Kedves Barátaim! Mit gondoltok az " Isten " szó mögé?
Mindenki válaszát " zöldpacsizom "...
A lehető legszélesebb, legmélyebb, legslamposabb válaszokra ( is ) kíváncsi vagyok, kortól, nemtől, hovatartozástól függetlenül...Most nem kifejezetten vitát akarok nyitni, de ha úgy alakul, ám legyen, semmi rossznak nem vagyok elrontója...
Filoszmen, engem is "zöldpacsizol" ?
Az Isten kifejezés vonatkozhat emberre, istenre
Olyan valakire szól, akinek hatalma, befolyása van.
Jesua
És nem a zöld pacsi miatt... :)
Kedves grkaty!
Hogyne zöldpacsiználak!?
Igen, emberre is mondják az " isteni" jelzőt, tetteik, emberségük miatt, vagy mert istenien néznek ki. Egy szépen elkészített, feltálalt étel, egy szeretkezés, egy csók...
Sok mindenhez lehet ezt jelzőt társítani úgy, hogy az embernek eszébe sem jut semmiféle Istenkép, vagy maga a vallás... Ellenben hivatkoznak arra vallásosak, hogy ez a kifejezés, mint jelző, mennyire áthatja a mindennapokat. De nem mindegy, milyen értelemben. Inkább egyfajta fokozás, amit hisznek, mintha valami egyedi és megismételhetetlen lenne...
" Fúj, de sárkányos a lehellete.. ", szokták mondani... És senki sem gondol bele abba, hogy sárkányok nincsenek. Lehet, hogy nem is büdös a szája? Ki tudja bizonyítani? Benne van a tradícióban, hogy büdös és kész! Ez a helyzet az" isteni " jelzővel is...
....nohát Filoszmen, hogy Te ma milyen romantikus vagy :)
Még hozzá tenném a szövegemhez ezt: még színészek, az énekesek is "istenekké" válhatnak a rajongóik elött.
Összeesnek kontcertjeiken, utánozzák még a hóbortos divatjukat is /ha olyan/...az életstílusukat
most itt engem is utánoz egy pontos katy :D :D... remélem ne töri össze magát majd ha áhítatában elájul :D
Nem gondolok semmit. Megnézem a szótárban.
*keres*keres*
Error: 404
Köszi filosz :) kedves vagy ma nagyon!
Egyébként a napokban az egyik kérdésemnél úgymond egy "táborban" voltunk csak te mint gnosztikus (ha jól tudom) én meg mint hívő,de mindketten az igazság oldalán és ez így volt szép! :)
A válaszom a kérdésedre ugyan az; Jesua.
Szép napot és kellemes hétvégét!
Félreértés,átverés,értelmetlen vallás,ijesztgetés,egyház adó,máglya,kerékbe törés,köröm és fog kitépés,kereszt halál,karóba húzás,a különféle "izmus"-ok,természettudományos katasztrófa,érthetetlen a tapasztalattal ellenkező könyvek,házalók,csalás,boríték,kosár,bankszámlaszám,Sanyi Bácsi,pedofília,földön rángatózás.............
Ami a legfontosabb:
Az elkerülhetetlen lepontozás,mert mindig az a szemét,aki a tükröt tartja.:)
Én az Istent a legérdekesebb dolognak tartom a világon. Senki nem érti konkrétan, de millióan magyarázzák.:)
Ez a komolytalan része volt.:P
Komolyan: a legtisztább megnyilvánulásnak gondolom a világon. Ha Istenre kellene valamit mondanom, hogy az jut eszembe Róla, akkor a lótuszvirágra szavaznék. Áll egy posványban és a nyíló virága hótisztán pompázik. Semmi mocsok nem érhet fel hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!