Ez minden amit Istenről tudni érdemes?
Ha Isten teremtette a világot és még így Krisztus után 2014-ben is van bőven felfedezni való, akkor hogy gondolhoatja bárki is, hogy amit a hitről tudni kell, az mind le van írva egyetlen könyvben, a Bibliában? Csak a tudományos ismereteinkkel könyvtárat lehet megtölteni és még nem is említettük a szórakoztató irodalmat, a művészetet, vagy bármi mást...
Nyilvánvaló, hogy a vallás csak arra jó, hogy korlátozza az ember tudását, ne pedig tágítsa azt.
Szia.
Igen, egyenlőre amit ebben leíratott azt kell tudni,
Még sokan ezt sem értik és megemészteni sem tudják, hova terhelnéd meg mások elméjét.
Jézus is azt mondta a Tanítványainak, hogy idővel tudnak meg mindent mert ha azonnal mindent elmondott volna nem bírták volna feldolgozni
S ez ami a birtokunkban van is sok mert nem tudnak sokan azonosulni vele vagy együtt élni vele, akkor hova akarsz terjeszkedni ezen a téren?
Először tejet kell enni a csecsemőnek, azután jöhetnek a keményebb eledelek.
Miért akarod a csecsemő gyomrát rántott hússal teletömni?
:)
Katy Weaver
kukurikútörökcsászár-nak:
- Szánalmas vagy.
Katy-nek:
- Ja, bocs, én kérek elnézést, hogy egy hülye hülyét csinál magából, játsza itt a fejét anélkül, hogy egy értelmes mondatot is kibökne a kérdéssel kapcsolatban. Nekem senki nem szólt, hogy a világ a feje tetejére állt és mától a hülye a normális, a normális pedig hülye. Köszönöm a felhomályosítást.
7-nek:
- Osztom a véleményed. Igazából észre sem vettem milyen nagy igazságokat ír nekem a kiskakas! Köszi, hogy ráeszméltettél, ez nem irónia, csak én értelmeztem félre. Elnézést kérek.
8-nak:
"E kettőt összehozni értelmetlen, mert két független dologról van szó, egyik a másikat nem helyettesítheti."
- Ez érdekes, hogy jutottál erre a megállapításra? Mert eddig úgy tudtam, hogy az Isten teremtette a világot, beleértve a természetet és minden mást. Nem? Hogy lehetne a kettőt külön választani? Mármint ha vallásos szemszögből vizsgáljuk a dolgot.
10-nek:
- A biblia Istenére gondolsz, esetleg jehovára, vagy valamely más istenségre?
11-nek:
"Jézus is azt mondta a Tanítványainak, hogy idővel tudnak meg mindent mert ha azonnal mindent elmondott volna nem bírták volna feldolgozni "
- Ugye nem gyp-seket tanított 2000 évvel ezelőtt. Én gyerekkoromban gyermekbibliát olvastam és megértettem. Ha én gyerekként megértettem, akkor egy felnőttnek miért ne sikerült volna? nagyon le degradáljátok nemcsak az akkori embereket de a mait is, mikor azt mondjátok: azoknak ellentmondásos a biblia akik nem értik...
"Először tejet kell enni a csecsemőnek, azután jöhetnek a keményebb eledelek. "
- És a csecsemő 2000 év alatt semmit sem fejéődött? Ez elég érdekes...
Kérdező, azt hiszem félreértetted.
Én arról beszéltem, hogy a hit (amelynek materiális alapja a biblia a keresztényeknél) és a tudomány két független dolog, bár mindkettő vizsgálhatja a másikat.
A félreértésedre magad világítasz rá. "Mert eddig úgy tudtam, hogy az Isten teremtette a világot, beleértve a természetet és minden mást. Nem?" Nem. Nem úgy tudtad, úgy hitted. Ha tudod is, akkor képes vagy bizonyítani. Senki nem vitathatja ezt a hitedet, ahogy te sem vitathatod, ha egyes emberek a hit helyett a tudományt választják, és azt állítják, nem mondhatjuk, hogy isten teremtette a világot. Csak annyit mondhatunk, hogy ezt egyelőre sem bizonyítani, sem cáfolni lehet. Lehet viszont helyette olyan modelleket felállítani, amelyek magyarázzák a világot, és eddigi tudásunk szerint semmiféle tapasztalattal és elmélettel nincsenek ellentmondásban.
Egy dolgot (itt a teremtést, vagy istent) - ahogy mondod - többféle szempontból vizsgálhatunk. Vallásos szempontból ezt hisszük, nincs mit bizonygatni. Tudományos szempontból viszont ezt nem hisszük, mert nem a hitre, hanem megismerésre alapozunk.
Arról vitatkozni, hogy ebben kinek van igaza, értelmetlen, mert ez két független, és más alapokon nyugvó dolog. Az egyik a hit (bármilyen ok is van rá), a másik a megismerés. Nem keverendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!