Miért hisz annyi amerikai isten létezésében?
DontWasteMyTime!
Akik az emberiséget előbbre vitték, azokat maximálisan tisztelem. Például Tesla, Edison. De Einstein nem tartozik közéjük. Más az ha valaki papíron nagy ember, és más amikor a valóságban is az. Ma is lehet diplomát és több nyelvből is nyelvvizsga bizonyítványt szerezni, például venni. De az még nem jelenti azt hogy a birtokosa nagy ember, legfeljebb nagy szélhámos.
OFF
Einstein nélkül nincs értelme modern fizikáról beszélni. Pont. Az ő munkássága kulcsfontosságú a legtöbb olyan rendszer működésének megértéséhez, ami nagy sebességű részecskéket használ, legyen az atomerőmű vagy pozitronemissziós tomográfia. Ezen kívül a csillagászati jelenségek magyarázatánál sem megkerülhető.
/OFF
A kérdéshez annyit tennék hozzá, hogy Amerikában még mindig nagy a társadalmi nyomás a vallásosság felé, ugyanis náluk még sokaknál az az erkölcsösség szinonimája. Nem kell hozzá példamutató életet élni, de ha legalább hangoztatod magadról, hogy hiszel Istenben, szerintük már nem lehetsz elveszett ember. Ez náluk ugyanolyan kötelező kör, mint a tolerancia és a szabadság éltetése.
Titus Pullo!
Off
Egyszer felnő az emberiség és belátja hogy a mai "modern fizikai" kutatások célja a közpénzek elherdálása. Ahogy egyszer Einstein is helyére kerül a köztudatban. De ma még csak 2014-et írunk.
Off
"például nézd meg hogy miért osztották ki az összes nobel díjat eddig"
Teréz anya Nobel-díjáról lemaradtál?
5-os jol megvalaszolta.
Ehhez meg ket dolgot adnek hozza.
1. A dolgok odaig fajultak, hogy az USA-ban manapsag nem egy eletbiztositas bevallani azt, hogy nem hiszel Istenben. Ideznem pl Gervais es Shariff 2011-es tanulmanyat a helyzetrol, emellett szamos hasonlo tanulmany is keszult. Roviden: az atlag amerikai jobban gyuloli az ateistakat, mint pl az eroszaktevoket, gyilkosokat, drogfuggoket es hasonlo hulladekokat. Vagyis ha bevallod, hogy nem hiszel, akkor derekba torod az egesz eletedet es karrieredet. Ezert sok ember nem vallalja fel ateizmusat, es ezert jon ki az ilyen 90%-os eredmeny.
Ezenkivul szamos allamban torvenybe van iktatva, hogy ateistak nem vallalhatnak el bizonyos poziciokat, munkakoroket; tovabba birosagi targyalason nem lehetnek tanuk. Emellett szamos szervezet nem vesz fol ateistakat a tagjai koze.
Idosebb George Bush is kijelentette, hogy az ateistak nem vehetok emberszamba.
Kezeket fel, aki ezek utan nem azt mondana, hogy "ja, persze, hiszek."
2. Hit ide vagy oda, az amerikaiak legtobbje nem igazi kereszteny, csak egy amolyan McVallas kovetoje.
Amiket megfigyeltem:
- Rettento babonasak; pl. a hazakban a 12. emelet utan a 14. kovetkezik. Igazi kereszteny nem babonas.
- A Halloween az ev egyik legfontosabb es "legvaganyabb" unnepe. Igazi kereszteny nem unnepel ilyen pogany dolgot.
- Lattam amerikai refko istentiszteletet, ahol a pap rockzenere enekelt diszkofusttel korulveve a templomban. Lehet, hogy en vagyok a maradi, de ami sok, az sok.
Én is Amerikában élek, bár még nem olyan régóta. Az ismerőseim nagy része (főleg az én korosztályom)nem hisz istenben, sőt. Náluk nem vettem észre, hogy ez bármiféle hátránnyal járna.
Nem tudom, hogy ez számít-e, de mi elég északon élünk. Én ahogy elképzelem, inkább talán a déli államok lehetnek vallásosabbak. Persze ez nyilván változhat, és lehet hülyeséget is mondok.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!