL nem állítja, hogy a Föld 6000 éves lenne csupán. Teremtési időszakokról van szó, nem szó szoros értelmében vett napokról (főleg ha egy teremtőről van szó, egy örökkévaló vkinek mennyinek tűnhet pár millió év?)

Arról nem is beszélve, hogy Mózesnek fogalma nem volt sok dologról, nem volt olyan információáradat, mint most, hogy egy öt éves gyerek is tud egy csomó mindent akár az univerzumról, állatokról, stb. Egy egyszerű parasztembernek - aki mondjuk egy tanyán született, és ott is élt mindentől elzárva mondjuk 50 éves koráig, - most hogy magyaráznád el, hogy hogy készül egy Lexus hibrid, vagy egyáltalán mi az? (mellékesen én sem tudom:))

Egyébként az evolúció teljes mértékben tudománytalan állítás, használd az agyad, kutass utána - azért, mert egy sivatagban összedobálsz csak úgy léceket, csempéket, cementet, dobálhatod bármeddig, sosem lesz belőle összkomfortos ház. És ha nem gondolod, hogy logikus, akkor felejtsd el, felesleges vitázni.

Bocsánat a kérdezőtől, de a te kérdésedre hozták fel ezeket, nem hiszem, hogy helyes, ha senki nem cáfolja a sületlenségeket, főleg ha nyilvánvaló.

Mellékesen a Biblia nem értelmetlen (az ókori zsidóknak pontosan Mózes könyveiben parancsba adta Isten, hogy mindenképpen mossanak kezet, főleg ha hullát érintenek, illetve táboron kívül végezzék el a dolgukat, ássanak gödröt, utána temessék be, már itt az áll, hogy a Föld gömb alakú, és még sorolhatnám. Persze fel sem hozom, hogy a középkorban még folyt a sz@r az utcán, mert a csatornázás olyan volt, amilyen, a sok halottról nem is beszélve, akiket kivégeztek, mert nem értettek egyet azzal, hogy a Föld lapos. Higiénia és tudomány.

Ja és nem vagyok vallásos, csak tudok olvasni, és gondolkodni.

2010. febr. 2. 01:18
 17/18 anonim ***** válasza:

"Ja és nem vagyok vallásos, csak tudok olvasni, és gondolkodni."

Oké fogadjuk el h nincs evolúció, mi van helyette? Teremtés? Intelligens tervezés? Bizonyítsd be! Lehetne más is nemde? Az egyiknek a cáfolata nem jelenti automatikusan a másik érvényességét. Eddig senkinek sem sikerült bebizonyítania az ID-t. Ha pedig evolúciós kérdéseid támadnak kérdezd meg a háziorvosodat, gyógyszerészedet. Szívesen fog válaszolni.

Az h a Föld 6000 éves lenne tényleg nincs benne a Bibliában - vagy legalább is még nem találtam meg - de sok olyan kereszténnyel találkozom aki úgy gondolja h annyi, következtetnek a Bibliából. Ha te úgy értetted az írásomból h azt állítom h szó szerint van benne a könyvben akkor bocsánat, rosszul fejeztem ki magamat, azt akartam mondani h a Biblia szó szerinti értelmezése miatt sokan téves következtetéseket vonnak le a világgal kapcsolatban, pl azt h a Föld 6000 éves.

Viszont az Özönvízről szép leírás van.

"Egyébként az evolúció teljes mértékben tudománytalan állítás, használd az agyad, kutass utána - azért, mert egy sivatagban összedobálsz csak úgy léceket, csempéket, cementet, dobálhatod bármeddig, sosem lesz belőle összkomfortos ház. És ha nem gondolod, hogy logikus, akkor felejtsd el, felesleges vitázni."

Teljesen de teljesen tudatlan vagy a témában. Sajnálom, ez nagyon butus eresztés volt. (angolul az "ignorant" a jó kifejezés rá)

Szerintem előbb olvasd el mit is állít az evolúció és utána próbálj meg rajta "gondolkodni". Mert ugye olvasni is tudsz meg gondolkodni is. Egyiket sem tetted meg vagy legalább is nem helyesen.

Amíg nem olvastad el és ilyen tévhitekben élsz ne is várd h a gondolkodásod helyes eredményre fog jutni.

Ha valamiről azt mondod h tudománytalan akkor legalább előtte járjál utána hogy mit is állít hogy egy értelmes ellenérvet mondjál.

Evolúció van, az megfigyelhető. Az evolúciós elméletet kell még csiszolják a tudósok.

2010. febr. 3. 14:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Bocs, de az Mózes véleménye volt. A biblia nem szólt semmit. Van olyan dolog, amiben a biblia "tévedhetetlen"?
2010. ápr. 9. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!