Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hová tűntek a vallásos válaszo...

Openyoureye kérdése:

Hová tűntek a vallásos válaszolók? Vagy csak engem tisztelnek meg azzal, hogy egy kérdésemre sem válaszolnak?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben mióta kényesebb kérdéseket feszegetek, legtöbbször ateisták írnak csak kommenteket, de vallásostól igen ritkán, talán ha egy. Lehet, hogy ezzel, csak engem tűntetnek ki? És ha igen, megkérdezhetem, hogy miért?

2014. ápr. 24. 20:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
9%

Szia.

Kíváncsi lennék hogy melyik kérdésedre nem kaptál választ?

A 6-os válaszolónak:

tisztelt komentelő. amikor itt leírok egy választ egy kérdésre, milyen oknál fogva erőszakos térítés, és nincs benne szeretet?

Ugyan is az itt leírt válaszokat Én magam is két módon mérlegelem:

1.Egyetértek,

2.Nem értek egyet.

Nem tudom, hogy egy választ hogyan lehet "erőszakos" térítésnek venni csak a Tanúknál, a Többieknél meg nem....

Miközben semmilyen erőszakot vagy olyan tettet nem tartalmaz a válasz, vagy az itt folyó "beszélgetés" ami által veszélyeztetem az életedet, vagy veréssel, esetleg gyilkossággal fenyegettelek volna

Ezt régen bizonyos egyházak tették így, Mi senkit nem vetünk máglyára, vagy fenyegetünk pokol tüzével.. esetleg az élete kioltásával, ha nem fogadja el a választ,,

Van aki erre jogosult majd Ő meg teszi ha akarja.

Katy Weaver

2014. ápr. 24. 23:42
 12/23 anonim ***** válasza:

"Azon kívül már 666 ilyen kérdést feltettél, és ez valami miatt gyanús lett nekik. "

Vicc volt ez, teee! Nem tűnt fel?

2014. ápr. 24. 23:45
 13/23 A kérdező kommentje:

Katy Weaver-nek:

"Szia.

Kíváncsi lennék hogy melyik kérdésedre nem kaptál választ? "

- Mutatom:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Van amelyiknél jött ugyan válasz, de az újabb kérdéseket vetett fel, szóval helyesebben a kijelentés:

Nem érkezett még olyan válasz a fenti kérdéseimre, melyek elfogadhatóak lettek volna számomra, vagy még néhányunk számára.

2014. ápr. 24. 23:47
 14/23 A kérdező kommentje:

12-nek:

""Azon kívül már 666 ilyen kérdést feltettél, és ez valami miatt gyanús lett nekik. "

Vicc volt ez, teee! Nem tűnt fel?"

- De, a válasz viszont inkább a vallásosakat ostorozza ha megnézed, szóval valahogy bújtatottan őket próbáltam még általad is kritizálni, vagyis nem őket, hanem a szemellenzős nézeteiket. :)

2014. ápr. 24. 23:50
 15/23 anonim ***** válasza:
51%
Meguntam ezt a sok mocskot ami dől belőletek. Te meg tanuld meg kérdező használni a keresőt, mert azt hiszed egyediek a kérdéseid, de évek óta ugyanazokat a kérdéseket teszitek fel, amikre mind itt van már a válasz. Bár ez némi intelligenciát igényel, de ha páran összefogtok....
2014. ápr. 25. 00:48
 16/23 A kérdező kommentje:

15-nek:

- No nézd már a kis mocskos szájút :) Az ilyen vallásosnak szappannal kellene kimosni a száját.

Lássuk mi van itt:

"Meguntam ezt a sok mocskot ami dől belőletek."

- El lehet menni, senki nem kényszerít hogy itt rotsd a levegőt, hidd el az ilyen véleményekre senki sem kíváncsi.

"Te meg tanuld meg kérdező használni a keresőt, mert azt hiszed egyediek a kérdéseid, de évek óta ugyanazokat a kérdéseket teszitek fel, amikre mind itt van már a válasz."

- Lehet, de nincs kedvem átnyálazni azt a temérdek semmitmondó szöveget, mert a most feltett kérdések értelmezésével is nagy gondok vannak és oldalakon keresztül kell magyaráznom "nektek". Az éretlenség olyan méreteket ölt, hogy nem lehet elmenni mellete szó nélkül. A kérdésem pedig egyedi, az én szemszögenből és meglátásaimból. Lehet valaki más kérdése hasonlít az enyémhez, de ő nem biztos, hogy ugyan arra kíváncsi mint én. Pl ő a miértre, én a hogyanra, Vágod?

"Bár ez némi intelligenciát igényel, de ha páran összefogtok...."

