Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek arról, h...

Mi a véleményetek arról, h Svédországban az evangélikus egyház áldását adja a homoszexuális párok kapcsolatára?

Figyelt kérdés
[link]
2010. jan. 6. 14:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
89%
kedves 15.41 gondolod, hogy Isten mondta nekik, hogy ezt tegyék? utánna meg megbüntette őket? NEM. olvasd tovább a róma 1:28 után a 29-et is: és mivel nem találták helyesnek(!!!) hogy pontos ismeretük legyen Istenről... minthogy telve is vannak (rengeteg rosz tulajdonság felsorolása) tehát itt arról van szó, hogy habár tudták, hogy mi a helyes, de nem érdekelte őket, ezért Isten hagyta, hogy azt tegyék, amit akarnak. emlékszel a tíz csapásra? pl: 2mózes 7:3 "Isten hagyta, hogy konokká váljon a fáraó szíve" miért? mert a fáraó tudta mit kellene tennie, meg is ígérte!!!, de a szíve ellenkezett, és Isten pedig nem lépett közbe, hisz erőszakkal senkit nem ment meg! ezt jelenti az általad idézett írásszöveg, nem pedig azt, hogy Isten változtatta őket hsz.-issá.
2010. jan. 6. 15:58
 22/62 A kérdező kommentje:
A Turult nem Istenként imádjuk, hanem tiszteljük mint ősi szimbólumunkat, a kettő nem ugyanaz, nem kell a Bibliát kifordítani.Jehova tanúja vagy?
2010. jan. 6. 16:06
 23/62 anonim ***** válasza:
52%

" Turult nem Istenként imádjuk, hanem tiszteljük mint ősi szimbólumunkat, a kettő nem ugyanaz, nem kell a Bibliát kifordítani."

Lárifári:).Mindent lehet szépítgetni és magyarázni, de attól még nem lesz igaz.

2010. jan. 6. 16:31
 24/62 anonim ***** válasza:
30%
szerintem meg a kereszténység a szeretetről, elfogadásról és összetartozásról szól. elég visszás, hogy azt mindenki elfogadja, hogy isten teremtményei vagyunk, az ő akarata által lettünk azok, amik vagyunk, de melegnek lenni mégis bűn. nekem ez a bajom a vallással, hogy másból sem áll, csak ellentmondásokból. arról senki sem tehet, hogy homoszexuálisnak születik, arról már annál inkább, hogy öl, lop és egyebek. nekik meg lehet bocsájtani? hoszen isten megbocsátó, nem? ők is csak emberek. én előbb küldeném a pokolra azokat, akikben ilyen szinten tombol az elemi gyűlölet mások ellen. csak azért, mert valaki meleg még nem kell megtűrtnek lennie a világban. talán jobban megbecsülik párjukat, mint sok heteroszexuális. ők is hihetnek istenben, nem? ők is lehetnek vallásosak. akkor őket is megilleti a házasság joga. én egyébként evangélikus vagyok és nagyon elfogadónak, szeretőnek találom ezt az egyházat.
2010. jan. 6. 17:57
 25/62 anonim ***** válasza:
40%
Én nem vagyok túl nagy hívő, bár tisztelem mindenki vallását. Én azt mondom, hogy emberek vagyunk. Honnan tudnánk, hogy mit akar Isten? Mert a Bibliába azt írták? De kérek mindenkit, a Bibliát is emberek írták, ráadásul a középkorban a kanonizálás során igen sok minden kikerült belőle, ergo mi, a 2010-es év emberei egy "finomított" Bibliát tartunk a kezünkben, nem az egészet. Azt mondják, Isten szeret bennünket. Akit szeretünk, annak fontos a boldogsága és nem azt nézzük, hogy milyen hibái vannak, mert mindenkinek van, hanem hogy mi mindenben jó! Isten tehát nem biztos, hogy elítéli a homoszexualitást, csak mert a Biblia ezt írja. Én azt mondom, hogy aki Isten szemében jó akar lenni, az legyen becsületes, őszinte, tisztelet tudó. Ez minden bizonnyal Isten kedvére való viselkedés, a többit nem tudhatjuk biztosan.
2010. jan. 6. 18:10
 26/62 anonim ***** válasza:
64%

a kereszténység NEM arról szól amit én vagy akárki kitalálok róla, hanem ami a Bibliában le van írva

lehet olyan vallást alapítani, ami elfogadja, vagy akár támogatja a homoszexualitást, de az már nem a kereszténység

2010. jan. 6. 18:17
 27/62 anonim ***** válasza:
57%

a bibliát is emberek írták. nekem azt tanították, hogy a bibilia egy útmutatás, nem törvény. elé csak megnézni az evangéliumokat, mind más és más. mert emberek írták, a saját szemszögük alapján.

egyébként, ha valakit megkeresztelnek, azzal befogadják az egyházba. egy homoszexuálist is megkeresztelnek. akkor megilletik a keresztény jogok.

az emberek többségét nem a bibilia vagy isten szava vezérli, hanem a gyűlölet és a tolerancia, elfogadás teljes hiánya.

2010. jan. 6. 18:36
 28/62 anonim ***** válasza:
látszik, hogy egyszer sem olvastad. elnézést, inkább így: hányszor olvastad a bibliát, hogy erre a meggyőződésre jutottál?
2010. jan. 6. 19:27
 29/62 anonim ***** válasza:

Azok, akik ennyire szorol-szora veszik a Bibliat, mert nem hallgatjak meg, majd fogadjak el mas emberek velemenyet, akik ugyanugy emberek, mint akik, a ti szent konyveteket megalkottak?

Nem hiszek Istenben, de egy gyonyoru dolognak tartom a vallast, a hinni tudast.Regebben, amikor lattam az embereket templomba menni boldognak, bekesnek tuntek, akik ahitattal jottek ki, megnyugtato volt nezni. Mert vennetek el ezt a megnyugvast egy olyan ambertol, aki ferfikent ferfit vagy nokent not szeret? Keresztanyam is ilyen, mint amilyenek ti vagytok.Kitagadott , mert egy not szeretek...Akkor milyen jogon beszeltek ti a szeretrol, megbocsatasrol, ha ti magatok ezekkozul egyikre sem vagytok kepesek?!

Szep gesztus, az egyhaz reszerol, de csak addig, amig szivbol jon, nem pedig csak a latszat kedveert.

2010. jan. 6. 20:05
 30/62 anonim ***** válasza:
éppen ebben áll a szeretet lényege, hogy elmondjuk a hibádat, hogy tudj változtatni! egy mondás: ha mindenki azt mondja neked, amit hallani akarsz, kezdj el aggódni. elhagytak a barátaid. aki segíteni szeretne neked, az ezt szelíden teszi. a kitagadás nem megoldás. gondolkozz azon, hogy a Teremtő vajon jót akar-e neked, mikor figyelmeztet, hogy ezt ne tedd? szerintem Ő soha, senkinek nem akar rosszat. a kérdés az, hogy van e bennem annyi alázat, khogy elfogadom a tanácsát, még akkor is, ha nem értek vele egyet. ez nekem is problémát jelent, régebben én is sűrűn néztem leszbi jeleneteket, mert izgatónak találtam. de vajon képes leszek leszokni róla? szeretnék. Isten segítségével sikerülhet.
2010. jan. 6. 20:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!