Miért csak 6000 éve létezne az ember?
"Nézd ember nem Kr. e. 4000 óta van. Ez tudjuk, és azt is hogy nem mond ellent a Bibliának."
Megkérdezhetem, hogy honnan tudjuk?
(Egyébként ellentmond, mert a Biblia alapján nagyjából kiszámítható, hogy mikor volt a teremtés, mivel az emberek életkora eléggé pontosan le van írva)
xeniah
Jó hogy nem kéred adjak magán órákat arról honnan tudjuk hogy a civilizáció és a földművelés mikor terjedt el. :)
hát jót nevettem ezen a xeniah nevű válaszolón.
Annyitz még megkérdeznék, hogy hogy ismerted meg a világ teremtőjét? Ittatok egy sört a sarki kocsmában, vagy hogy?
Mert embernek csak a zsidó számít - a többiek gojok.
A biblia írói bő 3-4000 évre tudják visszavezetni az eredetüket. A teremtéstől Ábrahámig eltelt történésekre meg becsültek még 2000 évet.
Ez persze eléggé ironikus válasz a részemről. Viszont tudtommal a világ számtalan népétől vett genetikai minták bizonyítani látszanak 1 közös ősanyát (Éva) és Ádámot.
A számok persze nagyságrendekkel nagyobbak.
"Kutatók úgy hiszik, hogy a modern emberek 60-200 ezer éve hagyták el Afrikát, és hogy minden nő anyja valószínűleg Kelet-Afrikában jelent meg. De ezen túl a részletek már homályossá válnak."
A tudomány a mai modern módszereivel is elég pontatlan -itt is nagyságrendi különbség van. Talán ne várjunk el az ókori népektől sem precíz leírást. Talán félreértették a súgót, talán a különböző átiratok során hibáztak -akkor már uis isten nem fogta a kezüket. Mindenesetre sztem balgaság lenne, int ahogy az is, hogy a genetikát kérdőjelezzük meg egészében, mert nem tud egyenlőre pontosabb választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!