Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sok Jehova tanúja miért teszi...

Sok Jehova tanúja miért teszi tönkre a saját családját?

Figyelt kérdés

Ha akkora szeretet van a lelkükben, akkor miért teszik boldogtalanná a szeretteiket? Miért viszik anyagi csődbe a családot! Igaz, én szám szerint "csak" 6 embert ismerek, aki követő, de borzalom ahogy élnek!

Általános,hogy irányítani próbálják a már felnőtt gyerekeik életét, folyamatosan pénzt kunyerálnak, dolgozni smafu, eltartatják magukat, van amelyik alkoholista! Az egyik nem engedi élni a gyerekét, mert teljesen kitartatja magát és ha a fia hátat fordít, inkább utcára kerül, de nem megy dolgozni. Folyamatosan jönnek a erkölcsi dumáikkal, közben meg minősíthetetlen az életmóduk! Ha valaki vallásos, lelke rajta, nem az én dolgom! De őszintén! Hogy lehetnek ilyen képmutatóak?

Ez nem provokációnak szánt kérdés! Komolyan érdekel hogy lehet egy ilyen ember tagja egy vallási felekezetnek? Nem minden tanura vonatkozik, de sajnos többségében ezeket tapasztalom.

2014. jún. 27. 14:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/125 anonim ***** válasza:
100%

""Kérdeztem azt is, hogy miért adsz, ha szülinapja van valakinek? Nyilván azért a napért, mint okért, igaz?"

Nem. Nem figyelsz arra amit írok. Mondtam már, hogy nálunk aki nem szereti a másikat, egyszerűen meg se ajándékozza. Nincs oka meglepni."

Csakhogy a legtöbb helyen ez szokásból megy. Ahogy mondtam, mindegy, hogy mekkora érzelmi töltéssel és őszinteséggel állsz hozzá az olyan bibliai szellemmel ütköző dolgokhoz, mint a szóban forgó ünnepek, mert ebben az esetben értéktelenné válik az erőfeszítésed. Ahogy az egyik fiatal írta a "miért nem ..." válaszaikban, ezen pogány eredetű ünnepek semmiképpen sem képesek tartósan megadni a családi egységet, békét és szeretetet azoknak, akik őket megtartják, mivel ezen áldásokra csak az isteni igazságok ismerete, szeretete és alkalmazása képes. Sőt, nem véletlenül (OK-OKOZAT) többségében éppen azon magukat kereszténynek valló csoportok tagjai mutatnak időről-időre pusztító szellemet egymás és mások iránt, akik megtartják ezeket (persze nem közvetlenül ez az oka, ez csak egy adalék az összképhez). Érdekes, akik nem tartják meg a karácsonyt sem, az összes többivel együtt, azok tudnak világméretekben békében élni - még kényszerítő nyomás alatt is.

És ez nem önmagasztalás!!!! Ez valójában a BÉKE ISTENÉNEK - Aki mindezt a szellemével és a tanításával megadja - DICSÉRETE, MAGASZTALÁSA. Persze ez nem pusztán "érdekes", ez sokkal inkább alapvető igazságon alapuló egyszerű tény, hiszen minden (vallás)szervezet tagjai voltaképpen azt teszik, amit tanítanak a híveknek. Jehova nekünk ezt tanítja, és a felőletek jövő állandó lenéző, sőt sokak által elítélő magatartás ellenére, Jehova Tanúi SIKERESEK azokban a dolgokban, amikben pedig az ún. "kereszténység" úgy általában NEM.

""Hogy te mikor érzel IGAZI és ŐSZINTE indíttatást arra, hogy ajándékozz, vagy örömet okozz valakinek bármi módon, azt NEM LEHET ELŐÍRNI"

De nálatok mégis elő van írva, hogy pont az egyén szülinapján ne adjatok ajándékot, és társuljatok 100%-osan a szeretetében :P"

Nagyon tévedsz! Senki sem határozza meg, hogy mikor (ne), csak nyilvánvalóan ne abból az okból. Egyébként a fentire milyen érvelés ez? Nem hogy nagyon őszintén és mélyen magadban elgondolkoznál azon, amit írtam, hamis váddal visszatámadsz. Na látod, ezért nem értesz meg semmit abból! Még egyszer:

"Hogy te mikor érzel IGAZI és ŐSZINTE indíttatást arra, hogy ajándékozz, vagy örömet okozz valakinek bármi módon, azt NEM LEHET ELŐÍRNI!"

Ezt cáfolod, vagy elismered????

"Szóval ultimátum kényszer. Mondtam én! :D A szülinapok kihagyása nem konkrét Bibliai utasítás, csak a szervezetetek egyéni konzekvenciája. Hiába...ez egy erőltetett kényszergondolat. Emellett épp úgy fogsz kardoskodni, mint én a szülinap mellett. Szóval? Kinek van igaza? :-D"

Istennek! Ugyanis Ő sohasem engedélyezett ilyen jellegű dolgokat a népének. Nem véletlenül nem tartották meg a zsidók és az első sz.-i keresztények ezeket. Ismerd el kérlek, önmagában az, hogy te mélyebb érzelmekkel és őszintén hiszel a helyességükben, ártalmatlanságukban, NEM BIBLIAI INDOK pogány ünnepek megtartásához.

""Még egyszer: az őszinteség önmagában NEM ELÉG. Ha az ember őszintén áll valamihez, még egyáltalán nem garantálja, hogy az ügy helyes Isten szemében."

Igen tudom, ez nálatok így működik."

Miért? Nem logikus? Ha te a saját térképeden eltévedsz, mert ugyan hittél a helyes irányban, de hibáztál, akkor elegendő az, hogy te őszintén hittél a rossz irányban?

"DE akkor ne a "szeretet" részét kritizáld az ünnepben, hanem a pogány eredetét. Azért nem ugyanaz."

Ha észrevetted, már sokadszor írom, hogy az, hogy valami iránt erős érzelmeket táplálsz, őszintén hiszel benne, nem elég. És a pogány eredete is igaz.

""Ez csak anyagias hozzáállás. Rengeteg ember ilyen vagy olyan oknál fogva, éppen karácsonykor érzi magát a legrosszabbul. "

Hát sajnálom őket. Nem kötelező ünnepelni."

Sőt, nem lehet egyszerre, varázsütésre, előírt időben őszinte késztetést sem érezni arra, hogy a másiknak adjak valamit! Ez mesterkélt és természetellenes.

2014. jún. 30. 14:13
 62/125 anonim ***** válasza:
52%

"Hiába erőlködsz, nem vagytok tökéletesek!"

Ki állította ezt??? Sőt, történetesen ezt én is többször kihangsúlyoztam! De nem is támadunk ALAPTALANUL és rosszindulatú, előítélettel telt vádakkal sem másokat!

"Tudsz felelni? Hogy derítitek ki ha valaki otthon vedel, vagy folyamatosan tarhál, esetleg gonosz, rosszindulatú, hazug? Hogy szűritek ki? Hétvégén 2órában elég nehéz éneklés közben...."

Te ennyire nem vagy tisztában azzal, hogy Jehova Tanúi nem csak heti két órában vannak kapcsolatban egymással? És szerinted nincs szemünk és fülünk? Semmiképpen sem lehet tartósan eltitkolni Jehova elől ezeket, Jehova Isten pedig tisztán tartja földi szervezetét.

2014. jún. 30. 14:22
 63/125 anonim ***** válasza:
83%

..."Jehova Isten pedig tisztán tartja földi szervezetét"...

Mese...Többször leírtam Russel bírósági tárgyalásainak elérhetőségeit, ahol hazugságai leleplezései után vissza kellett vonnia állításait, ahol ő maga is elismerte, hogy amiket állít, az valójában nem sok igazságot tartalmaz. Minden ellene indított pert elvesztett. Ez egy hazugságokra épülő szervezet, ami folyamatosan a minden alapot nélkülöző Armageddon fenyegetésekkel tartja irányítás alatt a tagokat. A világvége jóslatokkal is dokumentáltan legalább 4-szer melléfogtak...A Bibliai félrefordításokat meg ne is említsük, amit Russel nézeteihez kellett igazítani, nehogy az alapító melléfogásokba keveredjen. Az egyik legröhejesebb melléfogásuk a "14-es világvége előrejelzés, amit Rutherford korrigált Jézus láthatatlan alászállására. Russel azt mondta Armageddon, Rutherford szerint Jézus...

