Engem miért nem akarnak befűzni a jehovások, mormonok, stb?
Kedves utolsó azért amit te írsz nem közösítettek ki senkit sem. Vigyázni otthon a babára a világ legtermészetesebb doplga, amikor még túl pici, vagy esetleg beteg.
Mit gondolsz mi gyermekes szülök, hányszor kell hogy otthon maradjunk a beteg gyermekkel? Igaz az én fiam már felnött, de az csepp unokák bármikor lebetegedhetnek, háít akkor természes hogy valamelyik szülö otthon marad velük.
Azért ekkora baromságnak nem kéne hogy bedölj.
Nektek akármit mond valaki ha a Tanukról van szó mindent elhisztek?
Ha valaki ki van közösítve, akkor arról tapintatosan hallgatva van, nem jelentik a vének be hogy miért. Az illetö bármikor vissza jöhet, söt ha komoly bünt követett is el és megbánja, akkor ki sincs közösítve
"Azért kiközösíteni valakit, mert a baba megszületése után, a férj feleség felváltva mentek istentiszteletre, mert a babát nem akarták vinni és otthon megosztották egymás közt az ott hallottakat. Ez bűn szerinted? Mert a vénjeik tanácsa ezért tiltotta ki őket a közösségből! Nem hiszem, hogy ezt tanítja a Biblia."
Ezért nem közösítenek ki, nálunk is megesik nem egyszer, hogy a feleségem otthon marad a gyerekkel, mert úgy jönnek ki a dolgok. Sőt, még ha valaki tétlen, alig jár összejövetelre, akkor sem közösítik ki, ha nem követ el olyan bűnöket, amiért az járna, hanem gyakran meglátogatják a felvigyázók buzdítani.
"S elsősorban az egyházak vezetői lázítják a híveiket ellenünk, mert féltik hogy elveszítik az amúgy is veszendő hírnevüket és híveik számát, ahogy a Farizeusok is féltek, hogy a tömeg Jézus után megy. "
Nekem meg pont úgy tűnik, hogy saját magukat járatják le. Itt a Gyk-n is vannak tanúk rendesen, és teljesen egyetértenek abban, hogy ők magasabb rendűek embertársaiknál, joguk van kiközösíteni őket, nyomást gyakorolni rájuk és manipulálni őket. Jézus útja a szeretet és a megbocsátás. A tanúk útja pedig az ítélkezés. Ráadásul Jehova tanúi is, a hitgyüli is, meg az összes többi szekta ugyanúgy szelektál a Bibliából, ahogy mondjuk egy templomba nem járó keresztény, csak ők ezt központilag teszik. Ami a vezetőiknek nem tetszik a Bibliában arra azt mondják, hogy azt csak utólag belehamisították. Épp nemrégiben érvelt nekem egy tanú vagy hitgyülis (most nem tudom megmondani a kettő közül melyik szektából), hogy a Mária Magdolnát megkövezni szándékozó jelenetet is csak utólag toldották be.
A nekik úgy tetsző bibliai idézetekhez szó szerint és körömszakadtáig ragaszkodnak, és az sem baj, ha az a megbocsátás és szeretet ellen szól a környezetéből kiragadva, csak feljogosítsa őket az ítélkezésre.
Engem egyébként már jópárszor megkerestek otthonomban közös Biblia tanulmányozás céljából, kivétel nélkül minden alkalommal elhajtottam őket. Már jó ideje nem jöttek, de nem is hiányolom őket. :)
Ne forgasd ki amit írtam. Ha ki is közösítik valami miatt, akkor is mehet összejövetelre. Amit írtál azért viszont nem közösítenek ki senkit sem. Ismerek olyat, aki évente jó, ha 4-5 alkalommal jön, mégis mikor eljön a vének üdvözlik, buzdítják, hátha tesz majd erőfeszítést.
Tehát a történeted nagyon sántít. Ez 3 okból lehet:
1. Az ismerősöd szégyelte, vagy csak nem akarta megmondani a valódi okot
2. A kiközösítés veled történt meg, ezért ferdíted el az igazat
3. A sztori kitaláció
Szerintem tekintve, hogy sok-sok éve vagyok a vallás tagja, jobban tudom nálad, hogy miért jár kiközösítés és miért nem.
Eleve abszurd, hogy felmerülhet a kiközösítés ténye.Mi az,hogy ha ki is közösítik valamiért, illetve "tudom miért jár kiközösítés". Egyáltalán miért kéne valakit is kiközösíteni.
A történet valós és nem hiszem, hogy eltitkolnának valamit.Nincs okuk rá.Egy nagyon aranyos fiatal párról van szó. Mint írtam, lehet,hogy ez egy kirívó eset és máshol nem történhet ez meg.
Egyébként nagyon érdekelne, hogy mit is kell ahhoz tenni, hogy kiközösítsenek valakit?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!