Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan bizonyítanátok, hogy...

Hogyan bizonyítanátok, hogy Jehova tanúi hazudnak?

Figyelt kérdés
Sok hozzászólásban olvastam, hogy hazudnak. A Bibliából hogyan lehet ezt bebizonyítani? Vannak-e olyan témák, amiben nem mondanak igazat? melyek ezek? SZERETNÉM, HA A MÁSOLGATÓS, LINKES KOLLÉGÁK NEM MÁSOLGATNÁNAK, ÉS NEM LINKELGETNÉNEK, HANEM ÖNÁLLÓ, GYAKORLATIAS VÁLASZOKAT ADNÁNAK EBBEN A KÉNYES TÉMÁBAN. Segítségeteket és időtöket előrre is köszönöm. Péter
2010. jan. 1. 09:03
1 2 3 4 5 6
 11/52 ceri ***** válasza:
51%

Nem hazudnak, mert általában abban hisznek amit mondanak.

Az már más kérdés, hogy az egész tevékenységük és biblia értelmezésük egy rakás ....t ér, és csak árt a hitnek. Jól példázza primitívségüket a már említett vérhez való viszonyuk. Legnagyobb tévedésük és hibájuk, hogy a primitív ember által papírra vetett szentírásból önkényesen kiemeltek bizonyos dolgokat, és azokat napjainkban akarják alkalmazni, aki pedig nem hajlandó e kőkorszaki, meghaladott dolgokat betartani azt bűnösnek az ördög cimborájának nyilvánítják.

Van egy olyan meggyőződésem, hogy ennek a vallásnak az alapítói, csak azt nézték, hogy hogyan indokolják meg saját prófétaságukat. Hasonlóan "sötét bugris"-nak tartom őket, mint a tömeggyilkos mormon -vagy milyen- prófétákat.

2010. jan. 2. 12:18
 12/52 anonim ***** válasza:
46%

Nem hazudnak szándékosan, ők hiszik, hogy amit mondanak az igaz, de ez igaz más szektákra is. Saját Biblia fordításuk van, ahol bizonyos igeverseket tudatosan máshogy fordítottak, hogy az ő teológiájukat támassza alá. Tévtanításokat követnek és terjesztenek, magukat kereszténynek mondva tagadnak olyan alapvető Bibliai tanításokat, mint példáúl Jézus Istensége, vagy a Szentháromság.

Tagadják a szentháromságot: (bocs de ide most mégiscsak másolnék egy korábbi jehovás kérdésre adott válaszomat)

" A Hármasság szó nincs így szó szerint benne a Bibliában, de ez nem jelenti azt, hogy Isten elhallgatta volna ezt a tényt.

Nézzük meg mint mond a Biblia arról, hogy ki támasztotta fel Jézust:

1.Az Atya támasztotta fel: Róma 6:4 „Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképen mi is új életben járjunk.”

2.Jézus saját magát támasztotta fel: János 10: 17-18 „ Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.”

3.A Szentlélek támasztotta fel: Róma 8:11 „ De ha Annak a Lelke lakik bennetek, a ki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, a ki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az ő ti bennetek lakozó Lelke által.”

Mit mond a Biblia a világ teremtésével kapcsolatban:

1.Az Atya teremtette: 1Mózes 1:1

2.Jézus teremtette: kolossé 1: 16-17 „ Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek; És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.”--olvasd hozzá a kontextust is, hogy lásd kire utal az Ő.

János 1:1-3 „Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge. Ez kezdetben az Istennél vala. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.”

3.A Szentlélek: 1Mózes 1:2 „A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.”

Zsoltárok 104:30 „Kibocsátod a te lelkedet, megújulnak, és újjá teszed a földnek színét.”

Valamint:

1János 5:7 „Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy.” "

2010. jan. 2. 14:36
 13/52 anonim ***** válasza:
48%
aki makacsul kitart a tévedés mellett, annak ellenére, hogy bizonyították neki az ellenkezőjét, az igenis hazudik
2010. jan. 2. 14:38
 14/52 A kérdező kommentje:
te mit tudsz bebizonyítani nekik? valamilyen tanuk hamisságát? megosztanád?
2010. jan. 2. 15:12
 15/52 anonim ***** válasza:
Hogy bizonyítod be hogy a politikusok hazudnak?
2010. jan. 3. 22:09
 16/52 anonim ***** válasza:
Nem tudom bizonyítani! De meg vagyok róla győződve!
2010. jan. 3. 22:10
 17/52 anonim ***** válasza:
24%

Olvassatok utána:

[link]

[link]

[link]

2010. jan. 4. 06:56
 18/52 anonim ***** válasza:

Kedves Péter!

Én úgy gondolom, hogy teljesítettem a kérésedet, miszerint "NEM MÁSOLGATATTAM, ÉS NEM LINKELGETEM, HANEM ÖNÁLLÓ, GYAKORLATIAS VÁLASZOKAT ADTAM EBBEN A KÉNYES TÉMÁBAN..."

Valami reakció részedről? ;-)

Üdvözlettel: Péter

2010. jan. 4. 13:59
 19/52 anonim ***** válasza:
40%

Tanácsok Jehova Tanúinak avagy milyen az ideális Tanú?

1. Legyen valami nagyon bűnös dolog az életedben. Mint pl. cigiztél a klotyóban a suliban, megnézted egy jó csaj seggét az utcán, heavy metal-t hallgattál, önkielégítettél, ateista vagy, stb. Szóval van választék bőven.

