Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki szerint az egész keresztén...

Aki szerint az egész kereszténység támassza alá véleményét érvekkel?

Figyelt kérdés
Kérem ellenvéleményeket, miszerint nem hazug ne írjatok.
2014. aug. 14. 15:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Épp ellenkezőleg, saját általánosító világszemléletedet bizonyítod. Én mindössze arra reagáltam, amit Te írtál. Szerinted, aki abból a könyvből, amiből Te csak jókat tudsz kiolvasni, kiolvas esetleg valami rosszat, az erkölcsi szempontból azonnal egy alacsonyabb rendű ember. Az már SOHA nem lehet azon az "emelkedett" szinten, amin te. Ez rémesen primitív, és még egyszer hangsúlyozom: undorító magatartás, és ne haragudj, de ezt másképp nem tudom megfogalmazni. Te már, anélkül, hogy beszélgetések útján megtudtál volna bármit is rólam, már azonnal elkönyveltél engem egy negatív világszemléletű embernek. Honnan tudod például, hogy nem vagyok-e absztinens? Honnan tudod, hogy nem adok vért...? Sehonnan, ennek ellenére mégis ilyen jellegű előfeltételezésekbe bocsátkozol!

Rémes, hogy ilyen emberek léteznek, de üröm az örömben, hogy legalább személyesen nem ismerek ilyen embereket (eddig).

2014. aug. 15. 11:49
 12/21 anonim ***** válasza:

Kérem ellenvéleményeket, miszerint nem hazug ne írjatok

---------------------------

Jól sikerült :D

2014. aug. 15. 12:42
 13/21 anonim ***** válasza:

1 vélemény. A keresztény vallás hazug

2 vélemény. Nem, mert nagyon hazug.

3 vélemény. Egyik sem, mert megtévesztő.

Na látod, van itt vita. Különben a keresztények sem csinálnak mást, soha nem hívnak meg más vallásút, vagy ateistát, amikor a téziseket megfogalmazzák, vagy értelmezik.

2014. aug. 15. 21:45
 14/21 A kérdező kommentje:
Úgy érzem nem nagyon lehet észérvekkel hatni rájuk. A beléjük nevelt, később rögzült ideológiájukat hirdetik. HA elkezdesz vitatkozni akkor is győzködnek a saját igazukról, amihez persze joguk van, mégis azt kell látnom, hogy dolgokat kiforgatnak. Adva van egy bibliavers és onnantól kezdve hermeneutikai kérdés mit kezdesz vele.
2014. aug. 15. 23:48
 15/21 ceri ***** válasza:

"Aki a jót, a humánusat akarja kiolvasni -mert önmaga is ilyen- az ezt találja benne. Aki nem ilyen ember, az meg pont az ellenkezőjét -. Ez látszik itt is ...."

Gondolom ez a kijelentésem a vita tárgya, mert amúgy a hsz-om többi része nem éppen pozitív az összelopkodott, a kanonizálással elferdített bibliáról. Az ószövetségi részről leírtam, hogy mese, önigazolás, hazug, stb. Képzeld én is látom benne a negatívumokat. De látom Jézus kijelentéseiben a pozitív dolgokat -szeretet, humánum, megértés, megbocsájtás - szóval a jót, amit ha megfogadnánk sokkal szebb, békésebb életet élhetnénk ezen a bolygón. Tehát a legnemesebb eszméket, ami egyébként racionális is lenne ha az egész emberiség érdekeit nézzük és nem csak csak a "kiválasztottakét". Jézus nem véletlen, hogy ott, annak a népnek próbált segíteni, és nem véletlen az sem, hogy pont az a nép nem fogadja el az ő tanait. Az sem véletlen, hogy nem rontott ajtóstól a házba -így legalább elmondhatta amit akart mielőtt megölették.

"...szóval aki a bibliából kiolvassa..."

Nem ezt mondtam (kiolvasom én is), hanem ezt....

"Aki a jót, a humánusat akarja kiolvasni -mert önmaga is ilyen- az ezt találja benne. Aki nem ilyen ember, az meg pont az ellenkezőjét .."

Tehát ezek szerint én mást tartok fontosnak, mint aki a negatívumokat hangsúlyozza. Ez a félig telt, félig üres pohár szindróma. Igen is függ a szemlélő személyiségétől, hogy mit tart fontosnak, hiszen ugyanarról a dologról van szó, mégis másképp értelmezik.

"Undorító vagy." -ok.

Ez ezek után nyilvánvaló.

"Te már, anélkül, hogy beszélgetések útján megtudtál volna bármit is rólam, már azonnal elkönyveltél engem egy negatív világszemléletű embernek."

A saját tettedet rajtam kéred számon. Én rólad konkrétan semmit nem állítottam. Tudod akinek nem inge.....

Vagy esetleg neked mindenki undorító, aki nem te vagy? Remélem csak én, hiszen te csak jó embereket ismersz.

Ha te vagy a jó -én nem minősítgetlek, nem érzem feljogosítva magam- akkor én nem is akarok jó lenni.

2014. aug. 16. 07:03
 16/21 anonim ***** válasza:

"Nem ezt mondtam (kiolvasom én is), hanem ezt....

"Aki a jót, a humánusat akarja kiolvasni -mert önmaga is ilyen- az ezt találja benne. Aki nem ilyen ember, az meg pont az ellenkezőjét ..""

A humanitás nem attól függ, hogy egy könyvből mit olvasunk ki. Szubjektív bibliaértelmezésnek mi köze van ahhoz, hogy egy ember mennyire erkölcsös???

"Tehát ezek szerint én mást tartok fontosnak, mint aki a negatívumokat hangsúlyozza. Ez a félig telt, félig üres pohár szindróma. Igen is függ a szemlélő személyiségétől, hogy mit tart fontosnak, hiszen ugyanarról a dologról van szó, mégis másképp értelmezik."

Nem, ezt szemezgetésnek hívják. Attól még, hogy Te nagy előzékenyen csak a „jót” veszed észre a Bibliában, a határozottan 18+os részeket pedig besöpröd a szőnyeg alá, attól azok még szerves részei a könyvnek. Ezzel csak azt bizonyítod, hogy a dolgokat képtelen vagy teljes valójában szemlélni. Viszont részemről sehol nem hangzott el, hogy a bibliában nincsenek jó tanítások (de ha másképp látod, idézz tőlem, sok sikert hozzá!). Az már más kérdés, hogy én szerintem fölösleges ezeket a tanításokat a biblia sajátjaként kezelni, mivel szerintem ezek már jóval a biblia előtt léteztek, sőt, akkor is léteztek volna, ha a biblia soha nem is kerül megírásra.

"A saját tettedet rajtam kéred számon. Én rólad konkrétan semmit nem állítottam."

Az előző oldalon viszont jó sok mindent állítottál rólam. Legalább hülyének ne néznél, és ne akarjál ilyen látványosan ellentmondani önmagadnak... :) Idézek tőled:

„A gyűlölködő hozzászólásoddal máris igazoltál. Azt láttad meg most is amire fogékony vagy. Ez a te világod.”

Itt érdekes módon konkrétan „rólam” semmit nem állítottál, viszont az egész világomat ismered, egyetlen hozzászólásom alapján…érdekes. Kérlek, mesélj még a világomról, most már határozottan kíváncsi vagyok, mennyire ismersz…

Egyébként a saját tettemről te nem nagyon nyilatkozhatsz, mivel itt arra reagáltam, amit Te írtál…viseld el a kritikát, ha már blődségeket írsz.

"Vagy esetleg neked mindenki undorító, aki nem te vagy? Remélem csak én, hiszen te csak jó embereket ismersz.

Ha te vagy a jó -én nem minősítgetlek, nem érzem feljogosítva magam- akkor én nem is akarok jó lenni."

Na, akkor most hadd idézzek tőled:

„Aki a jót, a humánusat akarja kiolvasni -mert önmaga is ilyen- az ezt találja benne. Aki nem ilyen ember, az meg pont az ellenkezőjét”

Tehát itt azt állítod, hogy aki nem humánus, az nem is olvassa ki a Bibliából a jó dolgokat. Ergo aki észreveszi az igen explicit passzusokat, amik vérfertőzés, tömegmészárlást, sovinizmust takarnak, azok maguk is rossz emberek. Ne haragudj, de ez akkora ostobaság, hogy ezt nem lehetett szó nélkül hagyni, mivel kb. az emberiség több, mint felének humánusságát vontad csak kétségbe…és azt várod, hogy emellett szó nélkül elmenjek?

De gondolom ismételten jön a csűrés-csavarás, hogy itt én vagyok a gonosz ember ;) Na hadd halljam, most mitől leszek én az ördög fattya :D

Ha valaki szerint a világ feketéből és fehérből áll, és hogy ki melyik csapathoz tartozik, az attól függ, hogy egy könyvben mit vesz észre, akkor azt igenis az egyszerű emberek gondolkodásának fogom tartani. De tudod mit, egy dologban egyetértek veled: akárminek is mondod magad, fehérnek-feketének, én emelt fővel leszek az ellentéte. Ebben kétség nélkül egyetértünk!

2014. aug. 16. 15:08
 17/21 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, mint mindig. Ami szép és jó, az Istentől ered, ami rossz, negatív, kiforgatott, annak csak emberekhez van köze...klasszikus keresztényi álláspont...
2014. aug. 17. 16:23
 18/21 ceri ***** válasza:
0%

Na ide figyelj 16-os (anonymus)

szval te a 8-as hozzászólásodban azért neveztél undorítónak, mert én később a 9-es hozzászólásomban ezt válaszoltam erre:

"A gyűlölködő hozzászólásoddal máris igazoltál. Azt láttad meg most is amire fogékony vagy. Ez a te világod."

uis én ezt írtam konkrétan neked neked az előző oldalon -semmi mást.

Gratulálok!

Még ott sem ütöttem vissza, csak próbáltam lefogni a kezed.

Legalább néznél tükörbe, mielőtt másokat minősítesz!

Részemről itt befejeztem veled a kommunikációt -reménytelen eset vagy és gyerekes. Bár ennyit a gyerekem is tudott ovis korában, hogy az ok időben megelőzi az okozatot.

2014. aug. 18. 06:09
 19/21 anonim ***** válasza:
56%
Nos igen...ha valaki felhívja a figyelmedet, milyen ostobaságokat írsz, könnyebb gyerekesnek hívni a másikat, mint ellenérvekkel alátámasztani a saját mondandódat. Ez aztán a taktika ;) Viszlát.
2014. aug. 18. 09:29
 20/21 fairi1 ***** válasza:

ceri

Én egyetlen óvodás gyereket látok az te vagy. Sőt találkoztam már olyan óvodással aki bonyolultabb érvelésre és gondolkodást tudott felmutatni még elvont témában is.

Bibliáról süt hogy emberek írták embereknek. Vannak benne időt álló gondolatok, de rengeteg ami most már tarthatatlan és elavult. Ám akkor erkölcsösnek és jónak számítottak. Ám ma már nem.

Persze lehet hinni valamikor valamiféle nagybetűs igazság szerepelt a Bibliában,de valóság az sose.Emberek írták embereknek nagyon is földi célokkal.

2014. aug. 19. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!