Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetértesz azzal, hogy Isten...

Ozmium42 kérdése:

Egyetértesz azzal, hogy Isten létezése nem azért nem bizonyított, mert egyelőre nincs még közvetlen bizonyíték, hanem azért mert eredendően úgy van megfogalmazva Isten mibenléte, hogy bizonyíthatatlan legyen?

Figyelt kérdés
2014. aug. 10. 21:59
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Nem mondok. A fémet meg kell munkálni. A DNS-t meg kell munkálni? Bizonyítsd be!
2014. aug. 10. 23:14
 12/41 anonim ***** válasza:
5%

Abban egyetértek Veled,hogy valóban Isten nagyságát elképzelni nehéz.A Biblia szerint Isten mindig is létezett.Te az mondod erre,na jó,de ki teremtette Istent?S mivel erre az a válasz,hogy Istent senki nem teremtette,akkor Te rögtön mondod,hogy ez egy paradoxon és stb,stb.Pedig nem!Tudod miért furcsa ez nekünk?Mert emberek vagyunk,köt minket az anyagi világ.Tökéletlen a gondolkodásunk,felfogóképességünk,valamit szimplán nem tudunk elképzelni.De pusztán azért mert nem fogok fel ésszel valamit,még nem lehet igaz?Mondok egy példát...ott vannak a galaxisok.1 galaxis több száz milliárd csillagot tartalmaz.Hány galaxis van?Szintén több száz milliárd.Ez most mennyi csillagot jelent?

Elhisszük,hogy tényleg léteznek ezek a csillagok ebben a számban?Persze,hogy elhisszük.De fel is fogjuk mekkora számról van szó?Nem,nem fogjuk fel,mert bődületesen sok...de ettől még létezik!

2014. aug. 10. 23:20
 13/41 anonim ***** válasza:

Arra gondoltam kedves válaszoló, hogy az Úrt a szeretetben ismerheted meg, mert az volna a lényege.

Nem egyenletekben kell keresni. A tudomány oldalán is nem kellene a komplex világunra kitalálni, hogy egy pont felrobbant és nem pl. kettő vagy milliárd. Nem arra kellene gyúrni, hogy mindent egyszerűen le lehessen írni, mert van amit nem lehet.

2014. aug. 10. 23:24
 14/41 anonim ***** válasza:
9%

Gondoltam,hogy nem mondasz...:)

Ki programozza be a DNS-t?Ki adta bele,hogy lábacska fejlődjön belőle,vagy ki adta neki az utasítást,hogy szív legyen?Ki utasította,hogy egy olyan lánccá álljon össze,ami felépít egy teljesen,mindenki mástól különböző embert?Ki programozta bele,minden egyes DNS-be azt az egyedi azonosító kódot,ami Téged Tégeddé tesz,engem engemmé?Ki indította el legelőször ezt a páratlan információ áramlást.Amit a tudósok is próbálnak leutánozni,lemásolni...sértés egy intelligens Teremtőnek,hogy megtagadjuk létezését

2014. aug. 10. 23:26
 15/41 anonim ***** válasza:
Egyetértek Veled,van amit nem lehet egyenletben leírni.:)
2014. aug. 10. 23:28
 16/41 anonim ***** válasza:
86%
Egyáltalán mitől kellene feltételezni, hogy valaki "programozott" minket? Semmi alap nincs erre.
2014. aug. 11. 00:09
 17/41 A kérdező kommentje:

Eltérünk az eredeti kérdéstől, de nem baj, válaszolok.

"Abban egyetértek Veled,hogy valóban Isten nagyságát elképzelni nehéz.A Biblia szerint Isten mindig is létezett.Te az mondod erre,na jó,de ki teremtette Istent?"

Nem, nem ezt mondom, félreérted. Én azt mondom, hogy ha Isten létezhet kezdet nélkül, akkor bármi más is létezhet kezdet nélkül. Ez esetben pedig Isten feltételezése nem kézenfekvő, mert az Univerzumunk jól elvan magától, külső beavatkozás nélkül, a saját fizikai törvényi által.

"S mivel erre az a válasz,hogy Istent senki nem teremtette,akkor Te rögtön mondod,hogy ez egy paradoxon és stb,stb."

Nem, nem ezt mondtam, félreérted. A paradoxon az, hogy kimutatjátok valami bonyolult dolog nem keletkezhet tervező nélkül, és mi a tervező? Egy bonyolult dolog, ami tervező nélkül jött létre, sőt, létre sem jött, lásd fentebb.

"Tudod miért furcsa ez nekünk?Mert emberek vagyunk,köt minket az anyagi világ."

Nem köt, hiszen ha ez igaz lenne, akkor nem találnánk ki fantáziavilágok végtelen sorát, nem lennének elrugaszkodott elméleteink.

"Tökéletlen a gondolkodásunk,felfogóképességünk,valamit szimplán nem tudunk elképzelni."

Ó, dehogynem. Elképzelni mindent el lehet. Az agyad azt fogja fel, amihez hozzászoktatod. A végtelenhez, a kezdet nélkülihez. Nehéz felfogni ezeket a fogalmakat, de nem lehetetlen. Csak a véges dolgokhoz vagyunk szokva, véges mennyiségeket hasonlítunk egymáshoz, ezért meg kell szokni, hogy bizonyos dolgok nem vezetnek értelmes eredményre ebben a vonatkoztatási rendszerben.

"De pusztán azért mert nem fogok fel ésszel valamit,még nem lehet igaz?"

Dehogynem. Fordítsuk meg: attól, hogy valamit nem fogunk ésszel, akkor hamis? Szerinted igen. Hiszen idegenkedsz a gondolattól, hogy csodás és gyönyörködtető bonyolultságú és szervezettségű dolgok spontán létrejöjjenek. Vajon ez a cáfolat? Ezt írtad: csak nézzek rájuk, és rá fogok döbbenni. Hát nem! Ez benyomás, a saját korlátoltságom, nem az igazság. De mint írtam, túl lehet lépni rajta, csak megszokás kérdése.

"Mondok egy példát...ott vannak a galaxisok.1 galaxis több száz milliárd csillagot tartalmaz.Hány galaxis van?Szintén több száz milliárd.Ez most mennyi csillagot jelent?

Elhisszük,hogy tényleg léteznek ezek a csillagok ebben a számban?Persze,hogy elhisszük.De fel is fogjuk mekkora számról van szó?Nem,nem fogjuk fel,mert bődületesen sok...de ettől még létezik!"

Simán felfogok ennél sokkal nagyobb számot is, sőt, felfogom a végtelent. Nem értem, hogy következik ebből Isten létezése, de mindenesetre kétélű érvelés, lásd fentebb.

"Gondoltam,hogy nem mondasz...:) "

Remélted, és tudtam, hogy örülni fogsz neki. :) Legyen jó napod.

"Ki programozza be a DNS-t?Ki adta bele,hogy lábacska fejlődjön belőle,vagy ki adta neki az utasítást,hogy szív legyen?Ki utasította,hogy egy olyan lánccá álljon össze,ami felépít egy teljesen,mindenki mástól különböző embert?Ki programozta bele,minden egyes DNS-be azt az egyedi azonosító kódot,ami Téged Tégeddé tesz,engem engemmé?Ki indította el legelőször ezt a páratlan információ áramlást?"

Igen, igen, pont ezt kérdezem én is! Ki csinálja mindezt? Mesélj róla! Hogyan csinálja, hol nyúl bele az általunk jól ismert fizikai, kémiai folyamatokba? Szerintem a természetes szelekció a tettes, mert mást nem igen láttam, aki képes erre. Te igen?

2014. aug. 11. 00:16
 18/41 anonim ***** válasza:
70%
Azért nem bizonyított, mert kitalált mesefigura! Pont.
2014. aug. 11. 00:33
 19/41 anonim ***** válasza:
70%

"Ki programozza be a DNS-t?Ki adta bele,hogy lábacska fejlődjön belőle,vagy ki adta neki az utasítást,hogy szív legyen?Ki utasította,hogy egy olyan lánccá álljon össze,ami felépít egy teljesen,mindenki mástól különböző embert?Ki programozta bele,minden egyes DNS-be azt az egyedi azonosító kódot,ami Téged Tégeddé tesz,engem engemmé?Ki indította el legelőször ezt a páratlan információ áramlást.Amit a tudósok is próbálnak leutánozni,lemásolni...sértés egy intelligens Teremtőnek,hogy megtagadjuk létezését"

Van egy olyan tudományág, hogy biológia. Lehet már hallottatok róla. :D Ott ezeknek a kialakulását leírják. Persze az evolúciós algoritmus komplex dolog. Ilyen kisgyerekek nem biztos, hogy megértik.

2014. aug. 11. 00:38
 20/41 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem nem tértünk el a tárgytól.

Te is kérlek válaszolj az én kérdésemre:

Egy szimpla golyóstoll feltételezi,hogy tervezés és értelmes intelligencia van mögötte?

Ha azt mondod nem,bizonyítsd.De ha azt igen,akkor amint már leírtam,a sokkal bonyolultabb "szervezetnek"is tervezője kell hogy legyen.Erre kérlek válaszolj!

Én a galaxisokkal és csillagokkal arra akartam kilyukadni,hogy vannak olyan dolgok,amik felfoghatatlan nagyságrendűek.Perxe,én is tudom,hogy van a végtelen stb.Az meg miért egyértelmű,hogy ha Istennek nem volt kezdete,akkor másnak is lehet nem volt?Azért gondoljuk ezt logikusnak,mert ahogy mondtam köt minket az anyagi gondolkodás,nekünk van kezdetünk,végünk és az agyunk ezt próbálja keresni másban is.Pedig nem.Istennek nem volt kezdete.Ezt könnyű felfogni?Nem.Egyáltalán az idő,az mikortól van?Mikor "indult "ez az idő?

A Biblia szerint Isten mindig volt,van,lesz,Ő az Alfa és Omega,kezdet és a vég.

A világegyetem jól elvan az ő fizikai tv-vel.Ez igaz.De a fizikai tv.-ket ki.alkotta meg?Érdekes a Föld.Ha egy fokkal lenne csak közelebb v.távolabb a Naptól már nem lehetne rajta élet.Ki alkotta meg így?Vagy ki indította el a víz körforgását,ki alkotta meg a gravitációt?Ezek sem jönnek maguktól.

Természetes szelekció...a DNS láncot,kialakulását hogyan is érintette a természetes szelekció?Meg az evolúció?Hogyan indult el egy élettelen anyagból?Ez kb.olyan,mintha feltételeznénk,hogy egyszer egy kavicsból kiscsibe lesz,vagy papucsállatka....

Nem tudom különben miért ágálnak sokan Isten létezése ellen.Nem merült fel benned sose,hogy mi van,ha mégis van?Nem kérdeznél Tőle dolgokat?

Amúgy kérdező,intelligens és kultúrált vagy,köszönöm,hogy ilyen személyekkel találkozom itt...:)

2014. aug. 11. 08:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!