Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus mondta valahol, hogy...

Jézus mondta valahol, hogy imádni kell, és, hogy a kereszthalálával másokat váltott meg, vagy honnan veszik a keresztények ezeket?

Figyelt kérdés
2014. márc. 20. 20:10
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Mindez írva vagyon.

A Bibliában benne van, hogy angyalok imádják, és Jézus nem utasítja vissza az imádatukat, hogy az csak az Atyát illeti. (Jelenések könyve).

Jézus mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam.

Vagy olvasd el az utolsó vacsorát, hogy mit mondott Jézus.

2014. márc. 21. 21:38
 22/32 anonim ***** válasza:

20-as válaszolónak

Erre nem tudok válaszolni,mert ahhoz ott kellett volna lennem.

Tudod, sokan mondják, hogy ha Ádám helyébe lettek volna, ezt meg azt nem tették volna....

Vagy Péter helyébe Te megtagadtad volna, vagy sem...

Honnan tudja? ezt akkor és ott ha az ember benne van lehet tudni,

Katy Weaver

2014. márc. 21. 22:14
 23/32 anonim ***** válasza:

21-es válaszolónak.

Jézusnak nem az Istennek járó imádatot mutatják be, mert az csak az atyát illeti, és ezt maga Jézus is kijelentette.

Biztosan nagyon jól tudod, hogy Jézust Jehova magán kívül, mindenki más fölé való címmel ajándékozta meg egy időre, tehát engedelmeskedéssel tartoznak az emberek is és az angyalok is neki

De ez nem egyenlő az Istennek járó imádattal.

Katy Weaver

2014. márc. 21. 22:17
 24/32 A kérdező kommentje:

"Mivel az utódok , vagy is mi nem tehetünk erről, ezért kellett valaki aki a Bűnbe esése előtti Ádám életével egyenértékű embernek kellett meghalnia, úgy hogy nem vét semmilyen hibát addig, s ez az utódokra vonatkozóan váltság, De Ádámnak és Évának nem mert Ők a tökéletességüket vesztették el, mi pedig tökéletlenséget örököltünk.

ez jogilag más kép nem lehetett megoldani."

Jogilag....

Szóval,ha mi nem tehetünk róla,miért vagyunk bűnösnek címkézve?

"(Róma 5:12) 12 Ezért van, hogy amiképpen e g y ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek . . .

18 Így hát, amint e g y vétség következménye mindenfajta ember számára elítélés volt, ugyanúgy e g y megigazulást hozó cselekedet eredménye is mindenfajta ember számára az ő igazságossá nyilvánításuk az életre.

(Róma 5:19) 19 Mert mint ahogy az egy ember engedetlensége által sokan bűnösökké lettek, ugyanúgy az egynek engedelmessége által is sokan igazságossá fognak válni."

Ez nekem nem egészen tiszta.A "bűn" nem egy,hanem két ember által jött be.Akkor "jogilag" miért egy ember váltja ki a kettőt?

"(János 3:16) 16 Mert az Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen."

Ha hitet gyakorolsz benne,akkor te váltod meg saját magad.

"A hited megmentett"

2014. márc. 22. 08:59
 25/32 A kérdező kommentje:

"Mindez írva vagyon.

A Bibliában benne van, hogy angyalok imádják, és Jézus nem utasítja vissza az imádatukat, hogy az csak az Atyát illeti. (Jelenések könyve)."

A jelenések könyve 22;8-ál azt olvashatjuk,hogy János leborul egy angyal előtt,aki figyelmezteti,hogy ne őt imádja hanem Istent,mert ő csak szolgatársa Jánosnak,testvéreinek,a prófétáknak(Jézus is próféta volt)és mindazoknak,akik megtartják a könyv igéit.Tehát,ha az angyalok is szolgatársak,akkor ugyanúgy ők sem imádhatják Jézust,csak az Atyát.

"Jézus mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam."

Ez nem foglalja magában,hogy őt kellene imádni,sem azt,hogy a kereszthalála megváltott minket konkrétan,hanem csak azt,hogy az ő útja az,ami az Atyához visz.Mivel a szeretet,békesség vezet az Atyához.Nincs más út.

Az utolsó vacsoránál szavai a közvetlen tanítványainak szólnak,akik akkor mellette voltak mindvégig.És ez is leginkább példamutatás,hogy nem a halálé az utolsó szó,és,hogy átlássák,mi volt az ő életének útja.Jézus tudta,hogy a porhüvelye bevégezte feladatát,már nincs rá szüksége itt a földön.Ezért felajánlotta nekik tanításul(ezt is)mivel tanító volt."ti érettetek ontatik ki"(hogy megértsétek.Hogy tudjátok,hogy ti is képesek vagytok rá.Hogy nincs mitől félnetek,mert bebizonyítom nektek)ezt jelenti az új szövetség.Persze ezt egyúttal nekünk is bebizonyította.

2014. márc. 22. 09:53
 26/32 A kérdező kommentje:

"Miért hiszik el?

