Isten (vagy Allah, vagy Jahve, ahogyan jobban tetszik) kinek teremtette meg ilyen bonyolultnak, ilyen szépnek, ilyen titokzatosnak az Univerzumot?
Figyelt kérdés
A kérdés adott. Annyival kellene kiegészítenem, hogy ez inkább azoknak szól (azon hívőknek) akik a világvégét kb. az elkövetkezendő 1000 évre gondolják.
A kérdés egy másik kérdésnek az alappillérét jelentené, ezért előre is köszönöm a válaszokat!!!
2014. máj. 6. 20:36
31/32 Salx Narval válasza:
Én csak a vallásos emberek miatt hoztam fel a Bibliát és Istent, hogy a teremtett világ sem zárja ki más lények lehetséges létét. Nyilván egy materialista nézetű ember, mesebeli lényként kezeli az angyalokat, szellemeket, stb. Azt a megállapítást is helyénvalónak tartom, hogy az ismert univerzumban valószínűleg kevés helyen lehet élet, de azt nem, hogy csak ott lehet ahol mi is megélhetünk. Vegyük figyelembe azt, hogy itt a földön is hány olyan hely van ahol magasabb létformák ugyan nem alakultak ki, de azért az egyszerűbb lények megélnek (pl mélytengeri kürtők, savas vulkáni iszap, vaksötét barlangi tavak,). Tény, hogy ezek is szénalapú létformák, de miért lenne ez törvényszerű mindenhol. Megközelíthetjük úgy is a dolgot, hogy csak a földhöz hasonló helyeket vesszük számításba. Szerintem ebből is rengeteg létezik, bár az univerzum méretéhez képest valóban elenyésző, de emberi mértékkel nézve mégis milliárdos nagyságrendben feltételezhető.
32/32 anonim válasza:
Már megbocsáss, de ilyen alapon (a kisebb gyerekek miatt) felhozhattad volna példának a Hetvenhét magyar népmeséket és az égben lakozó, hétfejű tűzokádó sárkányt is... Tudod, feltételezni sokmindent lehet, még azt is, hogy a világegyetem tele van savas vérű alienekkel, de ez nem változtat azon a tudományos tényen, hogy az Univerzum (minimum) 99, 9%-a meglehetősen barátságtalan hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!