Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért mondják állandóan azt a...

Miért mondják állandóan azt a hittantanárok hogy ne játszunk durva videójátékokat, ne hallgassunk rappet, ne nézzünk valóságshowkat stb?

Figyelt kérdés

Mert azt értem, hogy ha Jézus útján járunk akkor az a jó, de mi miért nem játszhatunk kicsit durvább játékokat (pl. Gta), miért nem hallgathatunk rappet, és miért nem nézhetünk azt, amit akarunk.?

Ezt soha nem értettem.. Mert máshol meg azt mondják, hogy legyünk önmagunk. Ésha valaki kifejezetten csak a rappet szereti? Vagy akinek a kikapcsolódás a videójáték, és az a valaki szereti mondjuk a verekedős játékokat?

2014. márc. 19. 20:52
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

9

Az Úr pedig monda Mózesnek: Azért nem hallgat reátok a Faraó, hogy az én csudáim sokasodjanak meg Égyiptom földén.

10

Mózes pedig és Áron mindezeket a csudákat megtevék a Faraó előtt; de az Úr megkeményíté a Faraó szívét. És nem bocsátá el Izráel fiait az ő földéről.

2014. márc. 20. 00:51
 12/35 anonim ***** válasza:

Katy!

A Bibliában bizony Isten keményítette meg a fáraó szívét. És a Biblia nem téved ugye? :)

2014. márc. 20. 00:51
 13/35 anonim ***** válasza:

10 Így szólt ekkor az Úr Mózeshez:

Menj be a fáraóhoz mert megkeményítettem a szívét, és szolgáinak szívét, hogy véghez vigyem rajta ezeket a jeleimet,...

2014. márc. 20. 00:57
 14/35 anonim ***** válasza:

Látod Katy!

Szokásos fals fordításotok eredménye, hogy téves következtetéseket vontok le, amit utána mindenféle körbemagyarázással egészítetek ki. Bár attól még mesekönyv...

2014. márc. 20. 01:04
 15/35 anonim ***** válasza:

3

Az Úr pedig kedvessé tevé a népet az Égyiptombeliek előtt. A férfiú Mózes is igen nagy vala Égyiptom földén a Faraó szolgái előtt és a nép előtt.

4

És monda Mózes: Ezt mondja az Úr: Éjfél körűl kimegyek Égyiptomba.

5

És meghal Égyiptom földén minden elsőszülött, a Faraónak elsőszülöttétől fogva, aki az ő királyi székében űl, a szolgálónak első szülöttéig, aki malmot hajt; a baromnak is minden első fajzása.

6

És nagy jajgatás lesz egész Égyiptom földén, amelyhez hasonló nem volt és hasonló nem lesz többé.

7

De az Úr megkeményíté a Faraó szívét, és nem akará őket elbocsátani.

Az Úr pedig kedvessé tette vala a népet az Égyiptombeliek előtt, hogy kérésökre hajlának és kifoszták az Égyiptombelieket.

Csak azt nem értem, miért kiűzetésnek nevezik ezt, hiszen inkább úgy tűnik, a zsidókat kedvelték, de azok kifosztották a vendéglátóikat, aztán megléptek.

2014. márc. 20. 01:12
 16/35 anonim ***** válasza:

Sajnálom, De rossza fordítás.

Isten nem fog beleavatkozni senkinek a döntésébe, azért hogy utána jó megbüntesse,

De ha Ti ilyennek gondoljátok a teremtőt, a ti dolgotok, higgyetek ennek a fordításnak.

Katy Weaver

2014. márc. 20. 01:15
 17/35 anonim ***** válasza:

A Károli Gáspár fordítású bibliából idézek:

2Mózes 7:13. És megkeményedék a Faraó szíve és nem hallgata reájok, a mint megmondotta vala az Úr.

8:15 15. S a mint látá a Faraó, hogy baja könnyebbűl, megkeményíté az ő szívét, és nem hallgata reájok, a mint megmondotta vala az Úr.

9:35. És kemény maradt a Faraó szíve, és nem bocsátá el az Izráel fiait, a mint megmondotta vala az Úr Mózes által.

az érdekes lenne, hogy a Fáraó egyik pillanatban magától keményíti meg a szívét, a másikban meg Isten keményíti meg...

Nem lehet, hogy Károli rosszul fordította? De hát ez is ellentmondásos, pont emiatt

De Ti tudjátok...

Katy Weaver

2014. márc. 20. 01:25
 18/35 anonim ***** válasza:

Sehol sem fejtettem/fejtettük ki hogy milyennek gondoljuk a Teremtőt.

Elvégre a Biblia Istentől ihletett DE emberek által írt mű.

Ezáltal mindig tükrözi az adott korban jelenlévő istenképet.

Ami persze nem teljesen tökéletesen adja vissza Isten lényegét. Mellesleg a Jehova név sem szerepel benne én legalábbis nem vettem észre.

2014. márc. 20. 01:27
 19/35 anonim ***** válasza:

Értük Katy,

Ami tetszik, az úgy van és isten szava. Ami hatalmas logikai bukfenc, és nem tetszik, akkor ember írta, és/vagy félrefordítás.

Ez jó - tehát a Biblia olyan mint egy salátás bár. Ez tetszik, abból veszek, de a paprikát nem szeretem, abból nem veszek? :D Ez a törvény belefér a világképembe, azt betartom, az a törvény nem tetszik, az csak metafora, vagy isten nem is gondolta komolyan? :)

2014. márc. 20. 06:48
 20/35 anonim ***** válasza:

Kedves Sir Butcher :)

Sajnos nem értettél meg. De nem baj, nem veszem zokon.

Sokszor leírtuk, hogy a tanúk sok ezer biblia fordítást megvizsgáltak, és versről versre elemezték az olvasottakat, ez bizony hosszú évtizedekig tartott.

Sajnos és ezt Te is tudod, hogy más bibliai Szaktekintélyek is nyilatkoznak arról, hogy némely biblia fordításba beleírtak olyat ami az eredeti iratokba nincs benne.

Ennél fogva, hogy Károli írásos hibákat és szavakat vétett, az nem jelenti azt, hogy elítélem, De a szavait úgy értelmezem, ahogy a szöveg környezet, és a teremtő gondolkodása megkívánja.

Nem kis dolog Könyveket lefordítani, s az ember tévedhet, De ezeket illik elismerni, és javítani rajta.

De ehhez rendszeres vizsgálódás szükséges, ezért azok akik ezzel foglalkoznak erre tették fel az életüket.

S Isten népénél ilyen nincs hogy az egyik törvényt be tartom a másikat nem. Ez más "vallásokra vonatkozik, ahol egy valláson belül sincs egységes tanítás, hanem személyre szabott információt adnak, ha hazugság akkor is.

szoktuk is hallani:

"Ami neked megfelel"

Hát Isten egyfélét tanít, s nem mást és mást személyekre válogatva. :(

Katy Weaver

2014. márc. 20. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!