Aki nem hiszi a Sátán létezését, az egész kereszténységet tagadja?
Mivel Sátán nélkül Jézus munkája és küldetése értelmét veszti.
Jákin és Boáz : az egyik oszlop a Sátán, a másik oszlop pedig Jézus Krisztus
(a középső hely pedig üres, pedig ott kellene, hogy bevonuljon a Dicsőség Királya)
apropó!
Ki a Dicsőség Királya?
Ki az, aki előtt az ősi ajtók kitárulnak?
(különbözik tőled? hogyne különbözne, hiszen te szolgálsz ... szolga vagy)
Pedig vannak akik így nyilatkoznak.
Ma olvastam itt valamelyik kérdés keretében,, valaki írta, hogy csak Jézus létezésében hisz de már nem tudom hol.
Elég zavaros gondolatmeneted van, de Isten könyörülhet rajtad. Ha nincs bölcsességed kérj tőle, de kérj hittel.
Egyébiránt pedig aki hívővé lesz, az automatikusan belecsöppen egy szellemi konfliktusba. Jobb ezt azonnal tudomásul venni.
Van Isten királysága és van az ördögnek is királysága.
E két uralom között kibékíthetetlen ellentét van.
Aki Isten királyságához csatlakozott, automatikusan harcban áll az ördögggel. Ha valaki ezt nem veszi tudomásul, nem fogja megérteni a dolgok miért úgy történnek vele, ahogy történnek.
Istennel járás győzedelmes élet azoknak, akik odaszánják magukat.
Isten adjon bölcsességet mindenkinek, hogy öntudatára ébredjen.
Ha a hívők felismerik azt a hatalmat, amit Krisztustól kaptak, tovább folytatódik az apostolok cselekedete és Jézus után ők is azért vannak, hogy az ördög minden munkáját lerombolják.
„Elég zavaros gondolatmeneted van, de Isten könyörülhet rajtad. Ha nincs bölcsességed kérj tőle, de kérj hittel.“
-én nem hiszem, hogy a valódi bölcsességet (bárkitől is) kérni kellene
a papok kitaláltak egy alakot és ha az ember bármit szeretne, akkor ettől az alaktól kell kérni
szerintem ez trükk
„Egyébiránt pedig aki hívővé lesz, az automatikusan belecsöppen egy szellemi konfliktusba. Jobb ezt azonnal tudomásul venni.
Van Isten királysága és van az ördögnek is királysága.
E két uralom között kibékíthetetlen ellentét van.“
-itt valójában a hívő ember tudatállapotát írod le... azt az állapotot, amit a hívőben mesterségesen keltettek és mesterségesen tartanak fenn
egy önmagával meghasonlott, önmagával szemben is álló ember tudatát írod
valóban ilyen a hívő elme
ha nem lenne meghasonlott (=kettéhasított) sokkal nehezebb lenne kívülről kontrollálni (ellenőrizni, felügyelni, irányítani)
„Aki Isten királyságához csatlakozott, automatikusan harcban áll az ördögggel.“
-pontosabban önmaga egyik felével
„Ha a hívők felismerik azt a hatalmat, amit Krisztustól kaptak,“
-hatalom ... mindíg ez a lényeg ... a „szeretet“ csak mézesmáz a hatalom körül
...............
„Ma olvastam itt valamelyik kérdés keretében,, valaki írta, hogy csak Jézus létezésében hisz de már nem tudom hol.“
-ő kezd normális(abb) emberré lenni ... hamar le is hurrogják a keresztények :-) (mivel nem a hatalomban hisz)
.........
Sátán és Jézus: valójában édestestvérek , egyértelműen a Sátán az elsőszülött (Ézsau), Jézus pedig a csaló Jákob
mindkettőnek jele: a hajnalcsillag (=Vénusz), Astarthé csillaga
egyik rombol, másik épít
coagula et solve
és már meg is érkeztünk a Baphomet-hez, a (keresztény) beavatás titkos értelméhez
olyan világos ez, mint a nap
A beavatás legmélyebb titka az, hogy Jézus és a Sátán: EGY.
Egy kérdésem van még:
mire jó a „szentháromság“ nevű hókuszpókusz és mire jó , Jézus Krisztus (a Közbenjáró) imádása?
Miért nem Isten-t imádják a keresztények és hagyják a fenébe ezeket a másodlagos (=bálvány) alakokat????
Elég zavaros gondolatmeneted van, de Isten könyörülhet rajtad. Ha nincs bölcsességed kérj tőle, de kérj hittel.“
-én nem hiszem, hogy a valódi bölcsességet (bárkitől is) kérni kellene
azért tenni kell ... mint minden másért, amit az ember szeretne
a trükk valójában ez (!):
kérd, ne pedig tedd (!!!)
ez a trükk a mutatványban
az embert így választják le önmagáról (!!!)
Nos az előttem szólókhoz:
Sátán nem az emberekben lévő rossz.
Egy igen is valós élő személy, de magasabb rendű, vagy is az angyalok csoportjához tartozó, beosztását tekintve kerub volt.
A Jób könyve 1,2, fejezetében ez a személy beszélgetést folytat a teremtővel, és kikéri Jóbot a teremtőtől, hogy bizonyítsa azt az állítását, hogy ha valami baj történik az emberrel, azonnal megtagadja az Istent, és hátat fordít neki.
A teremtő engedélyt ad ennek a gonosz személynek, hogy az életén kívül mindent elvehet tőle, hogy bebizonyosodjon valóban így van-e
Az ember tényleg csak önző érdekekből szolgálja az istent?
Ugyan így Magát Jézust is megpróbálta, akiben egy szemernyi rosszaság sem volt, ezért nem is lehet azt mondani, hogy Jézusban rejlett valami rosszaság, és az jött elő belőle.Máté 4 fejezet.
A beszélgetés pedig két személy között zajlik sem a teremtő nem beszélget Ön magával sem Jézus.
Mind a kettőjük teljesen makulátlanul tökéletes, nincs bennük rosszaság.
Kedves Isandor.
Az édeni embernek nem hazudott az, aki azt mondta, hogy nem halsz meg.
Az hazudott, aki az embert úgy akarta magához láncolni, hogy ha nem engedelmeskedik neki elpusztítja.
Mezítelenül, kiszolgáltatottan, rabszolga sorban.
A szeretet Istene nem halálra teremtette az embert, ő tökéletest alkotott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!