Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten teremtette a világot,...

Openyoureye kérdése:

Ha isten teremtette a világot, miért alkotott tudat módosító szereket?

Figyelt kérdés

Vagy miért hagyta, hogy az ember ezekre rájöjjön? Bár sokkal kézenfekvőbb lett volna megelőzés céljából már eleve nem megteremteni. Ez hasonló eset, mint amikor füvet tartok otthon de a gyerekeimnek és családtagjaimnak fenhangon emlegetem, hogy a drog rossz és semilyen formában nem tudom akceptálni. Azzal, hogy otthon tartom annak az esélyét növelem, hogy lebukok. Hol itt a logika? Másrészt nem arra vagyok kíváncsi, hogy kinek a felelőssége ha használja, hanem ha élből elutasítom és rossznak tartom a használatát, akkor meg sem teremtem. Ez így logikus, nem?

Vagy ez is egy újabb próbatétel amin az ember a függősége révén elbukhat? Mert nem csak egyszerűen megalkotta, hanem addiktívvá is tette azt! Ez kérem szépen barátok közt is szemétség. Ugyan úgy, ahogy a herkás teherbe esve sem áll le és a gyerek függőként születve a leszokás kínzó fájdalmait kell, hogy átélje. Kíváncsian várom a válaszokat.

2014. ápr. 3. 19:57
1 2 3 4
 31/40 moonlightsentinel ***** válasza:
0%
Már van neki :(
2014. ápr. 6. 08:18
 32/40 A kérdező kommentje:

Tényleg van és képzeljétek, a 7 éves fiam 100x értelmesebb mint ti ketten együttvéve, úgyhogy nem kell sajnálni őket, inkább magatokkal foglalkozzatok.

A családom meg ne legyen vitatéma, semmi közötök hozzá, gyökér jehovisták.

2014. ápr. 7. 03:00
 33/40 moonlightsentinel ***** válasza:
8%
Remélem őt nem hülyézed és gyökerezed le, ha nem ért egyet veled valamiben.
2014. ápr. 7. 06:59
 34/40 anonim ***** válasza:
0%

Kérdezö, már nem akartam tovább folytatni ezt a vitát.

Egyszer eljöhet az idö, amikor más nézetre jutsz, meghallgatod a másikat is, kicsit el is gondolkodol rajta, félredobod az elöítéleteidet.

Sok ilyen embert ismerek, akik hasonlóan reagáltak mint te, és most teljesen más a nézetük.

Föleg nem szabad elfejetenünk, hogy emberek vagyunk, azért hogy a másiknak eltérö a nézete, a meggyözödése, azért még viselkedhetünk társaloghatunk intellignes, jól nevelt emberek módján.

Kívánok sok szerencsét az életedben és hogy a kisfiad is boldog, elégedett emberré nöjjön fel és szívesen emlékezzen vissza a gyermekkorára :)

Katy

2014. ápr. 7. 07:17
 35/40 anonim ***** válasza:
Ne busúlj, sokan tényleg nem értették a kérdésedet. Nem kell velük foglalkozni, de aki azt írta, hogy Isten megátkozta a Földet, ő mondott igazat.
2014. ápr. 8. 09:01
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

openyoureye!

"Vagy miért hagyta, hogy az ember ezekre rájöjjön?"

Mert a kíváncsiság egy emberi tulajdonság. Ádám is kíváncsi volt így lettünk megalkotva. Hogy kérdéseket tegyünk fel.

Miért hagyta hogy rájöjjön? Egyáltalán miért hagyta Isten hogy Sátán rávegye az embert arra hogy egyen a tiltott gyümölcsből?

Sőt minek volt tiltott gyümölcs egyáltalán az édenkertben? Te mit gondolsz?

"Ez hasonló eset, mint amikor füvet tartok otthon de a gyerekeimnek és családtagjaimnak fenhangon emlegetem, hogy a drog rossz és semilyen formában nem tudom akceptálni."

