Baj, ha azért nem hiszek egy kereszténynek sem, egy papnak sem, egy hívőnek sem, mert nekem ne dumáljon olyan, akinek a vallása több ezer embert legyilkolt?
Keresztes háború, pogány üldözés, "isten nevében megöllek!"
Én ilyeneknek nem hiszek el semmit, akiknek a felfogásuk az, hogy aki nem hisz istenben, az már a pokolra való!
„Akkor máris szelektálunk a szent könyvből. Tehát vannak az isteni sugallatra írt hamis részek és vannak az igaz rèszek...ahány felekezet, annyit tart igaznak, van, amelyik mindet. Tehát maguk a hívők döntik el, mi igaz.”
Nem azt mondtam, hogy hamisnak tartják, vagy hogy nem hiszik, csak nem ez a lényeg. Jézus csodatételeinek történetei nem a keresztény tanítás központi eleme, bár fontosak. De néz csak végig kétezer év keresztény irodalmán, hogy mennyi foglalkozik belőle csodatételekkel, és mennyi mondjuk Isten, ember és világ kapcsolatával.
Filoszmen!
Én szerintem ez valóságos, én ebben hiszek és kész. Nekem valóságos
Amúgy a Kereszténység sok jót is tett. Például Teréz anya hátrányos helyzetű gyerekeket mentett meg, vallási szellemisége miatt. Nemrég történt Fülöp-szigetekre, a vihar után is küldtek keresztény segélyszervezeteket. Ezen kívül számtlan keresztény kórház, árvaház és szeretetotthon is létezik, Böjte Csabáról és Don Boscoról már ne is beszéljünk. Csak érdekes módon ezekről mindig elfeledkeznek.
Amúgy kérdező és Filoszmen, az ilyenek mindig is rosszul esnek egy hívő embernek, más világnézetét is tiszteletben lehetne tartani ! :-/
Tisztelt kérdező!
Ha bele olvasnál a bibliába benne van
aki fegyverel öl fegyverel hal meg!
és hogy ha valaki arcon üt tartsd oda a másik arcod!!!!
Abiblia nem azt tanintja hogy háboruz, öld a pogányokat, stb!
az egy elfault nemzedék volt akik ezt tették! és az ilyen NEM keresztény! a keresztény az aki hisz az isten egyszülöt fiába, az atyába és a szent lélekben!
És cselekszi annak akaratát!
szoval ha elhiszed hogy jézus krisztus az élő Istenek az egy szülőt fia, És az atyában, és a szent lélek ben! és cselekszed az istenek akaratát! azaz nem ölsz,nem lopsz,nem hazudol,nem paráználkodsz tiszteled felebarátodat mint magadat stb!
És akkor nem jutsz a pokolra! Az isten nem tanitot olyat hogy ölj a nevében, meg stb!!!! mint van a terroristáknál hogy alah 10 szüzel várja a menyben ha megöl egy amerikait! és ezek elhiszik és meg is teszik! de közbe a pokolra jutnak! na tehát akik isten nevében ölnek meg stb az a pokolra jut, és csak tud roszul értelmezték vagy a bibliát vagy roszul mondták el nekik! söt a sátán is felálithatta embereit hogy ezt cselekedjék hogy legyenek olyan az emberek mitn pl te! hogy nem hiszik el stb! remélem tudtam segiteni! üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!