Szóval " Jehova " így tartja tisztán a "Szervezetet "...

Akkor tarthatná tisztán, ha lenne egy Jehova nevű takarítójuk, bár szerintem mindvégig csak erről van szó. Így legalább ki lehet kerülni az újabb hazugságokat...

2014. jún. 30. 15:29
 64/125 anonim ***** válasza:
52%

"Mese...Többször leírtam Russel bírósági tárgyalásainak elérhetőségeit"

Ez lenne a te bizonyítékod? Én is le tudok írni olyan jegyzőkönyvet rólad, ami tökéletesen bizonyítja, hogy te egy visszaeső bűnöző vagy, akit fegyveres rablásért és gyilkosságért már elítéltek. Nem tudsz mást te sem, csak SZEMÉLYESKEDNI, egyes embereket megpróbálni hitelteleníteni, ez a módszeretek pedig igen primitív, bár kétségtelen, hogy a világ túlnyomórészt hiszékeny embertömegeire hatással van!

Pedig éppen csak az OK-OKOZAT örök érvényű törvényét rúgjátok fel és tiporjátok sárba: ugyanis tökéletesen igaz Jézus erről szóló tanítása mely szerint, a jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa, rosszat. Ebből az alapigazságból kiindulva pedig egyértelmű, hogy rossz, gonosz szívű, hazudozó vezetők, nem hozhatnak és tarthatnak fent olyan világszervezetet, mely globálisan EGYSÉGES hitben és szeretetben egyaránt!!!! Nem beszélve arról, hogy nem is ők hozták létre, hanem Jehova szelleme és akarata miatt létezünk, ez Russell és más vezetők nélkül is megvalósult volna, mert isteni prófécia.

Ugye nem gondolod komolyan, hogy erre képes egy "hazugságra épülő szervezet"???? Ennyire 'vak' lennél? Jó, ez csak költői kérdés volt, mert jól tudom, hogy a legtöbb földi ember számára semmilyen józan érv nem elég, mert azt hisznek, amit akarnak, vagy amit megtévesztésből a fejükbe vertek. Mi sajnos látjuk, hogy amit nektek rólunk beadnak a hitehagyottak, vagy más ellenségeskedők, megtévesztő manipuláció. Ez jól kitűnik sok itteni megjegyzésetekből is, hiszen akkora marhaságokat írtok a szervezet hitelveiről, működéséről, hogy az ordít.

"ami folyamatosan a minden alapot nélkülöző Armageddon fenyegetésekkel tartja irányítás alatt a tagokat."

Ez is, hiszen a legtöbb természettudós elismeri, hogy a földi civilizáció sok szempontból végveszélyben van, méghozzá elsősorban a saját önző és kizsákmányoló viselkedése miatt. Tehát azt állítani, hogy a Biblia azon tanítása, miszerint lesznek majd ún. "utolsó napok" az emberiség életében és Isten Háborúja megtisztítja e földet a végpusztulást előidéző gonosz emberi társadalomtól, "minden alapot nélkülöz" - nos ezt állítani enyhén szólva blődség!

2014. jún. 30. 16:26
 65/125 anonim ***** válasza:
83%

"Nem hogy nagyon őszintén és mélyen magadban elgondolkoznál azon, amit írtam, hamis váddal visszatámadsz."

1. Nem gondoltad át te sem a mondókámat.

2. "Visszatámadsz" ? Ergó eddig te is támadtál engem? :D Akkor amit én csinálok az inkább védekezés. Na jó...ezt ne vedd komolyan.

