Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek arról, h...

Mi a véleményetek arról, h Svédországban az evangélikus egyház áldását adja a homoszexuális párok kapcsolatára?

Figyelt kérdés
[link]
2010. jan. 6. 14:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:

Gyönyörű! Gyilkoljátok egymást, Isten Katonái!

Itt pocskondiázzátok egymást, ki a hithűbb, ki az igazabb! Ki-ki a gyülekezete nevében (vagy a sajátjában) Egyedül Istenről feledkeztek meg.

2010. jan. 6. 23:51
 42/62 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hozzászólást!

Érdekes válaszok érkeztek, de azt gondolom itt nem arról van szó, h úgy általánosan mi a keresztény álláspont a homoszexualitással kapcsolatosan, hanem hogy egy egyház eltávolodik a keresztény alapoktól tetszés szerint.Én sem mondom azt, h aki úgy születik, h történetesen a saját neméhez vonzódik, az mindenképpen a pokolra jut, de azt gondolom, h tisztában kell lennie azzal, h ez egy betegség, egy a normálistól eltérő állapot, ha úgy tetszik Isten próba elé állította, nehéz próba elé, ami egy életen át tart.A Biblia nem a homoszexualitás tényét ítéli el, hanem annak féktelen kiélését, ha ebben a helyzetben találja magát vki, akkor az a dolga, h tartózkodjon ettől, és próbálja a helyzetéből úgymond a maximumot kihozni.A fő gond itt véleményem szerint az, h a Svéd evangélikus egyház szakítva a kereszténység szabályaival, hagyományaival (bár tudom a protestánsoknál nem igazán ismert a szenthagyomány stb. fogalma)és szellemiségével öntörvényűen meghoz egy döntést. Egynemű párok esküvője egyházi ceremónia keretében, meleg lelkészek fölszentelése....ez azért egy kicsit bizarr, nem?! Egyébként is érdekesnek tartom néhány válaszoló fölfogását, akik saját gondolatvilágukhoz igazítják tetszés szerint a kereszténység szabályait, fölülírva minden eddigi szemléletet, ha úgy tetszik létrehoznak maguknak egy saját, külön bejáratú egyházat úgymond, a Bibliát és Isten akaratát saját mércével értelmezve., hasonlóan mint azt VIII. Henrik tette annak idején.A kereszténység nem egy interaktív játék, hanem egy adott szemlélet, meggyőződés, amivel vagy azonosulni tud valaki vagy nem. Nem arról szól, h ami tetszik, azt átvesszük, követjük, ami pedig kevésbé, azt figyelmen kívül hagyjuk. Sokan azt vetették föl, h akkor Isten nem szeret mindenkit egyformán stb....Isten mindenkit egyformán szeret, mindenkinek megadja a lehetőséget, h üdvözüljön, viszont mindenkitől mást vár el, más-más akadályokkal kell szembesülniük az embereknek életük során.Aki nehéz, kilátástalan körülmények közé születik, arról nem mondhatjuk, h ez azért van így , mert Isten az elejétől fogva utálta, mindenkinek más és más a sorsa, amit vállalnia kell, úgy ahogy Jézus is vállalta sorsát, talán ő is el tudott vna képzelni egy kevésbé nehéz életet magának, ennek ellenére viselte sorsát egy magasabb cél érdekében.Még egy gondolat: sokan itt azt vetették föl, h Isten úgyis megbocsájt, igen ám, de ez nem azt jelenti, h bárki kedve szerint vétkezhet ahogy akar, akár jó az akár nem, arra hagyatkozva, h Isten úgyis megbocsájtja , egy ilyen fölfogás esetén kezdené a vallás értelmét veszíteni, Isten tiszteletéhez pedig már nagyon kevés köze lenne ebben az esetben.

2010. jan. 7. 02:20
 43/62 Zenon ***** válasza:
0%

Hová torzul el a világ????Atya-gatya! :O

Pedofil papok,nimfomániás apácák,megáldott melegek!!!

