Kedves ateisták! Ti milyen tapasztalatok, élmények,
tanulmányok révén jutottatok arra a szilárd
meggyőződésre, hogy a vallás csak a manipuláció, a
kereszténység pedig?
11/25 A kérdező kommentje:
...szeretetet mantrázókba.
Szerintem egyik vallás sem rossz alapból, hanem az a rossz, amit az emberi egó tesz velük.
Kommunizmus... Mi az alapja? Mindenki dolgozik, minden egyenlő mértékben vesz el a közösből, amennyire szükség van. Mi lett belőle? Tudjuk.
kereszténység... Mi az alapja? Szeretet. Mi lett belőle? vallásháborúk és a többi.
2014. jún. 8. 17:32
Természetesen a kommunizmus nem úgy hoztam fel, mint vallást (bár voltak hasonló részei), hanem mint egy alapból jó elképzelés rossz kivitelezését.(már ha egyáltalán lehetett neki emberekre vetítve)
2014. jún. 8. 17:34
Kedves Filoszmen, nem vitaként /bár veled elég érdekes szokott lenni :) /
...de honnan tudod hogy akik tüntetnek a fóka meg egyébb vadászatok ellen hogy ateisták? Egy kicsit úgy érzem, mintha azért hogy én Istenben hiszek, talán támogatom a fóka gyilkosságot?
Katy
2014. jún. 9. 06:13
Odafigyeltem fizikán, kémián, biológián és földrajzon, valamint elég sok tudományos műsort néztem a TV-ben.
2014. jún. 9. 23:02
Szokjunk már le arról hogy a kereszténységet a szeretettel azonosítjuk.
A keresztény szóhasználatbana "szeretet" a mindennapi szókincsben a "vak engedelmesség vagy megöllek" jelentéssel bír.
Btw, itt elhangzott mindhárom ok:
- ellentmond a bizonyítékoknak
- a vallások szent könyvei marhaságokkal vannak tele
- személyesen ha beszélsz a szektatagokkal vagy nincs válasz, vagy kitérő válasz van, vagy "én ebben hiszek és levágom a fejed ha te nem" a válasz.
2014. jún. 10. 15:02
Katy először 100%-s ezért prémium jár az Őrtoronynál!
2014. jún. 10. 15:48
Akkor elmeletileg Jt-s aki mindenki mast lepontozott
2014. jún. 10. 16:01
Az a fránya természettudományok iránti kíváncsiság tehet róla, no meg az ennek következményeként végignézett 1000000 óra + természetfilm.
2014. jún. 10. 20:06
Én nem keresztény vagyok, de hiszek Istenben. Valóban igazatok van, egy vallás nélküli embert a kereszténység ellentmondásai nem a jó irányba terelik. Ha egyáltalán tereli valamerre. DE!!! Az, hogy a tudományok győzzenek meg valakit arról, hogy nincs Isten, azért az durva. Az ilyen ember ugyanolyan messze van Istentől, mint a tudományoktól. Példaképp: a kvantumfizika egyik alaptétele, hogy az anyag energia, és az energia anyag egyben. A védikus filozófia művelői pontosan ezt mondták már 4500 évvel ez előtt is. És ez csak egy példa. Jézus halotti leplén egy olyan negatív fénykép látszódik, amely a NASA szerint is csak egy nagy erejű, igen rövid kozmikus sugárzás hatására keletkezhetett. Az anyag energiává (fénnyé) lett. Ők mondták azt is, hogy ezt jelenleg semmilyen technológiával nem tudják reprodukálni. Én csak azt szeretném, hogy mielőtt mondanátok valamit, nézzetek utána egy kicsit :)
2014. jún. 11. 14:51
Kapcsolódó kérdések: