Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten csak szerintem gonosz?

Isten csak szerintem gonosz?

Figyelt kérdés

Szerintem tudta előre hogy, Lucifer hőzöngeni fog meg háborúzni és az egészet így tervezte el mert tudta hogy, nincs olyan hogy, csak jó, kell az ellentét a gonosz. Szóval Lucifer bármit is csinál megszívja. De pl. ő teremtette a betegségeket, vírusokat biztos nem azért hogy, nekünk jobb legyen. Aztán mért kell nekünk azért szenvedni mert Ádám és Éva ettek az almából? Nem mellesleg esendőnek és butának teremtette őket. Nyilván direkt, nem hiszem hogy, egy ilyen lény képes lenne hibázni, ha már 7 nap alatt komplett világot teremt. Szóval sejtette - Sőt! Tudta! - hogy, enni fognak az almából. Jóbtól elvett mindent hogy, bizonyítsa a Sátánnak hogy, Jób hitte kiáll mindent. Ez is elég szemét dolog. Mért kéne neki bármit is bizonygatnia az Ördögnek?

Állítólag mindenható az én értelmezésemen ez annyit tesz hogy, egyszerre van jelen a múltban, a jelenben és jövőben, lát és hal mindenkit és még sok minden. Ebből kiindulva eltudná hozni a földi paradicsomot, csak nem akarja. A Szabad akarat nem kifogás mert ha tényleg mindenható lenne akkor tudna úgy terelgetni mindenkit hogy, a jó irányba haladjon és ne a az önpusztítás ösvényén sétálgasson.

Összegzés képen kicsinyes és gyerekes. Nem kötekedni akarok, de tényleg nem értem, hogy lehet egy ilyen ,,Istent" tisztelni, szeretni etc.

2009. dec. 29. 00:50
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
89%

Ó Istenem, ilyen értelmiseket...

vajon van e különbség aközött, hogy megengedsz valamit, és aközött, hogy te okozod?

Fenn elmagyaráztam, nem, de igazad van, az én bajom, hogy te nem tudsz olvasni, mert nem engedtelek, attól függetlenül, hogy fogalmam sincs, ki vagy.

"Értem, akkor nem a Sátántól származik, tehát Istentől. Nekem így is oké."

nagybetűsen kiírtam,ded talákoztam megint egy értelmiséggel, hogy az egyetlen Sátán az Emberi rosszindulat.

2009. dec. 29. 14:51
 22/38 anonim ***** válasza:
93%
a biblia szerinti isten tényleg kissé gonosznak van beállítva,hogy féljenek tőle!Az igaz isten nem gonosz,nem büntet,esélyt ad,nem öl,nem monja,hogy ölj,nem tesz semmi gonoszat!Akinek el kell menni innen,az elmegy!Ebbe nem lehet beleavatkozni,isten nem olyan,mint a bibliában írták,mert akkor itt nagy problémák lennének,mindenki könnyebb utat kapna,a gonoszok pedig nem kapnának lehetőséget a javulásra,ami egyszerűen képtelenség,ha isten mindenkit szeret!Márpedig szeret!Csak nem szól bele az általunk előre megírt sorsba!
2009. dec. 29. 14:54
 23/38 Srapnel ***** válasza:
100%

"te tényleg hiszel abban,hogyha valaki ilyeneket lát,nem teszik el simán láb alól?

Nem kéne bedölni minden megélhetési hazudozónak."

Nyomjad még, ez az! A történelmi dokumentumok ne is zavarjanak! [link]

"Ó Istenem, ilyen értelmiseket... vajon van e különbség aközött, hogy megengedsz valamit, és aközött, hogy te okozod? "

Mivel képtelen vagy belátni az állításaid következményét, kénytelen vagyok ismét figyelmedbe ajánlani azt a "tényt", hogy Isten esetében sajnos van egy olyan összefüggés, ami az emberek esetében nem, tudniillik, az, hogy amit ő megenged az is (per definitionem) a teremtésének a része, tehát emiatt nem tekinthető passzív szemlélőként. De ez a körülmény ne akadályozzon meg abban, hogy épkézláb érvelés helyett engem minősíts. Elhiszem, hogy jól esik ideológiai társaiddal hurrá attitűdben leledzeni, hogy milyen okosat mondtál, csak hát az érvek elmaradtak, ez a baj...

2009. dec. 30. 00:48
 24/38 anonim ***** válasza:
69%

00.48:ja tudom,saját szemeddel látattad,hogy apádat csecsemőként tűzbe dobják.

Kb ilyen értelmi szinten vagy,ha ilyen szenzációhajhász könyvekből" okosítod" magadat.

Egyébként lehet,hogy azoknak a gyerekeknek az esetleges fiai fehérfoszforral robbangatták volna a gázai iskolákat,így megmenekült sok ártatlan palesztin kisgyermek.

2009. dec. 30. 09:56
 25/38 Srapnel ***** válasza:

"ja tudom,saját szemeddel látattad,hogy apádat csecsemőként tűzbe dobják Kb ilyen értelmi szinten vagy,ha ilyen szenzációhajhász könyvekből" okosítod" magadat. "

Ha ezzel azt akarod mondani, hogy amit saját magad nem látsz, az nincs is, akkor örömteli módon alkalmazhatod ezt a hozzáállást a Bibliára és a keresztény istenre, így ez esetben örülök, hogy bölcs belátással elfogadod az érveimet.

Mindamellett miért gondolod azt, hogy mások becsmérlése alátámasztja az általad mondottakat? Mert sajnos nem.

"Egyébként lehet,hogy azoknak a gyerekeknek az esetleges fiai fehérfoszforral robbangatták volna a gázai iskolákat,így megmenekült sok ártatlan palesztin kisgyermek."