2. Ne legyenek vallástudományi ismereteid vagy mondjuk sokkal meggyőzőbb, ha okkultista dolgokkal foglalkoztál jó sokáig.

3. Legyél lelkileg sérülékeny, könnyen befolyásolható és akaratgyenge. Nem árt, ha van valamilyen családi problémád is. Közeli hozzátartozó halála előny.

4. Az őrtorony minden szavát szó szerint értsd. Amit mond, azt megkérdőjelezni szigorúan tilos.

5. Amire a tanúk rábólintanak, arra te is bólints rá, nehogy tévelygőnek nézzenek.

6. Amit a szektában mondanak a társaid, vezetőid azon elgondolkodni szigorúan tilos, azt el kell fogadni mindenféle kritikai gondolkodás nélkül.

7. Ha más vallásúakkal vagy ateistákkal találkozol, őket alacsonyabb rendűnek kell tekinteni, hiszen az igazságot úgyis mi tudjuk, ők csak elveszett tévelygők.

8. Ellenvetés nélkül el kell fogadnod, hogy mi vagyunk a tökéletes tudás és igazság birtokosai, mindenki más tévelygő, még az 5 diplomával rendelkező PhD egyetemi profoknál is okosabbak vagyunk, ők hozzánk képest nullák.

9. Ha leállnak veled vitázni, akkor kezd el az illető személyiségét támadni, hogy démonizált tévelygő, aki a pokolban fog megrohadni, ha nem csatlakozik a mi szektánkhoz. Mert így a konkrét teológiai témáról el tudod terelni a szót, és nem fogsz rájönni, mekkora tudatlan is vagy a saját hitedhez.

10. Egy külső véleményt szigorúan csak akkor fogadhatsz el, ha a szektavezetőd arra azt mondja, hogy igaz. Egyébként vesd el, még ha teljesen egyértelmű, kézzelfoghatóan és tudományosan bizonyítható és logikus.

11. A szektádat kritizáló véleményt (legyen az írott vagy szóbeli) még véletlenül se hallgasd meg, mert akkor rájöhetsz arra, hogy milyen szépen kihasználtunk téged.

12. A 11-es pont nem volt egyértelmű? Húzz már el innen!!

2010. jan. 4. 14:36
 20/52 anonim ***** válasza:
12%

Annyit fűznék most hozzá, hogy más dolog, (a)hogy te tudod az igazságot és az ő tévedésüket, és más az, ahogy el tudod nekik magyarázni, hogy neked van igazad és ők tévednek. Előfordulhat (és szerintem az ő kizárólagossági igényeikkel magyarázható), hogy becsukják a fülüket bármiféle érved előtt, mondván: Róma, keresztesháborúk és inkvizíció így meg úgy, neked tehát nincs jogod őket bármiben hibáztatni. De meglehet az is, hogy ennek kimondása nélkül fogják átugrani hozzászólásaidat, mert azok nem az ő hullámhosszukon szólnak.

A színvakságot pedig be lehet bizonyítani egy színvaknak is. Például elé kell tenni egy kupac megfelelően árnyalt vörös-zöld kártyát. A vörösök hátoldalán magánhangzók, a zöldekén mássalhangzók vannak. A feladat az, hogy összekeverés és lefordítás után ki kell választani a mássalhangzókat. Az a "csodás képesség," amelyet a színvak észlelni fog egy másik (találomra választott, nem színvak) emberen, idővel ráébreszti őt arra, hogy mégis valami baj lehet a szemével.

Ezt a hasonlatot a JT-ival folytatott vitára alkalmazva: egy JT-ját úgy célszerű meggyőzni valamely tanának tévességéről, hogy kimutatod a tan levezetésének hibáit. A logikát mint módszert ők is ismerik és alkalmazzák. A biblikus tudomány bizonyos elemeit ők is tisztelik. Az átlagtanú ismerete nemigen terjed túl tankönyveinek, tancikkeinek kérdés-válaszain: ha ezeket ismered és felkészülsz belőlük, részletkérdésekben elég könnyen csapdába csalhatsz egy házról házra járó közhírnököt. Elérheted, hogy a végén kénytelen legyen arra hivatkozni, hogy "a mi magyarázatunkat a felkent bölcs rabszolga hagyta jóvá, ezért biztosan igaz." Itt aztán szabadjára eresztheted felekezeted minden kijelentését tulajdon hierarchiájának tévedhetetlenségéről, és elmondhatod, hogy ezt az "érvet" ti már kétezer éve alkalmazzátok.

De mire idáig eljutsz! Ahhoz bizony ismerni kell az ő agyuk rugóit, tipikus bizonyító igehelyeiket, bejáratott gondolati pályáikat. Ez nem könnyű. Érdemes lehet tehát egy-két részterületet kiválasztani támadás céljaira. És persze hirdetheted a szervezetük erkölcsi botlásait és következetlenségeit is, de ezalól rendre ki fognak bújni: "A méltatlan vezetőink majd elveszik Isten büntetését, de nem minden vezetőnk méltatlan." És ha belegondolsz, valami hasonló forog Róma védelmezőinek szájában is, ha "az Egyház gaztetteiről" hallanak szemrehányást.

2010. jan. 4. 15:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!