Kinek mi sántít a bibliában?
Én pl nem értek egyet azzal,hogy isten tényleg bűntet tanítás és lehetőségadás helyett..
természetesen az ellentmondásokról ne is beszéljünk,
egy intelligens lényről van szó,aki nálunk is sokkal intelligensebb,nem lehet gonosz!Mindenki azt mondja igazságos!Hát ez lenne az igazságosság? fogalmunk sincs az isteni igazságosság mivoltáról!
vagy isten inkább igazságos(a biblia szerinti) mint szerető és megbocsájtó?Hogy néz ez így ki?
de van még sok ezen kívül a bibliában,nektek mik ezek a dolgok?
Mindjárt az, hogy Káin hogyan talált emberekre Nód földjén, és kivel házasodott össze, ha apján, anyján (Ádám, Éva) és öccsén -akit ugye ő ölt meg- korábban senki emberfia nem élt a Földön.
És leginkább pont az, amit te is írsz, vagyis egy elméletileg tökéletes, minden emberi hibától mentes Isten, aki mindenről tud, ami valaha volt, van és lesz, hogyan lehet ennyire emberszerű és gyarló. Hogyan lehet az, hogy megteremti a világot, aztán egy idő múlva megbánja a tettét, haragra gerjed és mint egy gyerek, összetöri a játékát? Miért várja el, hogy imádják, és miért sértődik meg, ha ezt nem megfelelően teszik?
Sok ellentmondás van a Bibliában, részben ezért nem is veszem kritika nélkül készpénznek, noha hiszek Istenben - a magam módján. Erősen látszik rajta, hogy emberek írták, emberi gondolatoktól vezérelve.
Nem értem, hogy miért kételkedtek a Bibliában, hiszen az Isten szava. Minden ami benne van igaz. Aki nem fogadja el, az a pokolban fog kikötni.
Ez így szépen hangzik, de:
(1 Móz 6:3)
És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő.
ezzel szemben:
(1 Móz 11:13)
És éle Arpaksád, minekutánna nemzette Séláht, négyszáz három esztendeig, és nemze fiakat és leányokat.
403-120=283
Ez rögtön a legelején sántít. Azon csodálkozom, hogy vannak akik egyáltalán elhisznek bármit is ami benne van.
18:26
magyarországon meg átlagosan 73 évig él valaki, akkor vajon dédimamám hogyan élt 94 évig?
16:32
Káinon és Ábelen kívűl más gyermekei is voltak Ádámnak és Évának. És mivel akkor még a genetikai állománya az embereknek nyilvánvalóan jobb volt, így nem okozott problémát a közeli rokonok közötti házasság.
Kérdező
és neked hány lehetőségre van még szükséged? minden nap meg van a lehetőséged arra, hogy rendezd a kapcsolatod vele, és elfogadd az Ő kegyelmét. Igazságos volna az ha olyanokat engedne be a mennybe, akik elutasították Őt és az Ő hatalmas kegyelmi áldozatát?
"magyarországon meg átlagosan 73 évig él valaki, akkor vajon dédimamám hogyan élt 94 évig?"
Nem értem mit akarsz ezzel mondani? Ha igaz a Biblia (amit én kétlek), akkor az ember 120 évig élhet, mert Isten ennyire korlátozta be az emberek életét. Nem én találtam ki, benne van a Bibliában. De az is benne van, hogy van aki tovább él. Aki ebben nem lát ellentmondást, az......
Honnan veszed a bátorságot, hogy statisztikai adatokhoz mérjed a Mindenható szavait?
Olvasol annál a résznél olyat, hogy nincs kivétel?
A másik magyarázat pedig lehet erre a dologra, hogy ez még az özön víz előtt volt, és ezt az akkori emberek gonozságainak a látán mondta, míg Arpaksád már az özönvíz után élt. Tehát lehetséges hogy ez a korlátozás csak az akkori nemzedékre vonatkozott.
Egyébként pedig csöppet felületes volt aki ezt a problémát felvetette, mert Arpaksad Sélah nemzése után élt még 403 évet, de ekkor már 35 éves volt, szóval nem 403, hanem 438 évet élt. Tehát itt már tévedett, vagyis a Biblia kritikusok logikáját követve már egyetlen szavát sem lehet hitelesnek tekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!