Használod is azt a füvet vagy csak tartasz belőle?

"Azzal, hogy otthon tartom annak az esélyét növelem, hogy lebukok."

Ki előtt buksz le? Isten ki előtt bukott le? Hiszen ő Ádám teremtése után egyből elmondta neki hogy nem vehet a tiltott gyümölcsből.

Isten nem hazudott és nem is bukott le hiszen előre közölte hogy van ilyen gyümölcs és arról nem lehet venni. Ez az egy szabály volt csak.

"Másrészt nem arra vagyok kíváncsi, hogy kinek a felelőssége ha használja, hanem ha élből elutasítom és rossznak tartom a használatát, akkor meg sem teremtem. Ez így logikus, nem?"

Nem ,nem logikus. Isten követ is teremtett. A kőből házat is lehet építeni és ölésre is lehet használni. Pl. megkövezés vagy egy darabkővel agyon vernek valakit.

Itt az a kérdés hogy ez a kémiai anyag mire is lett teremtve? Arra hogy az ember kábítószerként használja vagy valami másra?

Mert ugye a kést arra is használhatom hogy felszelek vele valamit vagy leszúrok vele egy embert. Nem a kés felelőssége hogy mire van használva. De persze vannak olyan eszközök is amelyek egyértelműen arra készülnek hogy öljenek vele.

De visszatérve a tudat módosító szerekre az özönvíz előtt teljesen más klímája volt a Földnek. Tehát nem tudhatjuk hogy előtte is olyan formában létezett e az adott szer mint ahogyan azt napjainkban ismerjük természetes alakjában.

2014. ápr. 9. 10:17
 37/40 A kérdező kommentje:

Vééégree egy értelmes ember!! Jehovisták, vegyetek példát róla: Vidiripi

Köszi a választ. Addig tiszta, hogy nem mindegy mire használjuk a világ dolgait. Mindent, annak rendeltetési módja szerint kell/érdemes használni. Viszont a drogoknál véleményem szerint kellett, hogy tudja Isten, mit alkot, hisz milliónyi olyan növény van, mely nem tartalmaz kábító hatású vegyületeket. Arra lennék kíváncsi, vajon mi célja volt ezen tulajdonságokkal megáldott vegyületek létrehozásának? Mert biztos nem véletlen volt. Sőt, megalkothatta volna úgy is ezeket a vegyületeket, hogy ne lépjen velük kapcsolatba az emberi szervezet, azaz, nem lenne rá semmilyen hatással. Ennek ellenére nem csak egyféle vegyületet hozott létre, hanem számtalant. Ráadásul arra sem lehet fogni, hogy az emberek kísérletezték ki, mert az, hogy ezen vegyületek milyen tulajdonságokkal bírnak, azt bizony Isten határozta meg. Olyan nincs, hogy valaminek az ember hatázorra meg a tulajdonságát, csak felismerheti annak kémiai reakciójának hatását. Remélem érted mire akarok kilyukadni, mert az idegeimet felőrölte a jehovisták értetlenkedése... ;)

Szép napot neked!!

2014. ápr. 12. 10:26
 38/40 moonlightsentinel ***** válasza:
0%

Ugye tudod, hogy Vidiripi ugyanazt írta, amit már előtte leírtak páran? Persze igaza van, ahogy az előtte szólóknak is.

Ja, és nem vagyok jehovista.

2014. ápr. 12. 10:33
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

moonlightsentinel!

Igen valószínűleg ugyan azt írtam. Nem tudom mert nem olvastam el az összes hozzászólást.

De szerintem a megfogalmazásom miatt lehet az hogy értelmes jelzővel illettek. Igyekszem úgy fogalmazni hogy a lényegre koncentrálok és minnél érthetőbben.

2014. ápr. 12. 12:14
 40/40 moonlightsentinel ***** válasza:
0%
Bocsánat, nem téged akartalak degradálni, ne értsd félre :)
2014. ápr. 12. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!