Hová tűnt Isten?
T. 20/21-es!
Igen, abban igazad van, hogy a nepevel torodik Isten. Hiszen megaldja a tevekenyseguket, a predikalo munka vegzeset.
De a vilag dolgaiba amugy nem avatkozik be. Es Satan most valoban uralja a foldet. A Lukacs 4:5-7 verseben talalsz ra bizonyitekot.
Hogy nem tertem ki reszletesen arra, hogy mik azok amiket iranyit, es mik azok amikbe valoban nem szol bele, az azert volt, mert ugy sem ertettek volna meg. Ahhoz hogy ezt meg lehessen erteni, komolyabb tanulmanyozas szukseges. Itt csak diohejban irtam a valaszom. Udv: Judit!
Ha esetleg irni akarsz meg valamit, irj privatba!
Isten bennünk van.
"...Bizony, bizony mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi majd végbe, amelyeket én teszek, sőt nagyobbakat is tesz majd azoknál."
"Isten bennünk van."
Én nem ettem belőle, szóval engem hagyj ki a beteges kannibál-fétiseidből.
Az ateistáknak nincs "lelkük"
Van értelmük és vannak érzelmeik.
Talán azért, mert minket nem Isten teremtett, hanem evolúcióval emelkedtünk ki az állatvilágból.
Amolyan nagyra nőtt majmok vagyunk, érdekes módon nem csak az állatoktól több ésszel rendelkezve, de gyakran a lelkes vallásosaktól is különbözünk.
Nektek lelketek van, nekünk meg eszünk, ez megfelel?
"...Bizony, bizony mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi majd végbe, amelyeket én teszek, sőt nagyobbakat is tesz majd azoknál."
Ez végülis igaz, mert ugyanúgy gyilkoljuk egymást, ugyanúgy nyomorba döntjük egymást, és ugyanúgy pusztítunk is, mint ahogy az isten.
"...Ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba.
Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
Ti az Istentől vagytok fiacskáim, és legyőztétek azokat; mert nagyobb az, a ki bennetek van, mint az, a ki e világban van.
Azok a világból valók; azért a világ szerint beszélnek, és a világ hallgat rájuk.
Mi az Istentől vagyunk: a ki ismeri az Istent, hallgat reánk, a ki nincsen az Istentől, nem hallgat reánk. Erről ismerjük meg az igazságnak lelkét és a tévelygésnek lelkét."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!