Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnmegvallás kötelező egy...

Bűnmegvallás kötelező egy kereszténynek?

Figyelt kérdés
Ha valaki befogadja Jézust a szívébe megkeresztelkedik el hagyja bűnös szokásait.Miért kell még a gyülibe bünmegvallást tenni,úgyértem olyan dolgokból amit Isten már eltörölt és megtértem belőle.
2014. ápr. 9. 21:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A bűnt nem megvallani kell és főleg nem másoknak. A bűnt megbánni kell és kerülni, illetve a lehető legnagyobb mértékben jóvá tenni.

Isten nem törölte el a szabad akaratodat és nem írta meg a sorsodat sem.

2014. ápr. 9. 21:22
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi,de mikor írtam,hogy eltörli azt arra írtam,hogy eltörölte minden bűnömet a Jézus vérével.
2014. ápr. 9. 21:28
 3/13 anonim ***** válasza:
Miért kéne mások előtt megvallani? Ezt ki mondta neked?
2014. ápr. 9. 21:52
 4/13 anonim ***** válasza:
"Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok." Jak. 5:16
2014. ápr. 9. 21:57
 5/13 A kérdező kommentje:

De ha megnézzük a lukács. 23:39-43 akkor làthatjúk,hogy az egyik ott tért meg a kereszten,nem volt vízkeresztségen sem gyülekezeti bünmegvallàson sem.

A felfüggesztett gonosztevők közül pedig az egyik szidalmazá őt, mondván: Ha te vagy a Krisztus, szabadítsd meg magadat, minket is!

40

Felelvén pedig a másik, megdorgálá őt, mondván: Az Istent sem féled-e te? Hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy!

41

És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett.

42

És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban!

43

És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.

2014. ápr. 9. 22:12
 6/13 Szeressük egymást ***** válasza:
59%
A válasz az, hogy nincs a Bibliában olyan hely, amire lehetne példát hozni, hogy egy megtérő tegyen az egész életéről bűnmegvallást, hiszen azokat Isten tényleg megbocsátotta. A kivételek azok a bűnök, amiket hîvőként követnek el. Ezekből csak bűnvallással tisztít meg Isten.
2014. ápr. 9. 22:43
 7/13 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy Jézus tudja elvenni a bűneinket neki kell megvallani mindent.

Érdemes minden kis bűnnel oda menni bűnbánatot tartani hogy szentek, fedhetetlenek, legyünk és semmiféle kárhoztató ítélet ne legyen rajtunk.

Ha valami halálos bűnt követtél el azt érdemes megvallani mások előtt, hogy legyen tanúd rá hogy te azt a bűnt megbántad és a Sátán ne tudjon kárhoztatni vele.

2014. ápr. 10. 08:30
 8/13 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már. Szerinted leengedték volna őket, vízkeresztségre, aztán vissza? Ez megint olyan, hogy keressünk kibúvót. Az elején érdemes egy nagy rendezést csinálni 1-2 ember előtt, utána már magad is rendezheted a kisebbeket.
2014. ápr. 10. 11:11
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem ,de Jézus nem momdta neki ,hogy hát bocsi ,de a pokolba mész mert nem voltál vízkeresztségen sem bűnmegvalláson.Úgy gondolom mint itt az egyik kedves kérdező,hogy megtérés utáni bűöket kell megvallani.
2014. ápr. 10. 14:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Persze, mert nem volt rá lehetősége, de neked van. Ez csak rájuk vonatkozott. Itt vannak alapozó tanítások, nézelődj.
2014. ápr. 11. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!