Pontosan hogyan tudok "kikeresztelkedni"?
Kedves filoszmen!
Lehet, hogy "kihal", de biztos, hogy nem a mi életünkben.
Tehát addig igenis van jelentősége.
Csak azért, mert valamiről nem veszel tudomást,azzal még nem szünteted meg, így van ez a keresztséggel is.
Ha annyira jelentéktelen volna, akkor miért akarnak annyira "szabadulni" tőle "kikeresztelkedés" által?
Valójában a keresztség egy eltörölhetetlen jel.
Akár tetszik, akár nem.
Egy Római Katolikus
Sehogy nem tudsz. Megtörtént dolog. Mi úgy mondjuk, hogy eltörölhetetlen jel.
A köteléket már rég megszüntetted, mert kizártad magad az Egyházból.
Meg vagyok keresztelve, nem vagyok hívő. Leszarom. Viszont az tényleg zavar egy kicsit, hogy el kell mondanom egyeseknek, hogy igen, meg vagyok keresztelve, de ez számomra nem jelent semmit, nem hiszek benne, stb.
Egyébként szerintem bármelyik templomban törölnének a nyilvántartásból egy beszélgetés után.
"Eltörölhetetlen jel??? És hol van? Valaki mutassa már meg? Mégegyszer: csak a keresztény fejekben van jelen, sehol máshol. Egy mesterséges " absztrakció ", vonatkozások nélkül."
Látni, hogy mennyire materialista beállítottságú vagy.
Ez ugyanolyan, hogy mutasd meg a szeretetet, kézzelfoghatóan! Vagy a szomorúságot, vidámságot...
Vagy mutass meg nekem egy gondolatot a sok közül!
Meg tudod mutatni ezek bármelyikét is kézzel foghatóan?
Nem.
Akkor ezek sem léteznek?
Kíváncsi vagyok az ezzel kapcsolatos meglátásaidra, Filoszmen. :)
Egy Római Katolikus
Egyrészt ha kicsit is szereted a családodat, akkor nem dörgölsz az orruk alá olyat, ami nagyon rosszul esne nekik. Vagy utálod a szüleidet, nagyszüleidet?
Másrészt nem értem, mennyivel lenne könnyebb azt mondani, hogy kikeresztelkedtél. (Mert azt ugye nem mondhatod, hogy nem lettél megkeresztelve, mert ez így nem igaz.) Szóval a kérdések ugyanúgy megmaradnak, csak még kínosabbak lesznek.
Harmadrészt, ha nem érdekel a vallás, akkor miért érdekel, hogy gyerekkorodban lötyköltek rád némi vizet? Ha semmit nem jelent neked, akkor ne is foglalkozz vele. Ha kérdezik, csak annyit kell mondani, hogy:
"Igen, megkereszteltek, de nem vagyok hívő."
Ennyi.
Egyébként nem tudsz "kikeresztelkedni".
Ez olyan, mintha egy kisgyerek adna neked egy képzeletbeli sütit, amit ő sütött a műanyag játéksütőjében. Ha belemész a játékba, akkor megeszed, és kérsz még. Ha meg nem érdekel a dolog, akkor életed végéig azon filózol, hogyan szabadulj meg a képzeletbeli sütitől? :))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!