Miért nem fogadják el az ateisták a vallásosokat, és
viszont?
Én vallásos vagyok, de elfogadom, aki nem az. Erőltetni nem lehet és ez mindenkinek az egyéni ügye. Szóval csak az olyan fanatikusak nem fogadják el, akik csak provokálni akarnak vagy egy csoportot direkt szekálni. Az viszont zavarna, ha egy ateista azt mondaná, hogy legyek én is az és meg akarna győzni. Felőlem azt gondol, amit akar, én úgy sem tudom megváltoztatni, de engem ne akarjon eltéríteni.
2010. jan. 8. 17:04
2/21 anonim válasza:
Kevés kivételtől eltekintve szerintem tolerálják egymást.
Az erről való viták pedig sok esetben építő jellegűek.
Egy ateista.
2010. jan. 8. 17:08
Jó lenne, de sajnos nem ez a tendencia.
Szerintem az nem építő jellegű, hogyha lehülyézed a másikat és kineveted, amiért hisz az "irracionálisban", vagy lesajnálod, mert a pokolra kerül, amiért nem hisz az "egy igaz Istenben".
És sajnos a többség itt ezt csinálja.
L
2010. jan. 8. 17:11
4/21 A kérdező kommentje:
Szerintem is pont azért nem képesek konstruktív vitákat folytatni, mert leérvelhetetlen helyzet. A vallásos nem fog hinni a materializmusban, amiért kézzelfoghatóbb magyarázat, az ateista meg nem lesz vallásos, amiért az az ősi hit. (am ateista vagyok)
5/21 A kérdező kommentje:
lemaradt a konklúzió: akkor viszont "haggyák" békén egymást ilyen értelemben... :)
Miért? Hol nem hagyják egymást békén? Én nem szoktam látni, hogy ebből olyan hatalmas viták lennének. Egyházi iskolába jártam, még ott sem nézték ki azt, aki annyira nem volt vallásos. Egyébként a hittelenség és az ateizmus nem különböző? Az ateista nem egy nagyon erős szó, ami azt fejezi ki, hogy az összes vallást elveti és utálja is? Mármint ha már érzelmek kerülnek a dologba, akkor persze, hogy a másik oldal védi a saját igazát. Attól, hogy valaki valamit gondol, még nem kell másnak is azt helyesnek elfogadnia. Ettől még lehetnek jóban, beszélhetnek erről a témáról, de nem kell elfogadniuk egymás álláspontját. Nekem voltak már hitetlen barátaim, de soha nem volt ilyenből gond. Mit kell ilyen elvi dolgokon vitatkozni, ha úgyis tudja a két fél, hogy a másiknak szilárd meggyőződése van, amit úgysem lehet megváltoztatni? Semmi értelme. Bár - ahogy már írtam - én nem látom azt a hatalmas "összecsapást" a két oldal között.
2010. jan. 8. 17:26
Mert érvelés és vitatkozás helyett meggyőzés és lehülyézés folyik. Sajnos.
2010. jan. 8. 17:35
Azért mert tulajdonképpépen a hit az alapja mindkettőnek így nem bizonyítható, mivel érzéseket nem is lehet bizonyítani.
2010. jan. 8. 18:00
9/21 anonim válasza:
Az az ember aki hite vagy hitetlensége miatt a másikat froclizza arra mondhatjuk, hogy BUNKÓ. Valószínűleg erőszakos hajlamú egyéniség. Nem véletlen, hogy ilyennel találkozni lehet. Én nem kötözködöm az istenhívőkkel, sőt kis irigység is van bennem, mert jobban tűrik a nehézségeket, bízva abban, hogy Isten majd megsegít.E mellett a közösség is segít a bajban (akár csak lelekileg is)ahová jár. Pl templom. Kb 12 éves koromig istenhívő voltam én is, minden vasárnap templom volt a program, - neveltetésem része volt. Azonban ahogy az iskolában a tananyaggal egyre több információt szereztem a világról, (biológia,fizika, csillagászat) egyre inkább kizártam a Teremtő Isten létét. Soxor vitatkoztunk hívő katolikus vagy református barátaimmal e témában, de hamar abba is hagytuk, mert egymást meggyőzni reménytelen ügy. Barom aki sikert remél ezen a téren bármelyik oldalról. Mindenkiben kialakul egyfajta világkép, ami alapján saját magával békében tud élni, amely egészséges gondolkodású személyiséggé tud válni. Azonban aki nem igazán tudja rendezni saját világképét, az nem lesz toleráns békés ember, hanem kötözködő és agresszív.Bunkó.
Béke kísérjen utadon! espirit
2010. jan. 8. 18:18
Én pogány vagyok, leszarom a vallásosokat, nem értek velük egyet és kész.
2010. jan. 8. 18:56
Kapcsolódó kérdések: