Ha isten teremtette a világot, miért alkotott tudat módosító szereket?
Vagy miért hagyta, hogy az ember ezekre rájöjjön? Bár sokkal kézenfekvőbb lett volna megelőzés céljából már eleve nem megteremteni. Ez hasonló eset, mint amikor füvet tartok otthon de a gyerekeimnek és családtagjaimnak fenhangon emlegetem, hogy a drog rossz és semilyen formában nem tudom akceptálni. Azzal, hogy otthon tartom annak az esélyét növelem, hogy lebukok. Hol itt a logika? Másrészt nem arra vagyok kíváncsi, hogy kinek a felelőssége ha használja, hanem ha élből elutasítom és rossznak tartom a használatát, akkor meg sem teremtem. Ez így logikus, nem?
Vagy ez is egy újabb próbatétel amin az ember a függősége révén elbukhat? Mert nem csak egyszerűen megalkotta, hanem addiktívvá is tette azt! Ez kérem szépen barátok közt is szemétség. Ugyan úgy, ahogy a herkás teherbe esve sem áll le és a gyerek függőként születve a leszokás kínzó fájdalmait kell, hogy átélje. Kíváncsian várom a válaszokat.
10-nek:
"Isten pedig soha nem mondott olyat, hogy szívjál kendert és bizony bizony megvilágosulsz. "
- Hát ne haragudj, de olyanról mondasz véleményt amit nyilvánvalóan sosem próbáltál. Igazából nem is arra ösztönözlek, hogy próbáld ki, csak tájékozódj, mielőtt olyan dolgokat mesélsz más embereknek, melyek nem fedik a valóságot.
Először is tisztázni kellene néhány fogalmat:
Vannak hallucinogén és nem hallucinogén drogok. A fűtől nem fogsz látni semmit, ha szarrá szívod magad sem, legfeljebb rosszul leszel, de nagyon. Maximum elmosódhat a kép, kicsit vibrál, de ennyi. A halus cucc az más, az valóban egy más világba visz el, szó szerint. Megelevenedik körülötted minden.
Ezek használatakor felléphet egy olyan állapot, melyet bad tripnek, rossz utazásnak hívnak. Ez akkor jön elő mikor rossz gondolatokat táplálsz magadban. A dorg felerősíti a hangulatod és érzelmeid. Ha azt képzeled valaki kerget, azt tényleg úgy éled meg, kő keményen. Ez ritka és lehet kontrollálni. De ebben az esetben sem jön a sátán és nem súg semmit a füledbe. A normál trip vagy utazás kellemes és ilyenkor sokan lelki vezetőikkel találkoznak. Szóval a jó tripp során csakis ez a két dolog lehetséges: Vagy spirituálisan megnyílsz és komoly oktatásban lesz részed, vagy csak elvagy magadban és jól érzed magad.
Nincs olyan, hogy elvisznek az ufók, vagy, hogy más világ lényeivel beszélgetsz. Vagy van spirituális élményed vagy nincs. Ha van, olyan dolgokat érthetsz meg, melyekre tisztán nem is gondolnál, így a probléma veled maradhat akár életed végéig. Egy ismeretterjesztő filmben láttam, hogy egy olyan fekete nő ment el egy Ayahuasca szertartásra, akit gyermekkorában sokszor megerőszakoltak. Mivel nem volt képes feldolgozni adott egy esélyt ennek a teának. Sokkal jobban lett, sőt, mint korábban is mondtam, heroin függők is elmennek, hogy leszokjanak róla.
Igazából nem kiselőadást akartam tartani a drogokról, csak rávilágítani, hogy az amit mondasz butaság és alaptalanul téves információkat terjesztesz. Nem kell felhasználóvá válni, hogy ismerd őket. Sokat lehet olvasni róluk. A mai világban pedig nagyon hasznos lehet ha a szülő felismeri a jeleket a gyermekén és még időben tud lépni. Nem akarok nagyon belemenni, de olvass utánna, milyen lelki betegségektől szabadulhatsz meg általuk. A mértékleteségről itt viszont kő keményszabályok vannak! 100%-ig biztos vagyok benne, hogy egyetlen olyan cikket sem fogsz találni, melyben az olvasható: A drog hatására sátánista lett, vagy kitért a hitéből. A tudatmódosító szerektől inkább lesz az ember spirituális beállítottságú, mint hitéből kitért ateista. Ha érdekel keress rá a pszichonauták-ra gugliban. Ebből sokat tanulhatsz és még csak ki sem kell próbálnod.
"Mutogat az embernek pár nem 'evilági' pszichedelikus élményt, és az ember máris elhiszi, hogy bizony ez amit lát és tapasztal ez a megviláosodásának a kulcsa. Hogy ő már megértett valamit az univerzumból. Érezte Istent. Az egységet a mindenséggel. Bölcsességre tett szert. "
- Meglepődnél mennyire igaz amit írsz. Mondom, nézzutánna. ;)
""Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet." Péld 14:12 "
- Természetesen van. De ez nem általánosítható csak és kizárólag a drogokra. Láttad már a világ legkövérebb emberéről szóló dokumentum filmet? Nem csinált mást csak evett, mint minden hétköznapi ember. Bele is halt. Szabaduló művészek aki túl becsülték saját magukat? Autóversenyzőt aki a pályán veszti életét? Anorexiás embert? Ugye nem kell sorolnom. Ezekre mind igaz az idézet.
"De akkor később mit mutogattak a bukott angyalok az embernek? A romlott csak a rosszból tud elővenni nem? Lehet, hogy ezeket a drogokat ők mutatták meg az embernek, hogy az ő romlott útjaikra tereljék az embert. "
- Lehet, nem mondom, hogy a drog jó, de azt sem hogy rossz. Ha valaki tud mértéket tartani, felőlem igya mega napi egy doboz sörét, szívjon el egy spanglit. Addig míg másokat nem veszélyeztet, felőlem mindenki azt csinál amit akar mindaddig, míg felelőség teljesen tud viselkedni és belátja teteinek következményeit. Igaz is erről szól a kérdésem: Miért teremtette meg Isten a drogokat? Mi értelme volt? Mert csak úgy passzióból biztos nem tenné.
"Azt sem felejtsük el, hogy ez a világ már romlott. Szóval lehet hogy az eredetileg jó gyümölcsöt hozó növények, megromlott természete kreálta a tudatmodósító szereket. "
- Ugyan. Hogy valami létrejöjjön, ahhoz Isten közreműködése szükségeltetik. Milyen lenne már, hogy egyszercsak létrejönne a vadkender és Isten csak azután szerezne róla tudomást, miután jópáran beszívtak tőle? Ez azt jelentené, hogy a világunk független tőle, ha független akkor nincs rá szükség. Ha bármi a világon függetlenedni tudna Istentől, akkor az azt jelentené, hogy Sátánnak igaza volt és létezik élet Istenen kívül is. Ez pedig a legnagyobb ellentmondás lenne amit valaha hallottam!
"De egyébként szerintem az lenne a leghelyesebb, ha te magad kérdeznéd meg Istentől. Lehet tőle ilyeneket kérdezni nyugodtan, és ha tényleg érdekel a válasz és hiszel is benne akkor válaszolni fog. "
- Megtettem. Választ is kaptam. De kíváncsi vagyok mások vajon ugyan azt a választ kapták e vagy sem. Remélem az még nem bűn, ha kérdez az ember...
"Ezek olyan dolgok, amiről minden embernek más a véleménye, ezért fontos, hogy te magad járj utána, hogy neked személyesen mit mond erről Isten."
- Véleményem szerint pont, hogy nem. Ha így lenne, nem lenne egyetemes igazság és a gravitációt is mindenki önkényesen értelmezheté a saját szájíze szerint. Ez nem így van. Egy kérdésre egy helyes válasz létezik. Ez pedig független attól, hogy hány különféle ember kérdezi meg. 2x2 mindig 4!
11-nek:
"Másrészt: ne a növényt nézzük, hanem a vegyületeket. A vegyületeket jóra is lehet használni, a morfium pl. rákbetegeknél egy használatos fájdalomcsillapító (bár van, hogy sajnos már az sem használ). "
- Rátapintottál a lényegre. Az LSD-t pedig terápiás üléseken alakalmazzák pszichológusok, hogy olyan mélységekbe vigyék a pácienst, melybe éber tudattal képtelenség. Erre azért van szükség, mert sokszor a lelki betegség nagyon nagy mélységekben gyökerezik. Érdemes megnézni Feldmár András - Van élet a halál előtt című filmjét. Ő egy Kanadában praktizáló magyar pszihológus aki használt már LSD-t gyógyásztati célra.
Szóval mégiscsak volt célja Istennek a drogokkal.... Hmmm.
"Ha nem döntenénk jó és rossz között, nem létezne erkölcs."
