Mindegyik vallás egy azon Istenről beszél?
Miért lenne az nekem nagyobb szívás, ha nincs Isten?
Melyik idézet lenne legenda?
Az utolsónak nem tudom a helyét, de a többinek megvan a hivatkozási helye.
Azért lenne neked nagyobb szívás, mert HA hiszel istenben és még sincs, akkor ott állsz majd és értetlenül forgatod az okos buksidat.
Nekem meg ESETLEG lesz egy jó napom. ;o)
Hivatkozási hely?
Bizony ott van az a ha és esetleg. Úgy tűnik mégis érdemesebb hinni az Úristenben. Kisebb a kockázata :) És most is minden nap jobb Istennel, mint nélküle.
Az interjú Einsteinnel: George Sylvester Viereck, „What Life Means to Einstein”, The Saturday Evening Post,
1929. október 26.
A 2. és 3. idézet: Ideas and Opinion, New York, 1954. p.46, p.40.
"No one can read the Gospels without feeling the actual presence of Jesus. His personality pulsates in every word..."
Ez számomra azt jelenti, hogy csak az érti meg az evangélium üzenetét akit áthat Jézus szelleme.
"As a child, I received instruction both in the Bible and in the Talmud. I am a Jew, but I am enthralled by the luminous figure of the Nazarene."
Mint egy gyerek, kaptam utasítást a Bibliából és a Talmudból. Én vagyok zsidó, de nem vagyok lenyűgözve a a Názáreti alakjától.
Én így olvasom.
Isten létét nem egy angol szöveg fordítása fogja eldönteni :), de a fordítást még gyakorolnod kell :)
A 2. mondatban nincs tagadás! Helyesen: Gyermekként elfogadtam a Bilia és a Talmud tanítását is. Zsidó vagyok, de lenyűgöz a Názáreti ragyogó alakja!
"És akkor mi a helyzet az arabok istenével, Allah-al kapcsolatban?"
Arabok istene? Az mi? Vannak muszlim arabok, vannak keresztény arabok.
Allah? Ez nem egy tulajdonnév, a szó jelentése arabul "Isten". A keresztény arabok is ezt a szót használják.
Most ez nem tudományos vagy vallástörténeti szempontból...
de sokan vannak úgy vele hogy teljesen mindegy hogy hívjuk: Buddha, Jah, Allah vagy bármi...igazából mégis egyazon felsőbb dologról beszél mindenki az az a bizonyos 'isten'...
Ez nem feltétlenül személyes véleményem és semmiképen sem tény csak hallottam már párszor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!