Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Bállványimádás ez?

Bállványimádás ez?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok. Van keresztem,Jézus,Mária ábrázolásom (képek) és nyakban hordható feszületem. Tárgyak ezek. Ha imádkozom,és ha rá pillantok,egy feszuletre,akkor jobban eltudok melyulni az imaban. Miközben nézem az a történelmi pillanat jut eszembe,amikor a megvalltas áldozata megtörtént. Ima közben gyakran említem, hogy e tárgy emlékeztet engem. Napközben arra emlékeztet hogy hol a helyem és hogyan kell elnem. Így én ballvanyimado lennék? Én magam nem hinném. De kíváncsi vagyok a véleményetekre. Baj ha ezek a tárgyak segítenek emlékezni,vagy puszta látványuk fogyelmeztet? Szerintem ettol nem leszek b. Imado.
2014. máj. 27. 23:22
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
48%

Te hordozod az Istened vagy Isten hordoz téged ?

Az első esetben egy tehetetlen élettelen valamihez imádkozol.

A második esetben az élő Istenhez imádkozol.

A bálványimádás a halálos bűnök kategóriájában tartozik.

Következményei vannak az elkövető életére valamint kihatással van az utódokra is.

A bálványimádás mozgásszervi és érzékszervi betegségeket okoznak valamint az utódok öröklik a bálványimádás átkát és sosem lesznek teljesen szabadok és sikeresek mindig előfog fordulni olyan negatív életkövetkezmény ami ennek a hatása.

A szabadulás teljes megtérés és ezek teljes elhagyása hogy felszabaduljon Isten kegyelme és átok helyett áldás jöjjön az emberek életébe.

Zsolt 115,3-8:

3.Pedig a mi Istenünk az égben van, és a mit akar,azt mind megcselekszi.

4.Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája.

5.Szájuk van, de nem szólnak; szemeik vannak, de nem látnak;

6.Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak;

7.Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólnak az ő torkukkal.

8.Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, a kik bíznak bennük!

2 Móz. 20,1-5:

1.És szólta Isten mindezeket az igéket, mondván:

2.Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Egyiptomnak földéről, a szolgálat házából.

3.Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

4.Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.

5.Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, a kik engem gyűlölnek.

6.De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsoltaimat megtartják.

2014. máj. 29. 18:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!