Allah ugyanaz az isten, mint a Bibliában Isten, csak ők máshogy hívják?
Allah arab szó, jelentése: Az Isten.
Jézus mikor állította magáról hogy Isten fia?
Rengeteg olyan dolgot tulajdonítanak neki, ami nem lehet egyszerre igaz a keresztények, zsidók Istenére is, mert ellentmondanak egymásnak.
Szóval nem.
A Koránban szereplő isten azt állítja, hogy az ember áldozza fel magát érte, a Biblia istene elküldte fiát, hogy feláldozza magát az emberért.
Ez a legnagyobb különbség.
A Korán a Tóra (Mózes 5 könyve) egyfajta magyarázata.
Az Allah szónak a jelentése Isten. Tehát ezt nem úgy használják, mint egyfajta istennév, hanem mint Isten. Ahogy a magyar azt mondja, hogy Isten, az angol God, az arab Allah.
Kedves 4-es! A mennyei Atya viszont ezt állította róla:
Olvasd el a második zsoltárt a Bibliában, kb. 1 perc alatt megvan. Jézusról szól.
Egy sort idézek belőle:
7. Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.
De az újszövetségben is kijelentette kétszer is:
Mt 3,17 És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.
Mk 9,7 És felhő támada, mely őket befogá, és a felhőből szózat jöve, mondván: Ez az én szerelmes Fiam; őt hallgassátok.
Nem ugyanaz, csak közös vallásból származnak.
De akkora különbségek vannak köztük, ami már kizárja, hogy ugyanazok legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!