Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért csak 6000 éve létezne...

Miért csak 6000 éve létezne az ember?

Figyelt kérdés
Akkor az utolsó jégkorszak idején miért éltek már?

2014. ápr. 10. 13:23
1 2 3
 11/27 xeniah ***** válasza:
38%

"Hát aki felnőtt létére a Biblia szó szerinti értelmezését a mai világban képes elhinni, annak minden bizonnyal igen, van némi szellemi hiányossága vagy elmaradottsága."

Ahhoz képest elég sok keresztyén tudós él, akik a Biblia szerinti 6 napos teremtésben hisznek. Ha esetleg tudsz angolul, itt találkozhatsz némelyikükkel illetve írásaikkal:

[link]

Csak magyarul tudóknak egy kis anyag:

[link]

[link]

2014. ápr. 26. 21:19
 12/27 anonim ***** válasza:
84%

"Ahhoz képest elég sok keresztyén tudós él, akik a Biblia szerinti 6 napos teremtésben hisznek. Ha esetleg tudsz angolul, itt találkozhatsz némelyikükkel illetve írásaikkal:"

És ezek is olyan "tudósok" mint Kent Hovind? :D

2014. máj. 19. 15:44
 13/27 xeniah ***** válasza:
92%

"És ezek is olyan "tudósok" mint Kent Hovind?"

Nézz utána (google a barátod).

És még ezt a videót ajánlom megnézésre a témával kapcsolatban (magyar felirattal):

https://www.youtube.com/watch?v=Rl0AYpoM6nQ

2014. máj. 19. 16:19
 14/27 anonim ***** válasza:
83%

"Nézz utána (google a barátod). "

Ó nem, nem úszod meg ennyivel. Szeretném ha kifejtenéd, hogy szerinted az ott felsorolt emberek mennyire vehetők komolyan tudományos kérdésekben. És ha komolyan vehetők miért pont ők? Gondolom az te is tudod, hogy a vezető biológusok/orvosok nagy része elfogadja az evolúciót, de Te rájuk nem hallgatsz? Szembeállítottad az érveiket egymással, és ezek alapján döntötted el, hogy mit fogadsz el igaznak; vagy már megvoltak az előfeltételeid, és ehhez válogattad az érveket?

2014. máj. 19. 19:11
 15/27 xeniah ***** válasza:
43%

"Szeretném ha kifejtenéd, hogy szerinted az ott felsorolt emberek mennyire vehetők komolyan tudományos kérdésekben."

Legalább annyira, mint azonos végzettségű/szakterületű evolucionista társaik.

"És ha komolyan vehetők miért pont ők?"

Nem pont ők, de ők is.

"Gondolom az te is tudod, hogy a vezető biológusok/orvosok nagy része elfogadja az evolúciót, de Te rájuk nem hallgatsz?"

Nem tudok ilyen kimutatásról, hogy milyen arányban vannak vezető biológusok/orvosok között evolucionisták illetve kreacionisták, de valóban nem hallgatok az evolucionistákra.

"Szembeállítottad az érveiket egymással, és ezek alapján döntötted el, hogy mit fogadsz el igaznak; vagy már megvoltak az előfeltételeid, és ehhez válogattad az érveket?"

Elmondhatom a személyes hozzáállásomat, bár az eredeti kérdés arra keresett választ, hogy tudományos alapon hogyan fogadható el, hogy csak 6000 éve létezik az ember.

Én nem válogattam érveket. A Bibliában hiszek, mert megtapasztaltam, hogy igaz. Megismertem azt, aki leíratta, és tudom, hogy ő igazat mond. A tudományos része nem az én szakterületem, így én nem keresek érveket, de megnyugtató az a tudat, hogy tudósok, biológusok, orvosok stb. szintén hisznek a Biblia 6 napos teremtésében és nem találnak ellentmondásokat a hitük és a tények (értsd: leletek, nem teóriák) között.

Az evolucionisták és a kreacionisták közötti különbség csak a szemüvegen múlik, amit felvesznek. Az evolucionisták az evolúcióból indulnak ki, mindent ezen keresztül szemlélnek, a kreacionisták pedig a teremtésből indulnak ki, és ezen keresztül vizsgálják a leleteket. Mindkettő hit kérdése. Én annak hiszek, aki ott volt jelen a világ keletkezésekor, és tudtunkra adta, hogy történt ;)

Ha szakterületem lenne a biológia, biztos szívesen belemennék érvelésekbe is, de így annyira nem vagyok kompetens. Ezért linkeltem inkább érveket hozzáértőktől.

Laikusként szerintem sokkal nagyobb hit kell az evolúcióhoz, még az egysejtűek is olyan összetett szervezetek, hogy lehetetlen elképzelni a véletlenek sorozatát, amiből létrejöttek volna, hát még, hogy később emberré alakuljanak. De ezt nem érvnek szántam, csak véleménynek. Nem azért hiszek a teremtésben, mert azt könnyebb elhinni, de attól függetlenül könnyebb elhinni :)

2014. máj. 19. 23:01
 16/27 A kérdező kommentje:

Kedves xeniah!

Érdekes amit írsz, az én "szakterületem" a földrajz. És bizony 15000 éve is élt ember a Földön, Japánban a Dzsómon-kor is legalább 10000 évig tartott. És ennek messze nincs köze az evolúcióhoz.

2014. máj. 20. 13:32
 17/27 xeniah ***** válasza:
49%

"És bizony 15000 éve is élt ember a Földön"

Kedves Kérdező! A számításnak van köze az evolúcióhoz illetve a teremtéshez ;)

A kormeghatározás buktatóiról pl. itt olvashatsz, ha érdekel a téma:

[link]

(hozzá is lehet szólni, bár nem ismerem az oldal készítőit, de gondolom, reagálnak arra, ha valaki ír)

2014. máj. 20. 14:25
 18/27 A kérdező kommentje:

Áruld el miféle összefüggés van az evolúció és a között hogy egy ember élt mondjuk Kr.e. 9278-ban(ami több mint 6000 év) :)

Az oldal amit linkeltél ha felszínesen nézzük pontosnak tűnik. De amúgy eléggé szubjektív és csak két féle módszert vizsgál. Ennél azért több van amik igen pontosak.

Számítás és Teremtés: Mózes első könyve "Kezdetben" Mindig tartsad észben. :)

2014. máj. 20. 14:42
 19/27 xeniah ***** válasza:
44%

"Áruld el miféle összefüggés van az evolúció és a között hogy egy ember élt mondjuk Kr.e. 9278-ban(ami több mint 6000 év)"

A számítás függ össze az evolúcióval, ahogy kiszámolod, hogy Kr. e. 9278-ban élt egy ember. A számítások részben szubjektívek, bizonyos előfeltételezéseket tartalmaznak, és ezek az előfeltételezések vagy az evolúció vagy a teremtés alapján születnek meg. Amit az iskolában tanultál, az biztos, hogy az evolúción alapszik ;)

2014. máj. 22. 20:50
 20/27 A kérdező kommentje:
Nézd ember nem Kr. e. 4000 óta van. Ez tudjuk, és azt is hogy nem mond ellent a Bibliának. Elég csak történelmet tanulmányozni, evolúció nélkül.
2014. máj. 22. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!