Had kérdezzem meg tőled, hogy Neked a halál fogalma milyen érzést vált ki belőled?"

Általában nem jót.Természetesen mindenki úgy segít magán ahogy tud,csak nem látom túl értelmes dolognak ebben hinni,hogy másvalaki hal meg értünk.Ha beteg vagyok,a szomszéd nem fog tudni meggyógyulni helyettem.

2014. márc. 22. 10:25
 27/32 pelgrim ***** válasza:

# 21

«A Bibliában benne van, hogy angyalok imádják, és Jézus nem utasítja vissza az imádatukat, hogy az csak az Atyát illeti. (Jelenések könyve).»

A Biblia nagyon türelmes könyv, sok olyan dolgot írtak bele ami nem úgy történt ahogy ott írva van, és mégis máig a könyvek könyve. A Jelenések könyve a mai embernek alig érthető, érthetjük a szavakat, a mondatokat, de jelentőségük nem éri el tudatunkat. Nagyképűség lenne azt bárhogyan is értelmezni.

Egy nagyszerű példa erre az, mikor Jézust a sátán megkísérti a sivatagban. Nem voltak ott angyalok se sátán, se más emberek akik tanúskodhattak volna, de Jézus belátta hogy képességeivel akár az egész világot uralma alá hajthatja, de belátta azt is hogy azzal az emberiséget a teljes, végleges pusztulásba, kárhozatba vinné.

Jézus ezt, hogy tanítványai megérthessék, valószínű úgy mondta el, ahogy mi még most is olvashatjuk. Ez nem félrevezetés, de mi a mai ismereteinkkel lehetnénk egy kissé józanabbak.

«Jézus mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam.»

Ezzel Jézus az ember isteni kilétéről beszélt, nem saját személéről, az Én Vagyok -ról, az Isten egyszülött Fiáról, Leányáról, a Krisztusról minden emberben. Saját személyéről beszélve Jézus az „ember fia” kifejezést használta.

A keresztények egyik súlyos tévedése az, hogy imádják Jézust mint egy bálványt, ez nem az ő szándéka volt. Ugyanis mi más lenne mint bálványimádás imádni azok személyiségét akik a legszentebb eszményeinket hozzák kifejezésre.

2014. márc. 22. 11:34
 28/32 anonim ***** válasza:
Meglep, hogy milyen bátran nyilatkoznak egyesek a bibliáról biztosat úgy, hogy csak részeket ismernek belőle, mondjuk inkább, hogy töredékeket, más ismeretük hallomásból van és még több mendemondából. Ennyi erővel a Koránról is nyilatkozhatnátok biztosat. A Bibliát ne keverjük össze mondjuk a Gyűrűk Urával. A Bibliát lehet tudományosan vizsgálni és biztosat megállapítani róla. A Jelenések könyvét is lehet értelmezni. Vannak tudósok, akik értik a nyelvezetet, ismerik a kulturális milliőjét, társadalmi, történelmi hátterét, szimbolikáját és még sorolhatnám. Nyelvészek, jogászok, teológusok, történészek.. Az egyiptomi hieroglifákat is értelmezik és a levéltárak anyagait is. Szerintem hagyatkozzunk a Biblia esetén is arra, amit a hozzáértők mondanak és megállapítanak róla... A kérdéshez: Jézus a Szentháromság tana szerint egylényegű az Atyával. Sőt: az Isten: Atya és Fiú és Szentlélek. Az utolsó vacsorán pedig elhangzott: ez az én testem/vérem, mely értetek adatik. A Bibliát laikusként annyiféle módon lehetne értelmezni, ahány ember él a földön. A keresztény felekezetek azt a értelmezést követik, amit a felekezetük hirdet. A bibliával kapcsolatos összeesküvés elmélet már magában is egy vicc.
2014. ápr. 3. 01:16
 29/32 anonim ***** válasza:

"„Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok!"Ez Isten akarata.

Jézus a megváltó s eljött hogy benne bízzunk :

" 20Atyáink ezen a hegyen imádták az Istent, ti meg azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben kell imádni.” 21„Hidd el nekem, asszony – mondta Jézus –, elérkezik az óra, amikor sem ezen a hegyen, sem Jeruzsálemben nem fogják imádni az Atyát. 22Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidóktól ered. 23De elérkezik az óra, s már itt is van, amikor igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát. Mert az Atya ilyen imádókat akar. 24Az ISTEN LÉLEK ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk.” "

"Én és az Atyám egyek vagyunk"Ján 10,30

Nem választhatóak külön.A farizeusok ezért feszíttették keresztre mert Istennel egyenrangúvá tette magát.

2014. ápr. 9. 14:07
 30/32 anonim ***** válasza:

"A farizeusok ezért feszíttették keresztre mert Istennel egyenrangúvá tette magát."

Akkor megcsókolhatod a fatizeusok lábnyomát, mert különben nem lenne megváltás, már ugye ha nem feszíttetik keresztre a Jézusod.

2014. ápr. 9. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.