Ha isten teremtette a világot, miért alkotott tudat módosító szereket?
Vagy miért hagyta, hogy az ember ezekre rájöjjön? Bár sokkal kézenfekvőbb lett volna megelőzés céljából már eleve nem megteremteni. Ez hasonló eset, mint amikor füvet tartok otthon de a gyerekeimnek és családtagjaimnak fenhangon emlegetem, hogy a drog rossz és semilyen formában nem tudom akceptálni. Azzal, hogy otthon tartom annak az esélyét növelem, hogy lebukok. Hol itt a logika? Másrészt nem arra vagyok kíváncsi, hogy kinek a felelőssége ha használja, hanem ha élből elutasítom és rossznak tartom a használatát, akkor meg sem teremtem. Ez így logikus, nem?
Vagy ez is egy újabb próbatétel amin az ember a függősége révén elbukhat? Mert nem csak egyszerűen megalkotta, hanem addiktívvá is tette azt! Ez kérem szépen barátok közt is szemétség. Ugyan úgy, ahogy a herkás teherbe esve sem áll le és a gyerek függőként születve a leszokás kínzó fájdalmait kell, hogy átélje. Kíváncsian várom a válaszokat.
Hát szerintem mi próbáltunk neked a legjobb tudásunk és lelkiismeretünk alapján válaszolni neked. A többi már csak rajtad múlik, a te döntésed, a te szabad akaratod, és a hited szerint.
Egyébként örültem a témának. :)
moonlightsentinel-nek:
"A kérdésre már nem kívánok mit írni, jókat írtak előttem, kérdező, ha valóban válaszra vársz, olvasd el őket még egyszer. "
- Megtettem, de csak mert megkértél rá, bár nekem elsőre is sikerült megérteni amit írtak, így másodjára sem leltem válaszra. Az nem válasz a kérdésre, hogy mértékletességeel kell fogyasztani mindent, meg tudni kell mit szabad elfogyasztani és mit nem. A kérdésem arra vonatkozott, hogy miért lettek ezek megteremtve? Ez bizony elég bonyolult kérdés, mert egyikőtöknek sem sikerült megérteni és válaszolni rá. Pont lesz**om, hogy mennyit szabad belőle enni, vagy egyáőltalán szabad e. A válaszok valóban remekek, csak épp nem erre a kérdésre.
"Olyan, mint ha el se olvastad volna, csak valóban papgájként ismételgetnéd ugyanazt... a többi kérdésednél is."
- Épp ez a lényeg, hogy csak ismételgetem magam, mert nem a kérdésre válaszoltok! Ugye milyen zavaró? Mi lenne, ha megkérnéd anyut, hogy olvassa fel neked és magyarázza el mit akar jelenteni, mert így nem lehet továbblépni.
"Azt viszont szeretném megkérdezni, hogy miért félsz ennyire Istentől, hogy ennyi energiát ölsz ebbe az egészbe?"
- Félni? Hah :) Nem is csodálkozom már ezen kijelentéseden. Meg sem közelíti az igazságot. Én nem félek Istentől hanem félem őt! A kettő között nagy különbség van, de ennek magyarázatába már nem megyek bele.
21-nek:
"Hát szerintem mi próbáltunk neked a legjobb tudásunk és lelkiismeretünk alapján válaszolni neked. "
- Ne haragudj meg, de ha ez a legjobb tudásod/tudásotok, akkor menjetek vissza második osztályba, hogy megtanítsanak NEM olvasni, hanem MEGÉRTENI azt amit olvasol. Nyilvánvaló, hogy nem itt tartanánk, ha egyetlen értelmes válasz is érkezett volna akérdésre.
"A többi már csak rajtad múlik, a te döntésed, a te szabad akaratod, és a hited szerint. "
- Ez tök jó, hogy szabad akaratomból kiválaszthatom a sok NEM ide illő válasz közül a leg szimpatikusabbat :) Az eszem megáll.
"Egyébként örültem a témának. :)"
- Hát még én, hogy örültem volna ha választ is kapok! Sose hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz egy választ kicsikarni emberekből. Legalább egyikünk örül.
