A keresztények hogyan állnak ahhoz a kérdéshez, hogy a Föld összlakosságában a NEM keresztényekhez viszonyítva bizony kisebbségben vannak?
A Föld lakosságának kb. 60%-a -de mindenképpen a többség véleménye szerint- nem Jézus Krisztus az üdvözítő út. És ők is ugyanazzal érvelnek mint a keresztények: a miénk az egyedüli üdvözítő út és ti fogtok elkárhozni. És ők is szentül meg vannak győződve az igazukról, akár meg is halnak érte. A bugdhizmust és mág pár kis vallást leszámítva tulajdonképpen a nagy vallások kirekesztőek.
"De a kereszténység alapvetően küldetést jelent a hívők számára, vagyis egyáltalán nem szokatlan ,hogy nem dőlhetnek nyugodtan hátra, igenis nem csak térítendő emberek léteznek, de olyanok is, akik esetleg támadják a kereszténységet. "
Ha a kereszténység szót mohamedánra cseréled tökéletesen megállná a helyét akkor is. Fura nem?
"Ha a kereszténység szót mohamedánra cseréled tökéletesen megállná a helyét akkor is. Fura nem?"
- Most ezzel milyen nagy bölcsességet próbáltál közölni?
Szóval sikerült eljutnod oda, ahogyan az a valláskritka kategóriában szokás, hogy már lehülyézel mást a véleménye miatt? Ehhez gratulálok.
Mosz őszintén: mire akartál rámutatni azzal, hogy van hasonlóság a kereszténység és az iszlám között, amikor vallástörténeti kapcsolatukat soha senki nem vonta kétségbe?
Logikád alapján viszont akkor minden vallás (még az ateizmus is) ugyanannyira igaz, vagyis logikusan semennyire, mind hamis.
Persze én csak egy hülye vagyok, aki nem ér fel a Te szintedre...
Akkor ezek szerint a kérdéseddel nem volt sok célod, csak unatkoztál. Akkor feleslegesen fáradtam.
Ja, egyébként nem vagyok keresztény, ha ez felmerült volna benned.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!