- Az erkölcsöt emberek találták ki arra, hogy általánosságban véleményt mondjanak valamiről. Erre azért van szükség, mert nincs élesen határvonal a jó és rossz között. Lehet hogy valami valakinek jó, az lehet egy másik embernek rossz. A jó és rossz fogalma relatív. Én inkább hívnám őket kellemes és kellemetlennek. Így sokkal közérthetőbb mi az ami az egyik ember számára kellemes, a másiknak viszont kellemetlen. Addig, míg másnak nem okozol kellemetlenséget, addig véleményem szerint azt csinálsz amit akarsz. Felőlem felnyomhatsz magadnak 5 banánt is ha neked az jól esik, az, hogy erkölcsös e vagy sem, igazából lényegtelen.
"Jó nincs rossz nélkül, mert akkor mi a jó?"
- Igen, ez a dualitás lényege. Akkor tudod meg hogy valami rossz ha már kipróbáltad. Alapvetően mindenki csakis a jóra vágyik, de néha nem tudjuk magunknak megmagyarázni miért is rossz az amire vágyunk. Csak azért nem tesszük, mert az erkölcsi kódex előírja. Mondok egy példát. Azért nem csalod meg a feleséged/férjed, mert az erkölcsileg nem helyes. Pedig a vágy, az ösztön tüzesen ég benned, mégis, egy számodra talán érthetetlen szabály miatt nem teszed meg. Nem azt mondom, hogy az jó dolog és dugnunk kellene fűvel fával, nem. Igazából csak akkor fogod megérteni igazán, miért nem jó félre**ni, ha feléred ésszel, hogy mi az amit veszíthetsz. Talán ennyi nem elég számodra, mert gyakorlatias ember vagy. Elméletben vágod, hogy miért nem helyes, de neked gyakorlati tapasztalatra van szükséged. Megteszed és mikor majdnem lebuksz a félelem és ijedség annyira elhatalmasodik rajtad, hogy ez az érzés belég ég. Ezután tudni fogod mi az amitől az erkölcs oly becsesen óv és megtanulod tisztelni a másikat. Viszont néha meg kell, hogy tapasztald a rosszat is, hogy tudd, a jó milyen jó.
"Az a világ, ahol minden jó és csak fény van, az a Paradicsom."
- Ez egy fél világ amit te írsz. Hisz az előbb írtad, hogy az egészhez kell a jó és rossz is, jin és jang, fekete fehér, fény árnyék. Ezek a dolgok kiegészítik egymást és így alkotnak egészet. Igazából úgy vélem ez sem a teljes valódi világ amit látunk, mert ettől a mennyke sokkal sebbnek kell lennie. Ez pedig csak úgy érhető el, ha ezt az "egészet" kiegészítjük teljesen egésszé. Ha érted mire gondolok. A négyzet csak akkor lesz négyzet, ha 2 dimenzióban ábrézolod, másképp nem is lehet. 1 dimenzióban nem lehet ábrázolni semmit. Szóval a 2 dimenzió = a jin és janggal. Ezt tovább egészítve kapjuk meg a 3 dimenziót, mely összehasonlíthatatlanul szebb, jobb, több, mint a 2d. A 3d-t el sem lehet magyarázni 2d ben. Persze lehet térhetást kelteni, de a valódi 3d vel enm vetekszik semmi. Sőt, aki világ életében 2d-ben élt, annk rajzolhatsz 1000 3d-s hatású képet is, akkor sem fogja megérteni miről beszélsz, mert egyszerűen képtelen felfogni az agya a 3d-t. Tehát jelenleg 2d ben vagyunk, a menyországnak valami pluszt kell adnia, nem pedig elvennie a már meglévőből. Ezért gondolom, hogy a fent említett állításod nem helyes.
Köszönöm hogy elolvastd ezt a sok zagyvaságo. Bocs de rámjött a szófosás :)
hát ugy látszik kérdezö, hogy mindenáron csak vitatkozni akarsz. Nézd vannak emberek, akik megértik, hogy mit jó fogyasztani, mit nem. Akik képesek megérteni, hogy nem esnek neki a fakérgének lerágni, közben fogukat törik, aztán szidják az Istent, hogy minek is teremtette a fát.
Amikor megtanítod gyermekedet, hogyan kell a késsel bánni, és most a gyermeked rosz útra tér és azzal a késsel vagy ollóval kárt tesz a bútorban, vagy gyilkolni fog, közben téged szid, hogy te vagy a hibás, te adtad a kezébe a kést. Vagy használja az eszét felfogja minek mi a célja
A vallásoktól nem áll távol a narkó.
A primitív népek szívesen használtak hallucinogén anyagokat, amitől transzba tudtak esni.
