Miért nem fogadják el, hogy vannak másvallásúak is? Például volt az a Zeusz és Jézus kérdés, ahol Zeuszt bálványistennek titulálták, és kijelentették, hogy az csak mese, a Biblia ellenben bizonyított.
sok ilyen kérdés volt már
ez az egyistenhívő vallások sajátsága, nem rosszindualt vagy tudatlanság
ha valaki egyistenhívő, az nem fogadhatja el más istenek létezését a sajátján kívül
aki többistenhívő, annak már nagyjából mindegy hogy Krisna, Síva mellett még létezik egy Zeusz meg egy Nagy Manitu is
Itt normális esetben nem arról van szó, hogy egy keresztény (mondjuk) ne fogadná el, hogy vannak más vallásúak is, hanem arról, hogy nem értenek velük egyet. Soha senki nem fog azért bántani, ha Zeuszban hiszel, de nekem, mint Jézus-hívőnek legyen már fenntartva a jog, hogy én ne higgyek benne.
Azt hiszem, ez így korrekt.
szerintem nem ezekre gondolt.
hanem pl öreganyám aki hülyeségnek tart minden mást mert hisz..
Ki nem fogadja el?
Vasárnap este volt egy előzetes a magyarországi egyházbejegyzési lehetőségekröl. A Magyar TV bűféjében fél óra alatt összegyüjtöttek 100 aláirást, ami szükséges egy egyház bejegyzéséhez.
Sehol a világon nibcs ilyen liberális szabályozás.
100 aláirás és megvan az "egyház"!
Mi a gond?
Tudok olyan egyházról "Myrai Szent Miklós Keresztény Egyház", melynek alapitója Baracskán tölti 8 éves rendes szabadságvesztését. "Egyháza" él és virul.
Te is üssze tudsz gyújteni 100 aláírást.
Sajnos a monoteista vallások mind ilyen agresszívek,pedig Zeusznak is van legalább annyi alapja,mint a keresztény istennek.
Azt hiszem,tényleg kéne egy pogány egyházat alapítani:)
Nézd! Én a Bibliát hiszem és vallom. Már pedig, ha a Biblia az igaz, akkor mindenki más téved. Másnak csak akkor lehet igaza, ha én tévedek. Ha a hinduknak van igaza, minden ki más téved. Ha az ateistának van igaza, mindenki más téved. És ha meg vagyok győződve a magam igazáról, már pedig megvagyok, akkor a másiknak nem mondhatok mást, csak azt, amit igaznak tartok, hogy öreg, nagyot nincs igazad. Az már egyéni vérmérséklet kérdése, hogy ezt milyen stílusban tálalom.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Vagy talán minden vallás csak részigazság, mely a teljes transzcendencia egy részének a leképeződése, ezért tűnnek ellentmondónak a vallások. Vagyis attól még, hogy a keresztényeknek van igaza, nem zárja ki, hogy mondjuk a hinduknak, vagy akárki másnak nincsen.
Mintha síkban akarnád nézni a hengert, innen nézve, kör, amonnan meg téglalap. Nehéz lehet elképzelni, milyen lehet valami, ami egyszerre kör is, meg téglalap is, legalábbis két dimenzióban, ezek egymást kizáró dolgok. De három dimenzióban már lehetséges.
Hát szerintem valahogy így lehet ez ez a vallásokkal is, számunkra tök ellentmondónak tűnik, de lehet, hogy igazából mindegyik vallás az egyetlen igazság különböző aspektusai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!