Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Honnan vesznek a jehovák...

Honnan vesznek a jehovák ennyi hülyeséget?

Figyelt kérdés

Pár napja leszólítottak az utcán ilyen fura virágos ruhás nők.

Kedvesek voltak, nem is értettem először, azt hittem eltévedtek és útbaigazítást kérnek.

Később beszélgetni kezdtünk és kiderült, hogy jehovák, pontosabban ebbe a jehova tanúi szektába tartozó térítők.

Kaptam egy magazint, valami bástya van rajta és az a címe ha jól emlékszem, hogy őrtorony vagy valami ilyesmi.

Olvasgattam de elég fura volt.

A beszélgetés alatt adtak egy telefont és ment rajta egy videó, amit végig kellett néznem.

Kérdezgettek mi a véleményem, meg szóba került Jézus, a világvége, meg mindenféle ilyesmi.

Azt mondták, hogy vannak jelek, és hogy közeledik az ismert világunk vége, meg hogy bűnös úton járok, mert mondtam nekik, hogy római katolikus vagyok.

Belementünk a beszélgetésbe, és kiderült, hogy nagyon mást gondolnak Istenről, Jézusról és a megváltásról mint amit én hiszek. Nem vagyok bigott keresztény de kezdett elfogyni a türelmem és engem sértett már amiket Jézusról mondtak. Beszéltek a szentháromság hamis voltáról is, és hogy az egyházam hazug és bűnös, és azt is mondták, hogy Jézus nem egylényegű az Atyával, meg hogy Jézus Mihály Arkangyal.

Ekkor láttam, hogy ennek semmi értelme és elköszöntem, de utánam jöttek, hogy várjak még felolvasnának valamit. Nem nagyon akartam, de ragaszkodtak hozzá. Valami idézeteket hoztak fel és, hogy én eltévelyedtem de tőlük kapok segítséget stb. Megint megindultam, de még mindig mondták volna, úgyhogy szaporább léptekkel végül is lehagytam őket és egy másik utcát választva mentem haza, gondoltam jobb ha nem tudják melyik házba megyek be hol lakom stb. még a végén odajárnának.

Én nem tudom miért kell ennyire erőltetni a dolgot, tudom, hogy ez a feladatuk, semmi gond, lehetne ezt kulturáltabban is szerintem, és ha valaki nemet mond azt fogadják el és kész.

Kicsit ijesztő is a dolog, legalábbis biztos van aki megijed az ilyen erős nyomulástól, nekem sem tetszett.

Amiket mondtak, az meg nagyon ellentétben áll a Bibliával, de azt mondták, hogy ez a Szentírás valódi tartalma, és hogy ez az igazság. Nos én nem így tudom, én nem ezt hiszem, és szerintem hülyeséget beszéltek, de ez csak az én véleményem.

Más is járt már így? Vagy csak mifelénk járnak téríteni a jehovák ilyen gyakran?

2014. júl. 18. 16:29
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Nyilván nem örökbe kaptam a telefont, csak a videót kellett megnéznem rajta. :D
2014. júl. 21. 16:43
 22/27 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként a Multiverzum teória alapján valamelyik univerzumban minden úgy történt, történik ahogy mondják, és leírták a Bibliában. Még egy olyan lény is létezik akit Istennek/Jehovának hívnak, és pontosan azt tudja amit leírtak a Bibliában
2014. júl. 21. 17:08
 23/27 anonim ***** válasza:
57%
A jehovák felénk is nyomulósak. A legtöbb szellemileg visszamaradott, ilyen emberektől ne vár "csodát". A fanatizmusuk egy realista ember számára nevetséges, ügyet sem kell vetni rájuk.
2014. júl. 21. 17:36
 24/27 anonim ***** válasza:
#23: Ez eddig oké. A baj az, hogy retardból kábé egy nagyságrenddel több van mint értelmes emberből. Ha az értelmesebbje nem tesz valamit, akkor bekövetkezhet az a mondás, hogy sok lúd disznót győz...
2014. júl. 21. 19:19
 25/27 anonim ***** válasza:
Igaz, de addig, amíg a keresztény és muszlim vallás van az élen, ilyentől nem kell tartani, hogy a jehovák megdöntik ezt a két vallást.
2014. júl. 21. 22:59
 26/27 anonim ***** válasza:
Nálunk szerencsére tiszta a terep tőlük.Ahogy a szomszédságomat is ismerem,nem nagyon tudtak mélyreható beszélgetésbe bonyolódni.Nálam csak egyszer volt egy idősödő (szerintem) házaspár.Egy kicsit meg kellett őket forgatni a történetükben,sorra rávilágítani,hogy egyre jobban ütik egymást az állításaik.Végül ahogy elfogyott a szuflájuk,már csak a sablonos betanított szövegük jött és végül leléptek.Ennek már három éve.(Lehet csak azért ilyen régen,mert már nekik tényleg eljött a világvége....xD)
2014. júl. 22. 06:27
 27/27 anonim ***** válasza:

Nálunk is ilyenek. Többször megkaptam, hogy bálványimádó vagyok (katolikus vagyok) és hagyjam el az Egyházat, amíg nem késõ, mert Jehova el fogja pusztítani a "parázna Babilont".

A legdurvàbb az volt, mikor a templom elé jöttek, hogy ott térítgessék azokat, akik kijöttek a misérõl. Szomorù, hogy nem veszik észre, hogy mennyire sértõk tudnak lenni.

2014. júl. 22. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!