Hívők, ti szívesen tennétek fel kérdéseket ateistáknak? Vagy abszolút nem érdekel benneteket, hogy miért nem hiszünk?
Vagy egyáltalán bűnnek tartjátok, hogy egy ateistával ilyesmiről beszéljetek?
Egyébként ezen a fórumon tudtok kérdéseket feltenni:
"Erről beszélgessél édesanyáddal és édesapáddal akiknek önzetlensége nélkül nem lennél itt."
Az apai és anyai törődésnek is biológiai okai vannak. Ugyanúgy megtalálható az állatvilágban is. Teljesen logikus az, hogy pl. egy madár a saját fiókáját nem fogja úgy kiengedni a kalitkájából, hogy pl. nem tud rendesen repülni, hiszen ha a repülésre nem tanítanák meg a madarak a fiókáikat, akkor előbb-utóbb kipusztulna a fajuk, ugyanúgy, mint ha nem etetnék, vagy nem vigyáznának a testi épségükre. Ez a természet által elrendelt feladata a szülőnek. A lényege a fajfenntartás ösztöne.
"Először is kérdés, hogy rendszeresen ugyanabban az időpontban érsz-e haza. Mert ha igen, akkor az egész nem több, mint egyszerű pavlovi reflex a kutyád részéről. Másrészt egy hülye kérdés: Honnan tudod, hogy mit csinál a kutyád azelőtt 5 perccel, mielőtt hazaérsz? Harmadrészt - és lehet hogy rosszul értelmeze.....
mind1 mikor érek haza -előtte pár perccel odaül és vár. -nem reflex
onnan tudom, h családtag mondja, ő is onnan tudja, h hamarosan hazaérek. Egyébként én is megfigyeltem fordított esetben.
Rosszul értelmezted -vagy írtam- akkor ül oda pár perccel előtte, egyébként jól elszendereg a helyén ha nincs vele foglalkozva.
"Egyébként én magam nem zárkózok el az efféle megérzések létezésétől, én is éltem már meg elég kísérteties egybeeséseket. De ha még létezik sem biztos, hogy valami természetfeletti ....."
Hát tudod lehet, hogy ilyen alapon isten sem természetfeletti. Csak tudod, amit nem lehet tudományosan megmagyarázni azt annak kell tekinteni. Különben csak 1 teória, mint isten léte.
De azért leírhatnád ezt a teóriádat, hátha érdemes ezen is elgondolkodni.
Mindenesetre a tudomány szerint nem tapasztalhatunk meg valamit, csak azok után ami már megtörtént, és hogy mennyivel utána az pedig a távolság függvénye, figyelembe véve a fénysebességet, aminél semmi sem gyorsabb. (ált relativitáselmélet -eseményhorizont)
"Miért, titeket érdekel hogy mi miért hiszünk? :0"
Szerintem ez tudományos értelemben is elég izgalmas kérdés, hogy ti miért hisztek, úgyhogy azt mondhatom, igen, érdekel.
"mind1 mikor érek haza -előtte pár perccel odaül és vár. -nem reflex
onnan tudom, h családtag mondja, ő is onnan tudja, h hamarosan hazaérek. Egyébként én is megfigyeltem fordított esetben.
Rosszul értelmezted -vagy írtam- akkor ül oda pár perccel előtte, egyébként jól elszendereg a helyén ha nincs vele foglalkozva."
Tehát, ha jól értelmezem: Akivel telefonálsz, ő is onnan tudja, hogy hamarosan megérkezel, mert figyeli a kutyát, hogy mikor ül ki a küszöbre?
És mit értesz fordított eset alatt? Tehát a kutya akkor is kiül, mielőtt az a másik ember érne haza?
"Hát tudod lehet, hogy ilyen alapon isten sem természetfeletti. Csak tudod, amit nem lehet tudományosan megmagyarázni azt annak kell tekinteni."
Miért KELL annak tekinteni? Nagyon sok dolgot évezredekig nem tudtak bizonyítani, aztán meg mégis. Ha vmit nem tudunk megmagyarázni, az még nem jelenti kizárólagosan hogy az csak természetfeletti lehet, mert jelentheti azt is, hogy majd meg tudjuk magyarázni. Ez eléggé érthető álláspont, hiszen rendszerint így szokott történni.
És Istennel nem az a fő probléma hogy természetfeletti, hanem hogy igazolhatatlan. Véleményem szerint attól, hogy természetfeletti, még igazolható kellene hogy legyen a létezése. Soha nem fogom megérteni, hogy miért van az, hogy minden, ami természetfeletti, abban hinni kell. Miért kapcsolódik a hithez ennyire szorosan? Talán nem véletlenül...
"De azért leírhatnád ezt a teóriádat, hátha érdemes ezen is elgondolkodni."
Lehet hogy az idő nem lineárisan telik előre, hanem egy kicsit "cikázik". Azaz előremegy, aztán picit vissza. Aztán megint előre, aztán megint vissza. Ezt azért nem érzékeljük, mert mindig amikor visszamegy, az emlékeink is törlődnek. De mondjuk ez a megérzés az, ami mégis megőrzött némi nyomot a már megtörtént jövőből. Ugyanilyen elképzelésem van az ún. Deja Vu érzésekkel kapcsolatban is. De ez csak egy ötlet, amit egyszer hátha tudnak bizonyítani TUDOMÁNYOS módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!