"Ezt cáfolod, vagy elismered???? "

Ezt elismerem, hogyne ismerném el? De te azt sosem fogod tudni bizonyítani azt, hogy a szülinap ne lenne-e őszinte és igazi szeretet. Sok példát fogsz találni, hogy ez meg az őszintétlen volt, de ilyen példák mindenütt vannak. Kivétel erősíti a szabályt.

"Istennek! Ugyanis Ő sohasem engedélyezett ilyen jellegű dolgokat a népének."

Privátban küld el az erre vonatkozó igehelyeket. Legalább a saját szememmel látom majd.

"Miért? Nem logikus? Ha te a saját térképeden eltévedsz, mert ugyan hittél a helyes irányban, de hibáztál, akkor elegendő az, hogy te őszintén hittél a rossz irányban? "

Elbeszélünk egymás mellett. Te eleinte az út relatív járhatóságát kritizáltad, és csak aztán a cél helyességét. A cél helyességével (hogy keresztényi-e) én nem fogok tüzetesen vitatkozni. Nem is akarok lényegében, nekem nem az a lényeg. Engem az zavart, hogy az ünnep valódiságát (nem pedig helyességét) vontad kétségbe, csupán egyéni tapasztalatokból kiindulva.

"És a pogány eredete is igaz. "

Vitatkoztam én ez ellen?

"Ez mesterkélt és természetellenes."

De akkor ez így ösz-visz az összes ünnepre igaz, nem?

2014. jún. 30. 18:41
 66/125 megfelelő ***** válasza:
76%
Érdekes, én nem vagy JT, de azért nem sok ilyen emberrel találkoztam még, amit a kérdésedben leírsz. Vannak kiugrott JT ismerőseim, de azok sem nagyon beszélnek ilyesmiről, és én sem ezt tapasztalom, pedig rengeteggel találkozom, mert itt van tőlünk nem messze egy királyság termük. Persze hallottam már én is egy pár ilyesmit, de azt is meg kellene vizsgálni, hogy annak mennyi a valóság alapja vagy mi az oka. Biztosan van kirívó eset köztük, de szerintem nem az a jellemző. Akiket látok családokat, azok szeretik egymást.
2014. júl. 1. 10:29
 67/125 anonim ***** válasza:
83%

Saját tapasztalatom:szomszédunk egy asszony,teljesen fanatikus,agymosott JT,de olyan szinten,hogy semmi más nem érdekli.Egy időben átjárt hozzánk,beszélgettünk a vallásról,tanított.Abban az időben jó volt a kapcsolatunk nagyon.Egy idő után rájött,hogy nem tud beszervezni a csapatukba,nem fogok elmenni a gyülekezetbe.Attól kezdve nem járt át,a vének azt mondták neki,hogy szüntesse meg velem a barátságot,attól kezdve még a köszönést is alig fogadta.Előtte segített mindenben,kerti munka(mi hülye pestiek vagyunk,nem értünk hozzá)vagy bármilyen témában tanácsot adott stb.

Attól kezdve semmi.Mikor meg felvettem az iszlám vallást,totál kész lett.

2014. júl. 2. 10:13
 68/125 anonim ***** válasza:

"Ezt elismerem, hogyne ismerném el? De te azt sosem fogod tudni bizonyítani azt, hogy a szülinap ne lenne-e őszinte és igazi szeretet."

Látod-látod sörpocak, egyfolytában mondom nektek, hogy az őszinteség önmagában nem elég! Te hiába hiszel bármiben, bárminek az ártatlanságában, veszélytelenségében nagyon, de nagyon őszintén, attól az még nem lesz veszélytelen és tiszta. Ne feledd, a téma a hit, a világnézet, amivel tagadhatatlanul Sátán a legtöbb embert téveszti meg a világon. Ezzel vezeti félre a földet, ahogy Jézus fogalmazott: "e világ isteneként". Tehát tele van a világ a maga világnézetét őszintén valló emberekkel - ebbe beleértek mindenkit, a klasszikus értelemben vett nem hívőket is. De ettől még nem lesz igaz sem az ateizmus, mint világnézet, sem a legtöbb szervezett vallásba való hit.