Miért van az, hogy a tudomány egzakt kísérleteit nem tartjátok meggyőzőnek, viszont a vad spekulációk, meg nem történt, mindössze lehetséges, vagy feltételezett események bizonyító erejűvé lépnek elő, mihelyst vallásról és/vagy hitről van szó?

2009. dec. 30. 11:25
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem hajtják végre hamar az ítéletet a gonosz tettért, azért merül bele az emberek fiainak a szíve a gonoszság cselekvésébe.
2009. dec. 30. 12:39
 27/38 Zenon ***** válasza:
31%

Isten nem létezne az emberi fantázia nélkül.

Mi teremtettük istent és az ördögöt is.Isten

tulajdonképpen az emberiség kollektív lelkiismerete,

az egész a pszichológiára vezethető vissza.

Válaszolva a kérdésre: Nem ,isten nem gonosz,nem jó,

ezek emberi tulajdonságok,valóságosabbak bármely

isteni lénynél.Minden bűnünkért,minden rosszért mi vagyunk

a felelősök.És nem más!Szerintem álszentség átruházni ezt bármely fantazmagóriába,hogy így nyerjünk tiszta bűntudatot.Ezért ítélem el a vallásokat.

2009. dec. 30. 15:52
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

11,25:

Na ne viccelj,talán mélységes tisztelettel töltsön el,hogy ponyvairodalomra hivatkozol?

Egyébként ott a magyarázat:a szabad akarat.Amit nem mindig mindenki úgy használ,ahogy kellene.Ha vitázni akarsz,komolyan,akkor készülj fel rendesen,ne tedd magadat nevetségessé.

Egyébként szinte hihetetlen,de minden ateistával így járok,ha adok neki egy olyan választ,ami elvileg elfogadhatónak kell lennie az ő szempontjából,mindjárt azzal jön,hogy de miért így,meg úgy.Az meg se fordul a fejében,hogy nekem,mint hívőnek hogyan lehetséges,az,hogy más halála árán elfogadható az élet védelme.Pedig nem.Csak ennyire nem ismered te sem a vallást.Úgyhogy elöszőr ismerd meg,aztán támadd!

2009. dec. 30. 16:00
 29/38 Srapnel ***** válasza:
100%

"Na ne viccelj,talán mélységes tisztelettel töltsön el,hogy ponyvairodalomra hivatkozol?"

Látom, nehézséget okoz e lényegtelen szemponton való túllendülés, ezért hagyjuk a táborokat, meg a holocaust áldozatait és térjünk át a csecsemőkori rákra, a tetszőleges háborúban tetszőleges életkorú gyerekek bombázás során való elhalálozására, a családon belüli erőszakot elszenvedő gyerekekre. Bízom benne, hogy ez utóbbiak létét nem áll szándékodban tagadni. Az ő esetükben mi a szándéka Istennek?

"Egyébként ott a magyarázat:a szabad akarat.Amit nem mindig mindenki úgy használ,ahogy kellene.Ha vitázni akarsz,komolyan,akkor készülj fel rendesen,ne tedd magadat nevetségessé."

A fent említett esetekben kinek a szabad akaratáról van szó? Vagy mondjuk véletlen balesetek esetében? Egyelőre nem vitázunk, mert te érvelés helyett személyeskedsz, ami utóbbi tevékenység nem minősül az értelmes vita elemének. Egyébként a szabad akaratnak mi köze a gonoszságokhoz? Mitől gonoszság bármi, ami annak számít? Vagy bűnösnek? Miért ne lehetne úgy szabad akarata bárkinek, hogy az csak a "jó dolgok" közül tudjon választani?

"Egyébként szinte hihetetlen,de minden ateistával így járok,ha adok neki egy olyan választ,ami elvileg elfogadhatónak kell lennie az ő szempontjából,mindjárt azzal jön,hogy de miért így,meg úgy."

Melyik válasznak kellene elfogadhatónak lenni, ha ateista lennél? Úgy gondolod, hogy a másokkal való gondolatcsere, vagy meggyőzés úgy működik, hogy te magadban rendezed le, hogy mi a meggyőző a másik számára? A hívők és a vallásosok járnak leginkább az "így, meg úgy" jellegű csűrés-csavarásban, hogy hitüket mentsék.

"Csak ennyire nem ismered te sem a vallást.Úgyhogy elöszőr ismerd meg,aztán támadd!"

Hol is támadtam pontosan a vallást? Idéznéd? Majd miután idézted, megmondanád az ellenérveidet?

2009. dec. 30. 16:16
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy elmondjátok h Istennek mi az elvárása, h mit kell tenni és hogyan, azért h szeressen minket...Mert ti olyan jól tudjátok mi?

Mert Isten azért rajong, h a hívei arrogáns és nevetséges módon ragaszkodjanak egy eszméhez, és elitéljenek mindent, ami az ő nézeteiken kívül áll..

Annak isten megint nagyon örül sztem, mikor a jehovák meg a katolikusak egymást szidják, mindezt persze az ő érdekében.

Az is nagyon felemelő érzés lehetett neki, mikor emberek az ő nevében ezreket mészároltak le.

Sorolhatnám, de amúgy sem érdekel... csak az a baj, h ti mereven ragaszkodtok Istenhez meg persze a vele kapcsolatos sajátos nézeteitekhez... Miközben amúgy Isten elvileg olyan magasan az emberi értelem fölött kellene hogy álljon, h nem is igazán érthetnénk őt... ehhez képest 100%os bizonyossággal állítjátok az összes vele kapcsolatos nézeteiteket, elképzeléseiteket.

2010. jan. 4. 18:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!