Hová tűnt Isten?

Figyelt kérdés
A Biblia szerint anno elég tevékeny volt Jahve, égőcsipkebokorban jelent meg, tengert választott szét, sőt még emberi formában is megjelent (Jézus). Azóta viszont eltűnt. Hol van most? Miért nem aktív? Miért nincsenek próféták?

2014. jún. 25. 17:55
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Ez az egész hívő vs ateista "vita" és érvrendszer olyan, mint mikor a néma kiabál a süketnek, hogy a vak rossz irányba vezeti őket.

Régen két dologban különböztek az emberek tőlünk. Az egyik, hogy példázatokban tanítottak és főleg csillagképi motívumokban. Nem volt égő csipkebokor, nem volt kettéválasztott tenger, nem volt özönvíz és nem csak 2 emberrel indult a világ.

Az egész csillagképi szimbólumok. No ugyan noé bárkája mi lehetett? Ugyan a vízözön nem e a vízöntő kor eljöveteléről szól? Ugyan az állatok párban a bárkába nem e a csillagképek női és férfi minőségei?

Buták azok akik hisznek abban, hogy ezek fizikálisan is megtörténtek szó szerint. Buták azok is, akik ezt megkérdőjelezik, mert ők is elhiszik, hogy ez valahogy megtörténhetett, mert akkor nem kérdeznék meg, hogy hogyan.

A legjobban az dühít, hogy ilyen butának nézitek őseiteket. Ha van egy kor amikor az embereket totálisan manipulálják, az ez a kor és nem más. Ennek bizonyítéka, hogy ennyi vallási hazugság, ennyi történelmi hazugság és ennyi hazánk ellen elkövetett sértés után ilyen korrupt hazug vezetőkkel, már régen kiegyenesítették volna a kaszát.

2014. jún. 27. 11:55
 32/39 anonim válasza:
Télapó elrabolta! És szép lassan a Télapó világuralomra tör!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014. júl. 4. 08:44
 33/39 anonim ***** válasza:
Manapság mindenki csak maszturbál, inkluzív az öreg lókötő is.
2014. júl. 6. 14:21
 34/39 anonim ***** válasza:

Hova tűnt?

Szerintem elbujdosott szégyenében, mikor "látá" hogy mit teremtett...

2014. júl. 6. 14:34
 35/39 anonim válasza:

Én csak azt tudom, hogy kértem tőle, hogy vigyázzon valakinek az egészségére. Na innen csak rosszabb lett !

Mostanában miért nem segít ?

Tudom,kérni csak hitel lehet. Ha nem hiszel hiába kérsz nem hallgatja meg. De hitet csak ő adhat. Akkor miért nem ad annak aki kéri?

2014. júl. 6. 15:27
 36/39 anonim ***** válasza:
A kinyilatkoztatás idejének rég vége. ...egyébként is csak egy kamu (megvezetés) volt, ami hazugságok tengerének áradását indította el.
2014. júl. 7. 12:27
 37/39 xeniah ***** válasza:
39%

Isten ma is ugyanolyan tevékeny, mint annak idején. Nem tűnt el sehova, ha keresed, megtalálod. Ma is történnek csodák, én magam is láttam, tapasztaltam, hallottam, olvastam is sok csodáról. A gond inkább az, hogy ha ugyanaz a hozzáállásod, mint a farizeusoknak, akkor úgysem fogod elhinni a csodákat, akárhány helyről hallasz megerősítést (ők sem hittek Jézus csodáiban). Próféták is vannak, az Újszövetségben olvashatsz a prófétai ajándékról, ami ma is működik, bár más jellegű, mint a "látványos" próféták.

Miért szeretnéd, hogy legyenek próféták? A nagy prófétákat általában üldözték, meg is ölték némelyiküket, egyáltalán nem örvendtek nagy megbecsülésnek. Nézd meg Keresztelő Jánost, hiába volt próféta, Jézus elmondása szerint a legnagyobb próféta, nem egy irigyelni való élete volt, és úgy végezte, hogy a fejét vették.

Vannak olyan különleges időszakok, amikor Isten prófétákat küld, de az Ószövetségben sem volt minden időszakra ez a jellemző. Malakiás könyve (az Ószövetség utolsó könyve) és Máté evangéliuma között ha jól tudom kb. 400 év telt el, és nem volt nagy prófétai kinyilatkoztatás.

Viszont jó esély van rá, hogy a mi időnkben újra lesz két nagy próféta, erről olvashatsz a Jelenések könyvében. Ha az utolsó időket éljük (elég sok jelből erre lehet következtetni), akkor hamarosan meg fogjuk őket látni. Viszont az is le van írva, hogy az emberek többsége elutasítja őket, és őket is meg fogják ölni (aztán majd feltámadnak és mindenki szeme láttára a mennybe mennek). Az emberek többsége mégsem fog ennek hatására megtérni Istenhez. Szóval a gond nem Isten oldalán van, nem a csodák hiányával van baj, hanem az emberi szív csökönyösségével ;)

2014. júl. 10. 19:33
 38/39 anonim ***** válasza:

Na, azért már elég régen nem jött próféta és az eddigieket sem tekinti mindenki hitelesnek.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Mellékesen megjegyzem, az már elég régen köztudott, hogy a gondolatokért az agy a felelős, nem a szív.

2014. júl. 10. 20:36
 39/39 anonim ***** válasza:
Gondolom ezt azon bölcsességedben jelentetted ki, hogy agykutató vagy. Mert azok nem igazán osztják a köztudott véleményedet.
2014. júl. 10. 20:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!