Bállványimádás ez?
Te hordozod az Istened vagy Isten hordoz téged ?
Az első esetben egy tehetetlen élettelen valamihez imádkozol.
A második esetben az élő Istenhez imádkozol.
A bálványimádás a halálos bűnök kategóriájában tartozik.
Következményei vannak az elkövető életére valamint kihatással van az utódokra is.
A bálványimádás mozgásszervi és érzékszervi betegségeket okoznak valamint az utódok öröklik a bálványimádás átkát és sosem lesznek teljesen szabadok és sikeresek mindig előfog fordulni olyan negatív életkövetkezmény ami ennek a hatása.
A szabadulás teljes megtérés és ezek teljes elhagyása hogy felszabaduljon Isten kegyelme és átok helyett áldás jöjjön az emberek életébe.
Zsolt 115,3-8:
3.Pedig a mi Istenünk az égben van, és a mit akar,azt mind megcselekszi.
4.Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája.
5.Szájuk van, de nem szólnak; szemeik vannak, de nem látnak;
6.Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak;
7.Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólnak az ő torkukkal.
8.Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, a kik bíznak bennük!
2 Móz. 20,1-5:
1.És szólta Isten mindezeket az igéket, mondván:
2.Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Egyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3.Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4.Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5.Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, a kik engem gyűlölnek.
6.De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsoltaimat megtartják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!