A füstölőszerek, a huzamos koplalás, a figyelem egy pontra való mozgatása, a koncentráció módosíthatja a tudatot.
Ami azt illeti, a vallás már eleve egy narkózis és ezt meg is fogalmazták már, mégpedig Marx és fején találta a szöget.
10-es vagyok. Tisztában vagyok azzal, hogy vannak hallucinogén és nem hallucinogén szerek, késő volt már, fáradt voltam, ezért írtam össze vissza mindent, és a lényegen nem változtat. Tudom miről beszélek, én is megkérdeztem már Istentől és kaptam választ.
Az meg hogy mindenkinek más a véleménye azért igaz, mert van aki a saját véleményét képes hagyja formálni Isten által, és van aki bármit mondanak neki, bármit mond neki Isten, csak a saját véleményére és álláspontjára fog keresni újabb bizonyítékokat, és csak azt fogadja el, amik ezeket alátámasztják.
Eleinte én is jobban vágytam arra, hogy ezek Istentől valóak legyenek, mert számomra pl nagyon csábítóak, szóval ne gondold, hogy eleve van bennem egy tiltakozás a tudatmódosító szerek iránt.
De nagyon nehezen igaz, de próbáltam arra hallgatni, amit tényleg Isten mond, és nem arra, amit én akarok hallani.
Egyébként nincs mit hozzáfűznöm, a 14-es válaszoló hozzászólásával teljesen egyet értek, teljesen jól elkapta a lényeget. :)
Ja még annyit hozzáfűznék, hogy én meg sok olyanról hallottam és sok embert ismerek, aki ayahuasca és egyéb szerek nélkül, Isten kegyelme által meg tudtak szabadulni drogfüggőségből, alkoholizmusból, egyéb dolgokból. És aki hagyja, annak Isten a lelkét is rendbe rakja. Olyan emberek vannak a saját környezetemben, akiken valóban látszik a változás, olyanok is akikről már talán le is mondtak, hogy na ez soha nem fog ebből kijönni, nem fog megváltozni, stb.
És nem kellett elmenniük Peruba.
Van Isten, és Ő egy személy. Ha keresed megtalál téged, függetlenül, hogy hol vagy. Az ima az tulajdonképpen beszélgetést jelent, nem varázsigék mormolását. Az imaélet arról szól, hogy bensőséges, baráti, Atya-gyermeki kapcsolatot alakítasz ki az Istennel, és a szó szoros értelmében beszélgettek. Mivel szellemi lény, ezért nem mindig, sőt általában nem úgy válaszol, ahogy azt mi várjuk, de még olyan is van, hogy prófétán keresztül tisztán szól hozzád. Nekem például kétszer volt ilyen, mind a kettő 100% hogy tőle volt :)
Tudod van a széles meg a keskeny út.
“Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt.”
Máté 7,13-14
A tudatmódosító szerekkel az a baj, hogy a könnyű út kategóriába tartoznak.
Jézusnak van egy példázata, amiben elmondja, hogy neki van egy akla, amiben a juhai is vannak. Csak az ajtón lehet bemenni, aki máshogy megy be azon az ajtón, az tolvaj és rabló.
Jézus az ajtó, amin be lehet menni, Ő a jó pásztor, aki az életét adja a juhokért.
Míg az aki nem rajta keresztül megy az akolba ( Istenhez) az nem adja életét a juhokért, mert csak béres.
"Aki béres és nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, látja a farkast jönni, elhagyja a juhokat, és elfut, a farkas pedig elragadja és elszéleszti őket. A béres azért fut el, mert csak béres, és nem törődik a juhokkal. "
Nincsen más út csak Jézus. Lehet máshogy próbálkozni, de a vége kudarc lesz. És az a baj, hogy ilyenkor másokat is magával ránt az ember, figyelni kell, hogy kinek mit mutatsz az életeddel.
Na és utoljára erre még azért reagálnék
"Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet." Péld 14:12
-Egy szóval sem mondtam, hogy ez csak a drogokra vonatkozik, de erre IS.
14-nek:
"hát ugy látszik kérdezö, hogy mindenáron csak vitatkozni akarsz."
- Valóban szeretnék, de ahhoz érdemi válaszra lenne szükségem amivel eddig sajnos nem szolgáltatok. Feltűnt számomra, hogy anélkül veszed biztosra, hogy a kérdés már meg van válaszolva, hogy megbizonyosodnál erről. Az, hogy már a 16-dik hozzászólásnál tartunk nem jelentsemmit, hisz átnézve te magad is láthatnád, hogy EGYETLEN EGY értelmes válasz sem jött még. A vitára valóban készen állok, de ti már a beugró kérdésnél elbuktatok. Erre most mit mondjak??