- Nos, ahhoz, hogy erre válaszoljak, le kellene sülyednem arra a szintre ahol ezt írták. Kösz nem, inkább kihagyom :)

További szép estét ;)

2014. ápr. 25. 01:23
 17/23 anonim ***** válasza:
63%
Kérdezö ne haragudj meg, egyetértek azokkal, akik kifejtik, hogy únják a kérdéseidet. Hozzáteszem, az állandó tanitóbácsiskodásodat. Mert tudatod a világgal, hogy te bizony magasan felette állsz a sok "buta" más nézetü ember felett.Amikor hasonló nézetüre találsz mint te, nyilvánosan kifejted hódolatodat. Ha nem hiszed nézz utána a szövegjeidnek, én nem fogom keresni, hogy bebizonyítsam neked, amit talán már el is felejtettél. Egyik baj az, hogy felületes olvasó vagy. A feleleteidböl ideges embernek tünsz. Lehet hogy ez is hozzásegít tapintatlan stílusodhoz.Nem kellemes ahogyan csúfolkodsz, dicsekszel. Ez inkább a pubertáskor jellemzöje, de ebböl midnyájan kinövünk idövel.Senki sem köteles veled vitatkozni.
2014. ápr. 25. 05:20
 18/23 eric_one ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Engemet meg pont Te hagytál ott udvariasan, pedig az említett utolsó válaszomra vártam Tőled érdemi válaszod. :)

2014. ápr. 26. 13:08
 19/23 A kérdező kommentje:

17-nek:

"Kérdezö ne haragudj meg, egyetértek azokkal, akik kifejtik, hogy únják a kérdéseidet. Hozzáteszem, az állandó tanitóbácsiskodásodat. "

- Az erős fegyvere a logika és az érvek, a gyengéé a megfutamodás és mellébeszélés. Lehet velem vitatkozni, ha sikerül felfoni a kérdésem. Mert ugye azt is látthattad, hogy oldalakon keresztül kell magyarázni a kérdésem, ha már megjegyezted milyen jellemzőim vannak. Egyébként való igaz, a meglátásod helyes, díjazom az értelmet és logikát, megvetem a buta dogmatikus magyarázatokat. Bocs, hogy Isten gondokodó lénynek és nem bólogató barinak teremtett. Ezt vele beszéld meg, ne velem, miért adott nekem annyival több ész mint amennyivel neked kevesebbet :) (Csak vicc volt, bocs de nem tudtam kihagyni, ilyen vagyok)

"Egyik baj az, hogy felületes olvasó vagy."

- Igen? Na erre kérek példát!

"A feleleteidböl ideges embernek tünsz. Lehet hogy ez is hozzásegít tapintatlan stílusodhoz."

- Igen, ez az egyik keresztem, ha fogalmazhatok így. Az értetlenséget nem tudom elviselni, ha pedig butasággal is párosul.... az Isten kegyelmezzen annak :)

"Nem kellemes ahogyan csúfolkodsz, dicsekszel. "

- Nem is dicsekszem(a mostani kommentemet kivéve), te összekevered a dicsekvést az iróniával.

"Ez inkább a pubertáskor jellemzöje, de ebböl midnyájan kinövünk idövel."

- Huh, akkor bele kell húznom, mert nagyon le vagyok maradva. Lehet mégis igaza volt anyámnak: Fiam, te sose nősz fel...(vagy komolyodsz meg, kinek hogy tetszik) :)

"Senki sem köteles veled vitatkozni."

- Ez így igaz. Mindenki csendben maradva elfogadhatja, hogy amit írok igaz(a hallgatás beleegyezés), vagy kifejtheti kifogását és érvekkel alátámasztva vitázhatunk egyet. Erre megjegyzem nagyon régen került sor, mert az, hogy kifejtitek: Milyen hülye vagyok és nincs igazam, de érveket sajnos nem tudtok felhozni, nem segít abban, hogy előrébb lendüljön az ügy. Ez csak személyeskedéshez vezet.

Ráadásul a sokszor emlegetett: Még csak a kérdést sem fogjuk fel szindróma folyamatos vendégem és ha még szerencsém is van és megérti valaki a kérdést, arra már nem sikerül válaszolni, hanem teljesen másról kezd el "papolni"(legtöbbször a JT-nél tapasztalom ezt).

Szóval egy két jótanács hozzám: Ha vitázni akarsz, legyen logikus a válaszod érvekkel alátámasztható, máskülönben ne csodálkozz, ha iróniával fűszerezve kapod meg a választ. Elvárom az átgondolt és értelmes hozzászólást, ami a témához kapcsolódik és mellőzd a semmitmondó szövegeket. Azt hiszem ezzel nem tettem túl magasra a mércét. Aki úgy érzi ezt a színvonalat nem tudja teljesíteni, az inkább ne írjon választ ;)

eric_one-nak:

Ha elolvasod az utolsó hozzászólást láthatod, elnézést kértem, mert más kérdésekre válaszolgattam és nem jutott még arra is időm. Sajnos nem tudok több felé szakadni, pedig néha jó lenne. Ha óhajtod átolvasom ismét és megválaszolom csak a te kedvedért ;)

2014. ápr. 27. 07:20
 20/23 anonim ***** válasza:
Igazából meguntam az itt kommentelgetést, mert nincs semmi értelme. Tulajdonképpen már régóta csak magamat ismételem, ahogy érdekes kérdés már nincs itt, csak mindig ugyanazt kérdezgetik. Egy Péter nevű kommentelő szokása volt rég, hogy előre gyártott válaszokkal válaszolgatott a kérdésekre, én viszont ezt nem szeretném csinálni, pedig igazából én is ugyanúgy, ugyanazt kell elmondjam, mint korábban, és nincs kedvem századszorra begépelni.
2014. ápr. 28. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!