Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért gondolják a kreacionistá...

Miért gondolják a kreacionisták, hogy az evolúció tagadása közelebb visz istenhez?

Figyelt kérdés

Az én tapasztalatom az, hogy a kreósok nem is nagyon azzal vannak elfoglalva, hogy a saját sztorijukat igazolják, hanem inkább az evolúciót támadják. Most nem az a kérdésem, hogy az evolúció bizonyított tény-e, hanem az, hogy miért gondolják a vallásos emberek, hogy az evolúció tagadása közelebb visz istenhez?

Ha valami forradalmi felfedezés után sikerülne is megcáfolni valakinek az evolúciót, az miért lenne bizonyíték a zsidó-keresztény mitológia istenére?

2014. aug. 24. 23:18
 1/10 Napfonat ***** válasza:

Itt igazából hatalmi harcról van szó tudomány és vallás között.

A vallás szeretné visszaszerezni - mellesleg sikertelenül - régi hegemóniáját.

A kreacionizmusnak a fő szószólói amerikaiak, így ott van igazán tétje az egésznek. A font az USA-ban húzódik! Szeretnének belenyúlni a tantervbe is, hogy az iskolában is az ő elméleteiket tanítsák.

Ha megdőlne az evolúció tana, az nagy piros pont lenne a vallás füzetében, és vélhetőleg hatalmas tömegek tántorognának vissza az "alkonyzónából" a vallások kebelébe!

Persze, tudományos bizonyítékkal az ateisták és evolúcionisták számára még az evolúció tanának bukása sem szolgálna Isten létére, de hát őt tudományosan bizonyítani nem is lehet!

2014. aug. 24. 23:26
 2/10 anonim ***** válasza:
24%

Az evolúció ugyanolyan báb, mint a vallások.

Úgy értem, hogy a neve mögé bújnak.

Sajnos a demokrácia is pont egy ilyen báb. (ami ráadásul erősíti a nincs igazság eszmét).

Az evolúciót nem csak azok támogatják, akik tudják, hogy létezik, vagy erre épül a munkájuk és nem akarják elveszíteni azt.

Hanem azok is támogatják, akik el akarják érni, hogy az embereket élettelen gépekként kezeljük.

Ebben a vallás elég nagy akadály. Így úgy tesznek, mintha a vallás és az evolúció között lenne háború. (tudomány és eszelőtlen hit). Pedig a vallás az erkölcsi oldalon nem azonosul beteg emberek vágyaival. (nem mintha ott ne lennének beteg dolgok).

2014. aug. 24. 23:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor a gravitáció is ugyanolyan "báb"? Nem értem, hogy lehet egy természeti törvény "báb".
2014. aug. 25. 00:03
 4/10 anonim ***** válasza:
25%
Úgy hogy hozzáteszel, vagy elveszel belőle. Vagy rámutogatsz. Azt sem zárom ki, hogy nem a vallásos oldal találta ki, hogy az evolúció sátáni. Persze vannak olyan emberek, akik így akarnak feltűnni...
2014. aug. 25. 00:35
 5/10 Pendulum92 ***** válasza:
0%
Egy dolgot szeretnék tisztázni a fejedben. Van az evolúció, és az evolúcióelmélet. Az evolúció természeti törvény, alaposan ki van kutatva, ezt a kreacionisták alkalmazkodásnak hívják, és az evolúción kívül helyezik, mint bizonyított tény. Amit a kreacionisták evolúciónak hívnak, az az evolúcióelmélet, amiben benne foglaltatik az élet keletkezése, és az élőlények, a fajok mai formájának évmilliárdok alatt lezajlot kialakulása.
2014. aug. 25. 15:17
 6/10 A kérdező kommentje:

"Az EVOLÚCIÓ természeti törvény [...] és az EVOLÚCIÓN kívül helyezik, mint bizonyított tény"

Szerintem a saját fejedben rakj először rendet, mert ennek szemantikailag semmi értelme nincs :)

2014. aug. 25. 16:32
 7/10 Pendulum92 ***** válasza:

Kurtán fogalmaztam, de szerintem még épp lehet értelmezni, ami ki akartam fejezni vele.

Tehát amit mi evolúciónak hívunk, az számukra csak alkalmazkodás, és nem evolúció.

2014. aug. 25. 16:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Elég nagy katyvasz amit írtál, nem sok értelme van.
2014. aug. 25. 16:51
 9/10 Pendulum92 ***** válasza:
Sajnálom, hogy nem ment át, amit el akartam neked mondani.
2014. aug. 25. 16:53
 10/10 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem nem azt gondolják, hogy közelebb viszi őket Istenhez, hanem a tagadásával, igazolni tudják a teremtéselmélet igazát. A fajokon belüli változást, mutációt nem vitatják, csak a fajok egymásból való kialakulását és főleg az egyre fejlettebb, tökéletesebb felé mutató irányt. Ezt ők pont fordítva gondolják, mármint, hogy egyre gyatrább, silányabb lesz minden, ahogy távolodunk a szerintük ideális kezdeti állapottól. Természetesen itt példának hozzák fel az evolúció zsákutcáit és néha tényleg visszafelé ható folyamatait.
2014. aug. 26. 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!