Születésnapról itt érhető el egy cikk: [link]

És általában a világ népszerű ünnepeiről: [link]

"Engem az zavart, hogy az ünnep valódiságát (nem pedig helyességét) vontad kétségbe, csupán egyéni tapasztalatokból kiindulva."

A valódi alatt az őszinteséget érted? Mert arról beszéltem most már több soron.

"Ez mesterkélt és természetellenes."

De akkor ez így ösz-visz az összes ünnepre igaz, nem?"

Nem, nagyon fontos az ünnep eredete, szellemisége és hogy milyen szokásra épül. Na most a világ vallásos ünnepeit rendszerint az adott vallás hiedelmeihez, babonáihoz kötik, erre épül. Ezek a babonák vagy spiritiszta szokások pedig jól megvannak a magukat kereszténynek valló egyházak szoknyája alatt is, ami homlokegyenest ellenkezik Isten Szavával. Természetesen csak azok az ünnepek helytelenek a Szentírás fényében, melyek ilyen alappal rendelkeznek.

Nyilván a világ domináns vallásai gondoskodtak róla, hogy ezen ünnepek kitöltsék az egyháztagok/hívők szívét és a legtöbbször gondolkozás nélkül ragaszkodjanak hozzá, amit a kereskedelem motorja tart életben, hiszen alapvetően mindig is erre épült (a kegytárgyak és vallásos "segédeszközök árusítása, zarándokhelyek látogatása, stb.). de nemcsak ők, hanem a nem hívők is meglátták a fantáziát benne és csekélyke szellemi értékét az egyre fokozódó csillogás és a pompa feledteti. Ez a véleményem, ezt nem másoltam sehonnan. :-)

2014. júl. 2. 22:43
 69/125 anonim ***** válasza:

"Látod-látod sörpocak, egyfolytában mondom nektek, hogy az őszinteség önmagában nem elég! "

De te először ezt az őszinte szeretetet kérdőjelezted meg bizonyítatlanul. Az ünnep eredetéről meg már én is írtam, hogy nem érdekel, szóval nem értem miért hozod fel megint.

"A valódi alatt az őszinteséget érted? Mert arról beszéltem most már több soron. "

Igen egyéni tapasztalatokból kiindulva.

"Sőt, nem lehet egyszerre, varázsütésre, előírt időben őszinte késztetést sem érezni arra, hogy a másiknak adjak valamit! Ez mesterkélt és természetellenes."

Szóval újra megkérdezem...varászütésre való ajándékozás az mesterkélt? Mert hiába a vallás eredete és szellemisége, minden ünnep varázsütésre idéz elő ajándékot nem?

2014. júl. 5. 13:35
 70/125 anonim ***** válasza:

"De te először ezt az őszinte szeretetet kérdőjelezted meg bizonyítatlanul."

Akkor valamit félreértettél kedves sörpocak, mert én is abban nőttem fel, és én is láttam, hogy sokan ezt őszintén gyakorolják.

"Szóval újra megkérdezem...varászütésre való ajándékozás az mesterkélt? Mert hiába a vallás eredete és szellemisége, minden ünnep varázsütésre idéz elő ajándékot nem?"

Igen, a világ népszerű ünnepei ilyenek. Előírt ceremóniára épülnek, előírt adakozások jellemzik, sokszor a társadalmi kényszer motiválja azokat, akik részt vesznek bennük, többek között ezért nincsen számomra valódi értékük.

A fő ok tehát, amiért nem gyakorolják Jehova Tanúi ezeket, az a hamis vallási, politikai, spiritiszta eredetük, de az említett visszásságai miatt nyilvánvalóan szellemi értékei sem lehetnek olyanok, melyet Isten elvár az imádóitól. De a tapasztalatom is az, hogy ezek nem képesek megőrizni a családi egységet, sőt ami ennél is fontosabb, nem adnak megmentést azoknak sem, akik a legnagyobb buzgalommal és őszinteséggel gyakorolják.

Igen, ezért a legtöbb ilyen népszerű világi/vallási ünnepet nem fogadjuk el. Itt is igaz, hogy gyakran a kevesebb több.

2014. júl. 5. 15:29
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!