Hová tűnt Isten?

Figyelt kérdés
A Biblia szerint anno elég tevékeny volt Jahve, égőcsipkebokorban jelent meg, tengert választott szét, sőt még emberi formában is megjelent (Jézus). Azóta viszont eltűnt. Hol van most? Miért nem aktív? Miért nincsenek próféták?

2014. jún. 25. 17:55
1 2 3 4
 11/39 János114 ***** válasza:
3%

Sokszor kerdezitek ezt ?

Hol van az Isten miert nem tesz csodakat vagy kuld profetakat. Nos az Isten csak akkor kuld profetat ha az utolso profeta tanitasait az emberek elfelejtik vagy elferditik , viszont vannak szentirasaink amik nem evultek el es hasznalhatoak igaz h sok gonosz ember van de az az o dontesuk h nem kovetik az inteseket.

Aztan kerdezik h miert nincsenek csodak . Nincs ra szukseg aki hinni akar es jo ember akar lenni annak nem kellenek csodak.

mi tortent amikor voltak csodak?

Gondoljunk Mozesre Noera vagy Jezusra amikor ok eltek ugyanaz tortent

Isten csodakat mutatott!

Az emberek hinni kezdek?

Nem ket taborra szakadtak aki eleve hitt az orult a csodaknak

aki nem az megmakacsolta magat es megvadolata a profetakat azzal h varazslok csalok. Megtamadtak vagy meg is oltek oket.

Ha most lennenek csodak ugyanez lenne vagy azt mondakak h csalo v h varazslo vagy egybol kinyirnak szegenyt :)

Aztan a kedvencem :)

Miert nem jelenik meg az Isten.

Nos ennek megertesehez kell egy kis kepzeloero :)

Kepzeld magad abba a vilagba amiben Isten teremtett mindent tokeletes rendben es meg fenn is tartja azt

Es meg O bizonyitsa h letezik !!?

Ez egy szemtelen keres.

Nem kell latnod h hihess benne.

2014. jún. 25. 22:36
 12/39 anonim ***** válasza:
75%
Én tegnap barackot ettem és tejet ittam rá, mégis keményet sz artam. Há! Erre mit léptek, ateisták??
2014. jún. 25. 23:36
 13/39 anonim ***** válasza:
73%

"Én szoktam vele beszélgetni."

És mit kell ahhoz szívni, hogy válaszoljon?

2014. jún. 26. 00:00
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor lesz vége a rossznak, ha az Isten elveszi a sátán és szellemei cselekvőképességét."

Egyáltalán mi a francnak ad nekik, ha már itt tartunk?

Ja tudom, Isten útjai kifürkészhetetlenek. :)))

2014. jún. 26. 00:02
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

"Aztan kerdezik h miert nincsenek csodak . Nincs ra szukseg aki hinni akar es jo ember akar lenni annak nem kellenek csodak."

Azért, ha hirtelen megjelenne előttem egy 4 méter magas, tetőtől-talpig ezüstpáncélba öltözött, kigyúrt arkangyal, aki 3 méteres galambszárnyakat hordana a hátán és azt mondaná, hogy Isten létezik, akkor elég gyorsan elkezdenék hinni és ezzel gondolom nem lennék egyedül.

Régen persze voltak égő csipkebokrok, kettényitott tengerek és feltámasztott halottak. Nekik miért járt ilyen megerősítés?

2014. jún. 26. 00:08
 16/39 anonim ***** válasza:
0%

Tévedés, hogy régen sokkal többet nyilvánult meg, nem volt ott úton útfélen, rengeteg idő eltelt mire valahol a világon megnyilvánult volna, és ez gyakran ne mvolt semmi látványos, csak egy karizmatikus vezető mondjuk, pl Izraelben is szinte teljesen kihalt a hit, mire Illést elküldte.

Egyesek ma is meg vannak győződve, hogy Isten megnyilvánul kisebb nagyobb dolgokban, a katolikusok hiszik, hogy a szentekkel történtek nyilvánvaló csodák, én nem vagyok katolikus, de pl az elvileg meddő rokonom most 3 gyermekes anyuka lehet, anatómia vizsgán pont azt a 4 tételt húzam (4szer 20-ból) amit jól tudtam, szerintem ezek nem puszta véletlenek.

2014. jún. 26. 01:35
 17/39 anonim ***** válasza:
14%

>"Én szoktam vele beszélgetni."

És mit kell ahhoz szívni, hogy válaszoljon?<

Levegőt kell szívni, az a tuti.

Bármennyire is hihetetlen, ez így van. Én csak mosolyogni tudok az ilyen beszólásokon.

Valamilyen szinten lehet tudni azt is, hogy miért hagyja a gonoszt. De ebbe nem megyek most bele, mert oldalakat írnék.

2014. jún. 26. 06:51
 18/39 anonim ***** válasza:
0%

T. Kerdezo!

Valoban, Isten Adammal es Evaval meg kozvetlenul beszelt. A bunbeeses utan ez a kapcsolat megszunt. Ha kozolni akart valamit Isten az emberrel, akkor egy angyala altal tette. Az idok folyaman megiratta a Bibliat, amiben rengeteg profecia van, amik egeszen napjainkig teljesedtek es teljesednek, valamint meg a jovore vonatkozon is vannak profeciak. Miutan ez a konyv megiratott, tobbe mar angyalok utjan sem kozolt semmit az emberekkel. Mindent megtudhatunk a Bibliabol.

Most ebben a vilagban nem Isten uralkodik, hanem Satan. Ezert is vannak ilyen allapotok /haboruk, oldoklesek, bunozesek, igazsagtalansagok/. Ez a vilag Satan tulajdonsagait tukrozi vissza.

Hogy miert uralkodhat most Satan, arra teljesen logikus magyarazat van a Bibliaban. De azt is tudjuk, hogy mar nagyon keves ideje van, es meg lesz semmisitve a demonaival /bukott angyalok/ egyutt.

Tehat Isten most nem szol bele az emberek eletebe.

Mivel az elso emberpar a bukasaval a fuggetlenseget valasztotta Istentol, igy Isten megadta nekik a lehetoseget arra, hogy onmagukat kormanyozzak. Aminek lathatoan meg is lett az eredmenye a mai allapotokat figyelembe veve.

Ha most Isten kozbelepne azert hogy rendet tegyen valamilyen ugyben, akkor az emberek azt gondolnak, hogy sajat maguk tudtak rendbehozni a dolgokat.

Szoval ahogy irtam, ennek teljesen logikus magyarazata van, csak meg kell ismerni. Ha kerdesed van, nagyon szivesen valaszolok. Udv: Judit!

2014. jún. 26. 09:40
 19/39 János114 ***** válasza:
0%

Kedves Judit

Igazat adok neked de csak reszben.Vallasos nonek tunsz . Ezert kerdeses szamomra az h hogyan erted azt pontosan h az Isten nem "szol bele"

Szerintem eppen ellenkezoleg mindig terelgeti hiveit. Nem a satan uralja a foldet tejhatalommal csupan afelett van hatalma amit az Isten megenged neki. Az igaz hivok felett nincsen ereje.

Ha felreertettelek akkor elnezest.

2014. jún. 26. 10:08
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Régen ezt mondták az emberek: God is now here!

Most ezt mondják az emberek: God is nowhere!

2014. jún. 26. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!