Ennyit az egyházról!És még ők oltogatják azt a sok hülyét!

A vallás a legaljasabb kizsákmányoló,báránybőrbe bújt farkasok terhelik a sok debilt,aki bedől az ezeréves púder szövegüknek.Ez nekik értékrend?Micsoda képmutatás!

...Ádám és Béla a paradicsomban.ÁÁÁÁmen :DDD

2010. jan. 7. 10:17
 44/62 anonim ***** válasza:
92%
A Kérdező tökéletesen jól leírta az ezzel kapcsolatos egyetlen értelmes és indokolható álláspontot.
2010. jan. 7. 10:28
 45/62 anonim ***** válasza:

Olvassátok el, hogy ezzel szemben mit és hogyan tanítnaka a katolikusok:

[link]

2010. jan. 7. 15:57
 46/62 anonim ***** válasza:

nő ne hordjon férfi ruhát. igaz keresztény nő nem vesz fel nadrágot?

amit isten kötött ember ne válassza szét? és a válás? azt megengedhetik? csupa ellentmondás, ráadásul az összes tanítást, törvényt ti éppúgy nem tartjátok be.

de, hála a jó égnek, nem vagyok katolikus. keresztény vagyok. bármennyire is nem tetszik.

2010. jan. 7. 16:06
 47/62 anonim ***** válasza:
51%

próbáltál már katolikusként egyházilag elválni?

ha nem, akkor ne beszél butaságot

2010. jan. 7. 16:08
 48/62 anonim ***** válasza:
Mint a sok hozzászólásból látható, a téma nagyon vitatott. Néhány kapcsolódó gondolatomat összefoglaltam a kaleidoscope.blog.hu címen.
2010. jan. 7. 16:16
 49/62 anonim ***** válasza:
51%

Sokan azért idéznek szó szerint, mert saját megfogalmazható véleményük nincs, csak mondják a magukét, aztán kell valamit írni, hogy ellenkezni tudjanak. Mint írtam már pár oldallal előrébb: én nem vagyok kifejezetten vallásos, de tisztelem és becsülöm az arra érdemes hívőket.

Rengetegen írnak úgy a homoszexualitásról, mintha betegség lenne vagy valami fertőző ragály... Ráadásul azok az emberek, akik hű hívőnek tartják magukat! Kérdem én: egy homoszexuális nem ember Isten szemében? Nem érdemes a megbocsájtásra, az emberségre? A "nagy hívők" ítélkeznek, dobálóznak a szavakkal, pedig nem a mi dolgunk eldönteni, hogy mi a helyes és a helytelen. A hit szerint, a halál után majd Isten ítélkezik. Nem kell "istenesdit" játszani. Úgy tudom, van egy ilyen mondás: "Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess...", de úgy látszik a hívők erre nem emlékeznek.

A Biblia ellentmondásos, emberek írták. Ahogy élőszóban, úgy írásban sem kell mindent szó szerint érteni. Vágy számotokra nem ismert az a közmondás, hogy "Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik." Ennek is átvitt értelme van, "kedves" Hívők, ezt sem kell szó szerint érteni...

Ahhoz képest, hogy az Egyház a megbocsájtásra és szeretetre "nevel", én ebben a "fórumban" nem ezt tapasztalom a hívőktől. Szomorú ez az előítéletesség! Tipikusan azok az emberek vagytok, akik képesek lennétek a saját gyereketeket magára hagyni, ha az homoszexuális lenni. Kész szánalom! És még ti tartjátok magatok Isten követőinek???

2010. jan. 8. 14:02
 50/62 anonim ***** válasza:
miért nem értik már meg a nem hívők, hogy a hívők csak a Biblia alapján ítélhetik meg a homoszexualitást?! pont azért, mert hívők
2010. jan. 8. 14:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!