Isten csak szerintem gonosz?
Szerintem tudta előre hogy, Lucifer hőzöngeni fog meg háborúzni és az egészet így tervezte el mert tudta hogy, nincs olyan hogy, csak jó, kell az ellentét a gonosz. Szóval Lucifer bármit is csinál megszívja. De pl. ő teremtette a betegségeket, vírusokat biztos nem azért hogy, nekünk jobb legyen. Aztán mért kell nekünk azért szenvedni mert Ádám és Éva ettek az almából? Nem mellesleg esendőnek és butának teremtette őket. Nyilván direkt, nem hiszem hogy, egy ilyen lény képes lenne hibázni, ha már 7 nap alatt komplett világot teremt. Szóval sejtette - Sőt! Tudta! - hogy, enni fognak az almából. Jóbtól elvett mindent hogy, bizonyítsa a Sátánnak hogy, Jób hitte kiáll mindent. Ez is elég szemét dolog. Mért kéne neki bármit is bizonygatnia az Ördögnek?
Állítólag mindenható az én értelmezésemen ez annyit tesz hogy, egyszerre van jelen a múltban, a jelenben és jövőben, lát és hal mindenkit és még sok minden. Ebből kiindulva eltudná hozni a földi paradicsomot, csak nem akarja. A Szabad akarat nem kifogás mert ha tényleg mindenható lenne akkor tudna úgy terelgetni mindenkit hogy, a jó irányba haladjon és ne a az önpusztítás ösvényén sétálgasson.
Összegzés képen kicsinyes és gyerekes. Nem kötekedni akarok, de tényleg nem értem, hogy lehet egy ilyen ,,Istent" tisztelni, szeretni etc.
10.50:Milyen tűzbe dobált csecsmők?Hülye vagy,mint a tök...
egyébként mi van a palesztin kisgyerekekkel?
Nem mellesleg esendőnek és butának teremtette őket. Nyilván direkt, nem hiszem hogy, egy ilyen lény képes lenne hibázni, ha már 7 nap alatt komplett világot teremt. Szóval sejtette - Sőt! Tudta! - hogy, enni fognak az almából. Jóbtól elvett mindent hogy, bizonyítsa a Sátánnak hogy, Jób hitte kiáll mindent. Ez is elég szemét dolog. Mért kéne neki bármit is bizonygatnia az Ördögnek?
1. Isten adja lehetőséget, mivel nem csak jó hanem igazságos is vagyis megadja a kettő utat, és azt mondja, hogy válasszak. Minek kellene megelőzni, hisz Istennek igazságosnak is kell lennie...
2. Isten természete inkább olyan mint egy mérleg, minthogy az Emberi össze-visszaság. Benne rend van. Azt miért-nem akadájozta meg, hogy egyenek az almából azért mert ő rend-es, mert akkor nem lenne tökéletes, és ez csak rontaná,hogy az igéretét be ne tartsa. Nem olyan értéktelen csábítható, bemocskolható, mint az Emberi természet...
Luciferben pedig benne vana a szó amire rendeltetett, lux. lux,-lucis f. jelentése fény. Maga szerintem az ördög, maga az Emberi rosszindulat, nem pedig ilyen baromság hogy Lucifer, Sátán, Ördög, akinek fején kettő szarv van, és vérpiros vértet visel stb... Ez maga a szabad akarat, vagyis inkább bal fele akit ezt az archangyalt belerángatta.
3.Most kérdezed tőlem? Ha azt mondom Isten tökéletes, és van akinek életét megmenti, vagy elveszi , mért teszi?
Annak a halálnak vagy életnek hatalmas szerepe van Isten tervében. Lehet, nagyon ronda vagyok, hogy a halált emelem, de Isten hatalmas tervének a rész.
Pl. xy-nnak meghal a nagyszülei, akkor arra ösztönzi, hogy a sokkal jobban vigyázzon kisfiára, akinek talán hatalmas feladata lenne az életben, és az előtt nem igazán figyelt rá. Ez azt jelenti, hogy Isten gondolkodása tiszta és összetett, és az csak egy katolikus teória, annak ellenére hogy katolikus vagyok, Lucifer, meg minden rossz a Sátántól származik. Szerintem Jézus előre látta, hogy lesz egy olyan réteg mint az ő korában a farizeusok.
Lehet esőlátásra hülyeségnek tűnik, de aztán megváltozik azértelme, ha 1x, 2x elovlavasod.
"Milyen tűzbe dobált csecsmők?Hülye vagy,mint a tök..."
"xy-nnak meghal a nagyszülei, akkor arra ösztönzi, hogy a sokkal jobban vigyázzon kisfiára, akinek talán hatalmas feladata lenne az életben, és az előtt nem igazán figyelt rá"
Ennek a mondatnak van bármi értelme? Vannak neked szociológiai és pszichológiai ismereteid?
"Lucifer, meg minden rossz a Sátántól származik"
Ah, tehát nem Isten az egyetlen teremtő.
"de ezt mindenki megengedi, hisz senki sem akadályozza meg ebben"
1. mert nem tudja
2. mi nem vagyunk bin laden teremtői
13.30:te tényleg hiszel abban,hogyha valaki ilyeneket lát,nem teszik el simán láb alól?
Nem kéne bedölni minden megélhetési hazudozónak.
Ja tudjuk voltak ott angyalok,meg emberekből készítettek szappanokat.Gondolom te a Harry Pottert is készpénznek veszed...és a mai napig próbálsz felvételezni a varázslóiskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!