Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova Tanúi miért nem...

A Jehova Tanúi miért nem gyakorolják a szabad akaratot?

Figyelt kérdés
A Tanúk már korán belevonják, mondhatni belekényszerítik a gyerekeiket abba az életvilágba, amiről azt hiszik, az jó. Gond nélkül viszik 6-8 éves kortól a Gyülekezetbe megfosztva a gyereket a szabad vallásválasztástól és egyáltalán a választástól. Ezért a gyerek egész iskolai évei alatt kirekesztett lesz, idiótának bélyegzik, hiszen kétségbe kell vonnia a mindazon tudományos tényekre épülő szemléletet, amelyre az oktatási rendszer épül. Mint számos példa igazolja, ha később ki tud lépni ebből a körből, a szülei akár ki is tagadják, hiszen nekik a Szervezet útmutatása fontosabb, mint a saját gyerekeik. A döntésképtelen, ártatlan gyermekek ilyetén belekényszerítése egy világnézetbe nem humanizmus ellenes, beteg dolog? Hogy látjátok? Nemcsak vallásos önigazolásokat várok, hanem emberi, humanista értékszempontú válaszokat is...

#vallás #Jehova Tanúi...
2014. márc. 25. 18:40
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Óh, ez a sok Katy!!!😁 A másik Katynak címeztem...de köszi a valaszt...
2014. márc. 26. 13:10
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, mit nevezel humanisztikusnak? A kereszténység nem készült liberálisnak, ne várd, hogy az legyen. A gyerek a szülők hitében nevelkedik, ez így szokás minden hívő közösségben. A katolikusoknál van egy mondás: Istennek nincsenek unokái, és ez így igaz. Mindenki, amikor felnőtté válik, vagy még később, áttérhet, visszatérhet, vagy megerősítheti magában azt a hitet, amiben felnőtt. Lehet katolikusból Jehova Tanúja, és akkor vagy nem beszélnek a családban a hitről, vagy kitör az állandó vita, vagy a Tanúktól is áttérhet katolikusnak, és ha már nem él velük, akkor már nem állhatnak vele szóba. Pedig Jézus beszélt a bűnösökkel, és a másként gondolkodó zsidókkal is, ők pedig egy emberi rendelést tekintenek Istentől valónak. Nem kellene ilyen szinten kiközösíteni.
2014. márc. 26. 16:12
 13/23 anonim ***** válasza:
13%

Mond Filoszmen, mit adtál te már az emberiségnek?

Felneveltél talán gyermeket, aki hasznos tagja az emberi társadalomnak?

Bocsáss meg, de észrevettem, hogy a "nemhivöknek" sem tetszik a túlságosan magas önbizalmad.

A fiam nagyon jó és jól fizetett munkát talált magának.

Hidd el több hasznot tesz az embereknek, mint a te filozófiád. Arra volnék kíváncsi, hogy mivel vagy te jobb ember, mint egy Tanú? Mi segítünk az embereknek, ez az egyik alapja a hitünknek, látogatjuk az idöseket és ha szükségük van segítünk. Te ezt elmondhatod magadról?

Ha a gyermekedet akarod megfenyíteni, akkor elöveszed Platónt, meg a többi filozófust és felolvasol nekik? Mármint hogy jó útra tereld öket?

Nem veszed észre barátom, de kétségbeesettem véded a filozófiádat, és sokszor bizony ellentmondasz önmagadnak.

Katy

2014. márc. 26. 16:53
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Nagyon nehéz mások álláspontját megérteni.Egyszer olvastam egy fiatal párról,akik tanyán élve mindent magunk állítunk elő életmódra rendezkedtek be.Nem akarták a gyerekeiknek beadatni a kötelező oltásokat és más számunkra egyértelmű dolgokban is más felfogásuk volt.Az állam a törvényeivel akarta kényszeríteni őket,hogy márpedig ez kötelező stb..

Nem tudom van e gyereked és ha igen,te mit tartasz fontosnak vele kapcsolatosan,de ha én hiszek valamiben,akár csak egy általam károsnak vélt védőoltásról beszélünk is akkor a végsőkig megpróbálnám a gyerekem érdekét védeni.Egy pár hónapos-éves gyerek erről nem tud megfelelően dönteni.Így van ez a különböző vallásokkal is.A gyerek a törvény szerint 18éves koráig a szülő felelőssége.Azután a gyerek maga dönthet az életéről.Szerintem itt az a legfontosabb,hogy a szülő a saját tudása szerint próbálja a lehető legjobbat adni a gyerekének és,hogy elfogadásra nevelje másokkal szemben a gyerekét.

Nézd,nekem sok ismert vallás nagyon furcsa,mégis felnevelkednek benne gyerekek és emberek lesznek,felnőttként dönthetnek az életükről.Nem ítélem el a szüleiket,mert a jót akarják átadni a gyerekeiknek és nem biztos,hogy annak a gyereknek az lenne a jó ,amit te ,én vagy mások gondolunk jónak.

2014. márc. 28. 12:50
 15/23 anonim ***** válasza:
77%
Volt régebben egy kolléganőm, aki Jehova volt. Meg voltak róla győződve 1999-ben, hogy a jön a Világvége. Mindenkit megfenyegetett, aki kinevette, hogy mind pogányok vagyunk és mind odaveszünk. Eladta mindenért, kilépett, aztán beültek egy imaházukba szilveszterkor, ott imádkozva várták a Világvégét, Jézus megjelenését. Két nap múlva visszajött dolgozni, de kirúgták. Ilyen a fanatikus hívő.
2014. márc. 28. 19:54
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

hát utolsó bocsáss meg, de már nagyobb szamárságot a Tanúkról le sem írhattál volna.

A Tanúk, kérdezz meg bárkit l999-ben semmilyen világvégét nem vártak.

Lehet, hogy elmebeteg kollégád van, vagy te nem tudsz különbséget tenni egyes vallások között. Már az is arra utal, hogy azt sem tudod ki Jehova.

Katy

2014. márc. 29. 14:42
 17/23 openyoureye ***** válasza:
6%
Honnan sikerült leszűrni, hogy a 15-ös válaszoló nem tudja ki jehova. (nem mintha valakit is érdekelne) A jehovisták a belemagyarázás és semmitmondás nagy mesterei.
2014. márc. 30. 03:19
 18/23 anonim válasza:
0%
nekem nincs bajom semmilyen szektával sem, de csak addig amig nem zargatnak. Jehóvai tanui pedig minden hónapban megteszik ezt, pedig mindig elmondom hogy szép és jó a vallásuk csak hagyjanak békén.
2014. márc. 30. 10:42
 19/23 anonim ***** válasza:
77%

Látszik, hogy még nem is éltél 1999-ben, ha nem tudod, minden tele volt világvége jóslatokkal és térítőkkel. 2000-re várták a világvégét, mert számolni se tudtak, hiszen 2001-ben telt volna le az idő.

"1999: Miután 1998-ban nem jött be a számítás így adott volt 1999, amikor már az utolsó három számjegy mindenféle csűréscsavarás nélkül is kiadta a 666-ot. Egyesek Nostradamus négysorosaiból olvasták ki az 1999-ben bekövetkező világvégét, amit az égből alászálló Terror Királya hozott volna el. A század- és az ezredforduló is ugyanúgy telt el mint minden korábbi szilveszter".

[link]

2014. márc. 30. 11:29
 20/23 openyoureye ***** válasza:
jah, csak úgy mint 2012 :)
2014. márc. 31. 01:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!