Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Barátaim! Mit gondoltok...

Kedves Barátaim! Mit gondoltok az " Isten " szó mögé?

Figyelt kérdés

Mindenki válaszát " zöldpacsizom "...

A lehető legszélesebb, legmélyebb, legslamposabb válaszokra ( is ) kíváncsi vagyok, kortól, nemtől, hovatartozástól függetlenül...Most nem kifejezetten vitát akarok nyitni, de ha úgy alakul, ám legyen, semmi rossznak nem vagyok elrontója...

#vallás #Isten #ateizmus #Bruce Lee #hagymásbab #csupaszcsiga #maci laci #ragadósgalaj #mákosbeigli #zuhanyrózsa...
2014. júl. 18. 00:29
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Mit gondoltok az " Isten " szó mögé?

Én a hazugságot vélem felfedezni az "isten" szó mögött.

2014. júl. 20. 10:42
 32/35 anonim ***** válasza:
0%
Én Nagy Testvért gondolom mögé.
2014. júl. 22. 21:05
 33/35 anonim ***** válasza:

2-es ba+, jót röhögtem, tőlem is kaptál ződet.

Egy olyan személyt, aki mindenek felett van, mindent lát, mindig tud segíteni, meg tud gyógyítani, el tud látni mindennel, meg tud vigasztalni, meg tud védeni, meg tud mondani titkos dolgokat, nehéz helyzetekből ki tud szabadítani. Egy féltőn szerető, hűséges személyt.

Valami ilyesmi.

2014. aug. 7. 10:12
 34/35 idrzsupos válasza:
33%

ISTEN US-TEN = Ős-TéNY, a mindig létező, a világ alapja, lényege a létezés, a VaN, az Ősi LéTezés, ami nem attól van, hogy hisz e benne valaki, hanem a létezés az alap-ős lényeg. A nincs nem értelmezhető, a nincs az nincs, nem lehet mit kezdeni vele, ha a nincs lenne, akkor VAN volna. Az a-teista (THeoS= TŰZ, A-THeoS= tűztagadás. az ősi vallások hívei TűZimádók voltak, stimmel is a magyarázat. A Biblia is említhetné, csak nem fordítja-mert nem érti?- az ógörög szöveget. "a TZilagnak Teostermesete van." és ezt hosszan értelmezik, mert nem ige, nem melléknév, nem stimmel a mondatszerkezet sem)"- ez magyarul "a csillagnak tűztermészete van".

Az a-teista nem tesz mást, mint a bal agyfelét használja, és abban hisz, amit lát, hall, szagol, érez, vagy bebizonyította a modern fizika, vagy egy Nobel díjas. Tehát arra szűkült a tudatuk, hogy amit ÉN látok, az van, amit ÉN nem észlelek, az nem is létezhet....micsoda pökhendiség, ilyen csökött szaglású lényektől! De nem elég ez, vitázik

A szkepszis ennél is rosszabb, mert elég azt mondani: NEM HISZEM, bizonyítsa valaki, hogy igaz, hogy van Isten (PL). De a szkeptikus csak elvesz mástól, mert ő maga sem képes igazolni, hogy nincs, viszont eléggé erőteljesen szokták leszólni azok véleményét, elgondolását, hitét, akik ha nehéz is_ mégis képesek a vakhitre. A szkeptikusnak elég az, hogy közölje, nem hiszi, sokszor azt is előírják: akik valamit bizonyítani akarnak NEKI (a szkeptikusnak) azok a már ismert, elhangzott magyarázatokat nem írhatják. Tehát ők nem igazolnak semmit, se pro, se kontra, a saját nem hiszem-jük az alfa.

Az ember elszállt lény, a nyugati civilizáció okosai sokkal többször éltek a történelemben az erősebbnek van igaza állítással, viszont szinte elveszítették a spirituális képességét az embernek- az egyetlen olyan dolgot, amivel az ember agya többet tud, mint bármilyen más értelmes lényé. (de elég csak azt leírni-nekem- hogy a medve 1000 x jobb szaglású, mint az ember- és nem hiten nyugszik ez: ez annyit mindenképpen igazol, hogy nem velem kezdődik az érzékelés- mire én dögszagot kezdek érezni, a dögevők régen felfalták a dögöt)

2014. szept. 15. 16:34
 35/35 anonim ***** válasza:
Hmm, ez jó volt 34-es!
2014. szept. 16. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!