Miért mondják állandóan azt a hittantanárok hogy ne játszunk durva videójátékokat, ne hallgassunk rappet, ne nézzünk valóságshowkat stb?
Mert azt értem, hogy ha Jézus útján járunk akkor az a jó, de mi miért nem játszhatunk kicsit durvább játékokat (pl. Gta), miért nem hallgathatunk rappet, és miért nem nézhetünk azt, amit akarunk.?
Ezt soha nem értettem.. Mert máshol meg azt mondják, hogy legyünk önmagunk. Ésha valaki kifejezetten csak a rappet szereti? Vagy akinek a kikapcsolódás a videójáték, és az a valaki szereti mondjuk a verekedős játékokat?
28-as válaszoló
Már hogy ne létezett volna az új szövetség?
Jézus azon az éjszakán kötötte a tanítványaival amikor a pászkát elfogyasztották.
(Jeremiás 31:31–33) 31 „Íme! Jönnek napok — ez Jehova kijelentése —, és új szövetséget kötök Izrael házával és Júda házával. 32 Nem olyan szövetséget, amilyet ősatyáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről. »Azt a szövetségemet ők megszegték, noha én férjuruk voltam nekik« — ez Jehova kijelentése.” 33 „Mert ez az a szövetség, amelyet Izrael házával kötök ama napok múltán: törvényemet bensőjükbe helyezem, és a szívükbe írom. Én Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek” — ez Jehova kijelentése.
(Máté 26:28) 28 mert ez jelenti a véremet, »a szövetség vérét«, amely kiontatik sokakért a bűnök megbocsátása végett.
(1Korintusz 11:25) 25 Hasonlóképpen tett a pohárral is, miután megvacsorázott, ezt mondva: „Ez a pohár jelenti a véremen alapuló új szövetséget. Ezentúl ezt cselekedjétek, valahányszor isszátok, a rólam való megemlékezésül.”
(Héberek 10:16) 16 „»Ez az a szövetség, amelyet rájuk nézve kötök ama napok múltán — ezt mondja Jehova. — Törvényeimet szívükbe fogom helyezni, és elméjükbe írom be azokat«”,
ezért onnantól már nem volt érvényes Jézus követői számára akik elfogadták Jézust messiásnak és a szövetség követének az írott Törvényszövetség
Katy Weaver
Katy!
Mindig beszélsz jogalapról, isteni jogról...fogalmakat ide-oda keversz...a jogot, mint társadalomformáló és megtartó rendszert a görögök és rómaiak találták ki és fejlesztették...a jog emberi találmány. Nincs isteni jogalap, vagy olyan, hogy isten-az elképzelésed szerint- valamiféle jogi cselekedettel igazolja magát.
Filoszmen te már megint nagy dolgokat írsz. :-D
Ki találta ki a jogot a te nézeted szerint? A majomember a fán?
Kérdezö, nem olvastam az összes "komentet", de a psychológusok, gyermekorvosok, pedagógusok nézete megegyezik a hittanárod nézetével.
Persze vannak játékok, amik segítenek fejleszteni a logikus gondolkozást, van sok jó olvasmány, jó zene, amik segítenek "feloldódani".
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!