Engem miért nem akarnak befűzni a jehovások, mormonok, stb?
Azért van kiközösítés, hogy az Isten gyülekezete tiszta legyen. Pl a legtöbb vallásban lehetnek akármilyen emberek tagok, gyilkosok, tolvajok, olyanok, akik olyan dolgokat cselekednek, amelyek nyíltan Isten ellen vannak.
A következő Bibliai parancs miatt van a kiközösítés:
1Korintusz 5:11. "Most azért azt írom néktek, hogy NE TÁRSALKODJATOK azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek
13: VESSÉTEK KI azért a gonoszt magatok közül."
Ebből a versből kiderül, hogy kiket közösítenek ki.
Pl. a részeges alatt nem azt értjük, hogy mondjuk egy esküvőn nem figyelt oda és többet ivott a kelleténél. Hanem, hogy alkoholista, vagy pedig kirívóbb dolgot követ el ital hatása alatt, pl ittasan vezet és balesetet okoz.
Vagy például azért is kiközösíthetnek valakit, ha erkölcstelen életet él.
Én akkor is azt vallom, hogy csak Isten ítélkezhet. Mi jogon ítéled meg a másikat és fordulsz el tőle? Ki vagy Te (kik vagytok Ti?), hogy ítélkezz és ezért kiközösíts? Pont, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani pl. egy alkoholista felé és ha van rá mód ,bizonyos határokon belül, segíteni, mert az egy betegség és ha még ki is közösítem még lejjebb csúszhat. Persze közösséget nem kell vállalni vele,nem kell jó pofizni és szó nélkül hagyni, sőt, nem kell elmenni vele inni.De megértéssel kell felé fordulni és NEM KIKÖZÖSÍTENI, mert lehet, hogy neki pont az ad erőt a változásra, az ösztönzi, hogy a bajai ellenére egy közösséghez tartozhat, mert úgy érzi, hogy a világ elfordul tőle. Erre még onnan is kiközösítik? És ez nem csak az alkoholistákra vonatkozik. Parázna? És? Mit mondott Jézus? "Az vesse rá az első követ..." Párbeszéd, befogadás,szeretet, hogy érezzék a "bűnösök", hogy van remény, van ki segít.Nem csak "távolról" kell ezeket az embereket sajnálni, szeretni, hanem ölelő karjainkba fogadni. Kiközösítés!!! Pff..
A bemásolt idézetet nagyon félre magyarázzátok. Az csak azt jelenti, hogy a bűnös embert a bűnében nem szabad támogatni. Ennyire egyszerű. Csűritek, csavarjátok.
Ááá! Úgy is megmagyarázod a bizonyítványt! Részemről ennyi.
Az első században is volt kiközösítés.
Egyébként, szerintem az rossz, hogy bárki lehet a vallás tagja, csak fizesse az adót, meg egy kis pénzért meg 20 miatyánkért bármilyen bűnt megbocsát a pap.
Na, a tanúknál nincsenek nem oda való emberek. Mert, ha nem lenne kiközösítés, előbb-utóbb az lenne, mint a vallásokba, hogy sok ember azt csinálna, amit akarna, megrontana másokat is, mert bármit szabad, úgysem közösítenek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!