22-nek:
"Szerintem is kaptál már választ, több lehetségeset is a kérdésedre. Mivel többünk véleménye ez, szerintem nem a mi szövegértésünkkel van a baj. Négyszemközt talán el tudsz bizonytalanítani mást, amikor azt mondod, nem ad választ a kérdésedre, de itt többen is kontroll pozícióban vagyunk és mi magunk is úgy ítéljük meg, hogy kaptál már bőségesen választ. "
- Valóban? Tehát nem az igazság számít, hanem az, hogy a hazugságot hányan ismételgetik? Ez nekem új. Én senkit sem akartam elbizonytalanítani, csak feltettem egy egyszerű kérdést és vártam. Az, hogy számora nem kielégítő a sok maszlag amit összehordtatok, nem jelenti azt, hogy hülye lennék és nem érteném miről beszéltek. A baj ott van, hogy a kérdés és a válasz között SEMMILYEN összefüggés NINCS. Én csakis ezt sérelmezem, de erre a kérdésre még a későbbiekben visszatérek, mikor olyan társasággal találkozom egy beszélgetés során akiknek nem kell majd 3 oldalon át magyarázni a kérdést ;)
"Millió kérdést feltehetnénk, mi miért van? Miért teremtette Isten a legyet? Miért van mérges gomba? Miért van halál? "
- Ezen kérdések nem bennem fogalmazódtam meg és nem is érdekelnek. Az, hogy benned ilyen kérdések kavarogank, mégsem teszed fel őket a te butaságod, hiszem ez azt mutatja, hogy nemcsak gondolkodni vagy lusta, de még másokat megkérdezni is.
"Ha Isten terveibe belelátnánk, már nem lenne Isten."
- :) Honnan szeded ezt a sok butaságot? A kettő közé, hogy sikerült párhuzamot húznod? Komolyan kíváncsivá tettél, elmagyaráznád?
"Egyébként a kérdésed kifejtésében lévő kérdések is mutatják, mennyire egy síkból teszed fel a kérdést."
- Embere válogatja, hogy milyen szemszögből látja a dolgokat. Nem igazán értem, mire akarsz kilyukadni ezzel. Milyen szemszögből lehet még megvizsgálni a kérdést, hogy mi volt a célja a tudatmódosító szerek létrehozásának? Kérlek mutasd meg nekem, hogyan lehetne ugyan ezt a kérdést más szemszögből vizsgálni! Egyáltalán te érted amit leírsz?
" Ezzel szemben kaptál viszont több más nézőpontból érkező jó választ is."
- Melyek azok? Kérlek ne sajnáld az időt a Ctrl+c és a Clrt+v megnyomására és mutasd meg nekem őket, mert ha meg szakadok sem találom őket!
Sose búsúly kérdezö, nem muszály megszakadnod sem. :-D
Mindenkinek más az értelmi szintje, a felfogóképessége....
Az egészben az a vicc, hogy ha már a szövegértésnél tartunk, hogy nyilvánvalóan nem tudjuk megmondani neked konkrétan, hogy miért lettek teremtve, de én pl kifejtettem az egyik bekezdésben, hogy szerintem miért lehetett.
Kaptál a kérdésedre választ, az hogy ez számodra nem kielégítő, nagyon sajnálom, de nem vagyok az Isten, nem fogom valamire azt mondani, hogy így volt és kész, ahogy én azt gondolom, mert egyáltalán nem biztos, hogy tényleg az volt az oka.
Rengeteg elméletet kitalálhatnánk most neked és bizonygathatnánk, hogy miért lett így meg úgy.
De talán pontosan erről szól a hit. Nem tudjuk, hogy miért lett így ahogy van, csak azt, hogy Isten erről mit mondott személyesen számunkra. És én meg hiszek abban, hogy Istennek igaza van, még ha nem is értem, hogy akkor miért lett megteremtve, ha nincs jó gyümölcse, miért ne használhatnám.
Olyan, mint mikor apukád megtilt valamit a te érdekedben, pl. hogy ne nyúlj a pisztolyomhoz, mert balesetveszélyes. És te tudod, el is mondta neked, hogy miért kell vigyázni vele, de te meg akkor nem érted, hogy ha ennyire veszélyes, akkor minek tart magánál az apuci fegyvert?
Miért van hasznos növény, és miért van gaz? Miért van tövises, tüskés bozót? :-D
Meg lett átkozva a Föld. Maga Isten átkozta meg az ember miatt.
moonlightsentinel-nek:
- Mi ellen kellene érvelnem? Egyetlen értelmes a kérdéshez kapcsolódó mondatod sem volt. Hisztizek? Meglehet. A butaságodtól agyvérzést kapok... Mi lenne, ha máshol rontanád a levegőt?
28-nak:
"nem Isten alkotta. Azt az ember kísérletezte ki... el vagy tévedve."
- Nem csak szintetikusan előállított drogok vannak. Rengeteg természetben megtalálható anyag van. Pl TCH a Cannabisban, LSA a hajnalka illetve Hawaii törpefarózsa magokban, ópiátok a mák gubójában, stb.
Úgy látszik inkább te vagy eltévedve...
Látom itt nem fogunk egyről a kettőre lépni. Majd talán legközelebb. Sziasztok.
Kérdezö, a gondolatmeneted a keleti filozófusokat juttatja az eszembe.
Például az egyik téma: "Milyen hangot ad ki, ha egy kézzel tapsolunk? "
A válasz egyszerü a kérdésedre, de te túlkomplikálod a témát, és még hamar meg is sértödsz.
Most gonosz választ írok, de sajnálom a jövendöbeli házastársadat és gyermekeidet ....:-P
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!