Miért mondják állandóan azt a hittantanárok hogy ne játszunk durva videójátékokat, ne hallgassunk rappet, ne nézzünk valóságshowkat stb?
Mert azt értem, hogy ha Jézus útján járunk akkor az a jó, de mi miért nem játszhatunk kicsit durvább játékokat (pl. Gta), miért nem hallgathatunk rappet, és miért nem nézhetünk azt, amit akarunk.?
Ezt soha nem értettem.. Mert máshol meg azt mondják, hogy legyünk önmagunk. Ésha valaki kifejezetten csak a rappet szereti? Vagy akinek a kikapcsolódás a videójáték, és az a valaki szereti mondjuk a verekedős játékokat?
Szeretném tudni, hogy hány házasságtörő megkövezésében vettél részt?
Azoknak a nőknek a száma is érdekel, akiket azért végeztetek ki, mert havi ciklusuk idején közösségben mentek és kíváncsi vagyok, hogy a zsidó rabszolgáiddak rendesen bánsz e?
Ezt a kérdést kinek tetted fel?
Mert ha nekem, akkor valamit félre értesz.
Én nem vagyok már a Mózesi törvény alatt, nem tartok rabszolgát.
A törvény vége Krisztus, ennél fogva az ítélkezés joga már nem a gyülekezeté vagy az embereké, hanem Jézusé.
s a szeretet jegyében Jézus alapelveket betartó engedelmességet vár el.
ennélfogva, aki megszeg egy alapelvet, nem halálra kell ítélni, és megkövezni, hanem kiközösíteni, amire szintén meg vannak a kiválasztott emberek, ahogy a biblia leírja.
a kérdésed pedig már nem a tárgyhoz tartozik, ahogy a válaszom sem.
Katy Weaver
Vegyük sorra:
GTA: egy bűnöző bőrébe bújsz.
A rapről nem tudom, mi a baja, talán úgy gondolja, hogy nem hordozhat olyan jelentést, ami megfelel a keresztény értékrendnek.
Valóságshow: összefekvés van, házasságon kívüli szexszel.
Szia
A 23-as válaszoló.
Ha a Mózesi törvény alatt élnék akkor tetszik nem tetszik, végre kell hajtani az ítéletet.
"Ez lenne a kedves út?" Az a szó, hogy kedves nem ide való, mert itt törvényről és jogról beszélünk.
Ha egy ember Isten ellen vét, és az Isten alkalmatlannak, és méltatlannak ítél az életre, azt Én milyen jogon bírálhatnám felül?
akkor Isten bírája lennék, és nem a gyermeke aki egyet ért az erkölcsről alkotott alapelveivel.
Lehet, hogy ezt kegyetlenségnek tartod, de két oka van amiért részt kellett ebben venni az egész népnek, így ha akkor ott éltem volna, akkor nekem is.
miért?
Először is kivagyok Én, hogy az Isten által hozott törvényt felül bíráljam és engedetlenné váljak vele szemben. Vagy nem bízom Isten igazságos Bírói döntésében?
Más részt ha a bűnös halálával nem értek egyet, Isten szerint, az azt jelenti, hogy a bűnössel és a vétkével értek egyet, tehát bűnrészes vagyok. És a bűnöst támogatom, nem a Teremtőmet, aki tisztán akarja tartani népét a rossztól.
S ezért Én is halálra vagyok méltó.
Mivel a Teremtő a legfelsőbb hatalom, ezért neki van joga törvényeket állítani és betartatni azokat. Ha nem így gondoljuk, akkor nem vagyunk sem Sátántól sem Ádámtól különbek.
A 25. válaszolónak.
Miért követem a mózesi törvény szabályit?
Nem a Mózesi törvény szabályait követem, mert akkor sok mindent nem tehetnék.
a keresztényeknek Jézus alapelveket állított fel aminek vannak törvényes alapjai. A Mózesi törvény Jézus haláláig volt érvényben, és maga Jézus is részt vett a pászka vacsorán amit Egyiptomban vezetett be Jehova az Izraelitáknak.
A Halála után az újszövetségben íródott alapelveket kell betartani.
Katy Weaver
Kedves Katy!
Mivel bizonyítod ezt?
Idézd azt a passzust, amely szerint így kell tenned.
Jézus halálakor még nem létezett az Újszövetség.
Szerintem Neked igenis kövezned kell!
Kedves utolsó, Az élet kioltása nem szép dolog, SŐT...
De ha a Teremtő halálra ítélte, akkor milyen oknál fogva szállnék vele szembe?
Biztos volt jog alapja amiért ezt a döntést hozta, és ha nem értettem volna vele egyet, akkor magam Isten ellen szegülök, úgy hogy engem is megköveztek volna.
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!