Képzeld, tisztában vagyok azzal is amit te említettél, hogy mindennek a célszerű használata a mi felelőségünk és nem hárítható át másra. De könyörgöm, ne erről beszélgessünk már hanem a legeslegelső kérdésemre add meg a választ és utánna felőlem kitérhetünk erre is.
A kérdés még mindig ugyan az:
Mi volt a célja Istennek a tudatmódosító szerek megalkotásával? Erre logikus gondolkodás útján az ég világon semmi szükség. Ezen vegyületek, melyek létrehozzák ezen állapotot az emberben nem lenne muszáj reakcióba lépnie velünk. Mégis megteszi és olyan folyamatokat indít el, melytől más tudatállapotba léphetünk. Ez talán véletlen? Isten nem is így akarta? Ugyan, a gyerekek talán beveszik ezt a mesét, de én nem.
Nyilvánvaló, hogy nem vagy tisztában olyan alapvető dolgokkal sem a teremtést illetően(valszeg nem gépeztél túl sokat) hogy bizonyos anyagok csak akkor rendelkeznek adott tulajdonságokkal ha azok hozzá vannak rendelve, ráadásul ezen tulajdonságok kifinomult különbségeit is meg kell határozni ami nem kis feladat. De minek is tépem a számat ezen magyarázatokkal, mikor 2 oldalnyi csevegés és magyarázkodás után sem volt képes senki felfogni egy egyszerű kérdést. Arra meg már nem is számítok, hogy érdemi választ kapjak rá, mert ahhoz nem csak szövegértés kell, hanem már gondolkodás is.
Nagyon szomorúan konstatáltam, hogy sok embernek szövegértési problémái vannak. Nem is csodálkozom azon, hogy hiába olvassátok ki 2-3x a bibliát, még akkor sem értenétek meg mi van ott leírva, ha mai hétköznapi nyelven lenne leírva, nemhogy így, kicsit régiesen...
Elnézést ha valakit megbántottam, de azért mindennek van határa és egy szöveg értelmezése asszem másodikos anyag, szóval jogos a felháborodásom!
15-nek:
"A vallásoktól nem áll távol a narkó. "
- Tudok róla, csak arra nem kaptam még választ, hogy miért teremtett ilyet Isten? Mi volt a célja vele?
16-nak:
"Tisztában vagyok azzal, hogy vannak hallucinogén és nem hallucinogén szerek, késő volt már, fáradt voltam, ezért írtam össze vissza mindent, és a lényegen nem változtat. Tudom miről beszélek, én is megkérdeztem már Istentől és kaptam választ. "
- Ennek nagyon örülök.
"Egyébként nincs mit hozzáfűznöm, a 14-es válaszoló hozzászólásával teljesen egyet értek, teljesen jól elkapta a lényeget. :)"
- Milyen lényeget is? Azt, hogy én csak vitatkozni akarok? Talán először válaszolni kellene a kérdésemre amit feltettem, mert úgy illik. Aztán ha egyetértek vele akkor nincs vita, ha másképp gondolom akkor nekiláthatunk az érvek ütköztetéséhez. De amíg a keresztények részéről nem érkezik válasz, addig én nem tudok ezzel mit kezdeni. Magammal nem kezdek el vitázni. Bár egyeseket elnézve it sokaknak menne, már csak azért is gondolom így, mert 2 oldalt betöltöttünk üres fecsegéssel és magyarázkodással a semmiről, mert az eredeti cél nem valósult meg amiért mindenki itt van: Válaszolunk egy feltett kérdésre.
Komolyan úgy érzem magam, mint egy papagály aki folyton ugyan azt ismételgeti, de süket fülekre talál minden szava. Esküszöm, egy álalános iskola 4dik osztályába lépve ugyan ezen kérdés feltevése után hamarabb kapnék választ és kevesebbet kellene magyarázkodnom, mint itt. Elképesztő!
A kérdésre már nem kívánok mit írni, jókat írtak előttem, kérdező, ha valóban válaszra vársz, olvasd el őket még egyszer. Olyan, mint ha el se olvastad volna, csak valóban papgájként ismételgetnéd ugyanazt... a többi kérdésednél is.
Azt viszont szeretném megkérdezni, hogy miért félsz ennyire Istentől, hogy ennyi energiát ölsz ebbe az egészbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!