Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetértesz azzal, hogy Isten...

Ozmium42 kérdése:

Egyetértesz azzal, hogy Isten létezése nem azért nem bizonyított, mert egyelőre nincs még közvetlen bizonyíték, hanem azért mert eredendően úgy van megfogalmazva Isten mibenléte, hogy bizonyíthatatlan legyen?

Figyelt kérdés
2014. aug. 10. 21:59
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
96%

A kérdés érdekes, de szerintem Isten mibenléte egyáltalán nincs megfogalmazva.

Homályos utalás van rá, hogy az embert saját képére teremtette, akkor talán emberszerű a kinézete, de aki őt látja, az valamiért nyomban szörnyethal, pedig a Bibliában többen beszéltek is vele.

Látható és láthatatlan egyúttal, érzés, gondolat, máskor van anyagi megnyilvánulása is, amit azért mégsem lehet, vagy szabad megfigyelni.

A lakása tetszés szerint lehet a felhők fölött, vagy akár egy másik (na milyen?) dimenzióban, egy elképzelt világban, ahová azt képzelsz, amit csak akarsz.

Sima ügy, olyan, amilyennek csak akarod és a legegyszerűbb dolog mindenre azt mondani, hogy Isten (akiről nem tudjuk, hogy milyen) teremtette, mindenható módon, ahelyett, hogy tanulmányoznánk és megpróbálnánk kideríteni, hogy milyen folyamatoknak köszönhetően, miképpen jött az a dolog létre.

A vallásosak, úgy tűnik, igazából nem kíváncsiak a világra.

2014. aug. 11. 08:36
 22/41 anonim ***** válasza:
94%

"Természetes szelekció...a DNS láncot,kialakulását hogyan is érintette a természetes szelekció?Meg az evolúció?Hogyan indult el egy élettelen anyagból?Ez kb.olyan,mintha feltételeznénk,hogy egyszer egy kavicsból kiscsibe lesz,vagy papucsállatka.... "

Látom nem nagyon akarod megérteni, hogy a biológia egy létező tudományág. Nem találgatni kell, hanem elolvasni.

2014. aug. 11. 09:20
 23/41 anonim ***** válasza:
94%

Viszont ha pusztán azért feltételezzük, hogy van isten, mert a világ a bonyolultságától fogva nem létezhet magától, akkor lényegében hogy oldódik meg a bonyolultság problémája, ha ugyanezt istenről feltételezzük?

Lefordítva: a világ olyan bonyolult, hogy valakinek terveznie kellett, nem létezhet magától. Isten tervezte, aki viszont magától létezik. Abszolút nem old ez meg semmit, csak plusz egy ismeretlent visz az egyenletbe. Teljesen abszurd, és felesleges. Ha isten létezhet magától, anélkül, hogy valaki tervezte volna, akkor a világ is létezhet magától, anélkül, hogy valaki tervezte volna. Nem isten az alfa és az omega, hanem az univerzum.

2014. aug. 11. 09:22
 24/41 Pendulum92 ***** válasza:
23%

Szerintem bizonyítani nem lehet sohasem, tehát nem lehetséges úgy, amit az elme elvár ettől a fogalomtól, hogy "bizonyítás".

Máshol kell keresni. Önmagunkban.

2014. aug. 11. 09:55
 25/41 anonim ***** válasza:

21-es dehogynem értem.De most miért is érdekes az,hogy biológia egy tudományág?A fizika is az,meg a kémia.És?Ez most miért is olyan lényeges?A biológia,mint tudományág foglalkozik nyilván pl.a DNS-sel és kutatja azt.És attól mert leírja,hogy mi hogy fejlődik ki,még mindig kérdés marad,ki indította el magát a kifejlődés folyamatát.Ki programozta bele,mivé kell fejlődnie.Erre egy biológus azt mondaná,minden kódolva van.De könyörgöm,ezt a sokrétű,bonyolult folyamatot ki "találta"ki????Erre keresik a választ a tudósok a mai napig.Érdekes,minden válaszra nyitottak sokan,de valahogy Istent nem akarják számításba venni.

Sajnálom ezt.Persze mindenkinek joga van abban hinni,amiben akar.

2014. aug. 11. 13:30
 26/41 anonim ***** válasza:
50%
Én megvizsgáltam a dolgokat,mielőtt eldöntöttem miben higgyek.Apum nagy evolucionista volt,de sosem tudott magyarázatot adni,a világegyetem,föld,szervezet összetettségére.Aa mutáci
2014. aug. 11. 13:37
 27/41 anonim ***** válasza:
50%
Apuci a tudomány egyetlen lehetséges forrása? Attól, hogy ő nem tudja, az nem jelent semmit! :D
2014. aug. 11. 13:42
 28/41 anonim ***** válasza:
10%

Bocs,félrenyomtam.Tehát a mutáció mint folyamat az evolúcióban sem állja meg a helyét.Vagy sose felejtem el,ahogy elkezdtük tanulni az evoluciót,mit mondott a tanárom az ősrobbanásról:lehetetlen,h megtörténjen és hogy elinduljon belőle az élet.

Nekem a teremtés a hiteles,elfogadom Isten létezését,mert a vizsgálódásaim után ez az egyetlen logikus magyarázat a gyönyörű bolygónk és a mi létezésünkre.

Sokan nincsenek ezzel így,tiszteletben tartom.Mert ha van Isten,akkor ugye a világ is más lenne,nem igaz?

2014. aug. 11. 13:42
 29/41 nagylzs ***** válasza:
52%

Kedves kérdező! Az egy nagy tévedés, hogy "Isten úgy van megfogalmazva hogy bizonyíthatatlan legyen". Nem azért tévedés, mert nincs ilyen megfogalmazás. Hanem azért, mert minden egyes vallásnak más Isten fogalma van. Sőt, minden egyes embernek. Azoknak is akik nem vallásosak.

Mindenki saját maga alakítja ki a saját Isten fogalmát. A te kérdésed alapján azt lehet feltételezni, hogy te egy olyan Isten fogalmat próbálsz itt kritizálni ami egy bizonyos módon van megfogalmazva. De nem mondtad meg hogy melyik vallás melyik Istenéről mondod ezt, ezért az egész kérdés éppen olyan definiálatlan mint egy általános Isten fogalom. Nem lehet rá hasonlóan általános helyes választ adni.

2014. aug. 11. 13:45
 30/41 anonim ***** válasza:
Nem,nem apuci.És tisztelettel beszélj róla,ha megkérhetlek.De apukám sok mindent letett az asztalra ezen a téren és az ő könyvei,tudományos eredményei nyújtottak alapot bőven a vizsgálódáshoz.
2014. aug. 11. 13:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!