Vallást váltott, vagy eldobó emberek! Ti miért hagytatok el előző vallásotokat, miért gyakoroltok már más hitet?
Én csak Istennel nem hagytam fel, de vele nem is fogok.
Ennek rengetek oka van. Szerintem pszichológiai, de a környezetem nem jelezte ezt még.
Én nem váltottam vallást, de mivel vallástörténelemmel foglalkozok majd egy évtizede, látok/hallok dolgokat ;)
Szóval, azok az emberek (az én meglátásom szerint), akik elhagyják a vallásukat (már amennyire az övék volt), alapvetően azért teszik, mert teljesen másféle tapasztalatokat és élményeket élnek meg, mint amit a vallásuk hirdet. Ha nem értenek egyet egy adott vallás elveivel, akkor egyszerűen nem fogják követni és keresnek egy olyat, amely megegyezik a saját nézeteikkel? Mert ugye miért erőltetném magamra azt, ami számomra nem is reális???
Például, aki egy alapvetően szeretetteljes, megbocsátó légkörben nevelődik, nemigen fog hinni a Pokolban, hisz számára a szeretet egyenlő az örökös és teljes megbocsátással (mert azt tapasztalja, hogy akik szeretik, azok megbocsátanak neki újra és újra), tehát elképzelhetetlen számára, hogy aki szeret, az így büntessen. Vagy hogy ne bocsásson meg.
Akinek az élte tele van csupa változással és élménnyel, aki minden napját megtölti cselekvéssel, nem feltétlenül hisz majd a buddhizmus "semmire törekvésében."
Persze ez csak két példa, de lehetne még sorolni minden egyes vallással kapcsolatban, hisz ezek más és más eszmét követnek. Mindenki akkor érzi jól magát, ha tud azonosulni a dologgal, amit követ, ez egyszerű emberi tulajdonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!